آموزش جوشکاری برق موضوعیه که در این مطلب میخوام توضیح بدم. در این نوشته با توجه به تجربهای که در جوشکاری برق دارم توضیح میدم که چگونه جوشکاری کنیم.
در این نوشته نکات مهم و کاربردی برای آموزش جوشکاری خانگی رو به شما میگم و پس از خوندن این مطلب با اصطلاحات جوشکاری آشنا میشید و جواب سوال چگونه جوشکاری کنیم را پیدا میکنید :))
اگر بخواهیم دو قطعه فلز رو بهم وصل کنیم از چه روشهایی میشه کمک گرفت؟؟
قبل از اینکه نحوه جوشکاری رو توضیح بدم، برای آموزش جوشکاری برق ( یا همان جوشکاری با الکترود) نیازه که آموزش جوشکاری رو از پایه شروع کنیم تا در ادامه هیچ سوالی برای شما نَمونه، تا روش جوشکاری و آموزش کامل جوشکاری رو یکجا یاد بگیرید.
جوشکاری برق ، جوشکاری آهن ، جوشکاری با الکترود ، آموزش جوشکاری برق ، آموزش جوشکاری مبتدی و ساده ، آموزش سریع جوشکاری ، آموزش جوشکاری خانگی ، آموزش ابتدایی جوشکاری ، چگونه جوشکاری کنیم ، اصول جوشکاری خانگی کلماتی هستند که بیشترین جستجو را برای یادگیری جوشکاری دارند.
هر جا به این کلمات بر خوردید همهٔ اینها یک معنی میدهند و پس از خوندن این مطلب میتونید به جواب این سوالات برسید.
فرض میکنیم که شما تو خونهٔ خودتون یه دستگاه جوشکاری دارین ( معمولا به این دستگاهها میگن: اینورتر و یا ترانس و یا موتور جوش، که از لحاظ ساختاری تفاوتهایی هم با هم دارن. خود نویسندهٔ این مطلب هم به صورت علمی نمیدونه دقیقا چه تفاوتهایی با هم دارن و در اینجا برامون زیاد مهم نیست) و میخواهید یه قطعه کوچیکی رو جوشکاری کنین و یا چند تا خال جوش بزنین؛ اما بلد نیستین با این دستگاه کار کنید. تو این نوشته میتونید روش کار با این دستگاه را تاحدودی یاد بگیرید.
خوب رسیدیم به این جا که شما دستگاه جوشکاری دارید اما بلد نیستید با اون کار کنید. برای آموزش جوشکاری و چگونه جوشکاری کنیم مراحل زیر را با هم دنبال میکنیم.
اول باید دستگاه جوش خودمون رو راهاندازی کنیم تا بتونیم باهاش کار کنیم. اما نحوهٔ راهاندازی دستگاه جوش چطوریه؟
قبل از اینکه نحوه کار با دستگاه جوش رو توضیح بدم، این نکته رو در نظر داشته باشید که اگر نیاز به جوشکاری سیار داشتید ما میتونیم خدمات جوشکاری در منزل را برای شما انجام دهیم.
فقط کافیه با شماره زیر تماس بگیرید تا دوست خوبم آقای امیری کار جوشکاری شما را انجام دهد.
دستگاهی که میبینید دو تا سوکت داره، یکی مثبت و اون یکی منفی.
شما علاوه بر این دستگاه باید دوتا کابل هم داشته باشید یک کابلی که به سر آن انبر و دیگری که سر آن گیره است.
در سوکت قطب مثبت کابلی که انبر به آن وصل است را وصل می کنیم.
و در سمت منفی آن کابلی که یک سر آن گیره است. به این کابل میگن کابل اتصال
بعد از وصل کردن کابل ها تصویر نهایی به شکل زیر خواهد بود.
تا به این جای کار یاد گرفتیم که چگونه کابل انبر و کابل اتصال را به دستگاه جوشکاریمون متصل کنیم.
یک نکته مهم: اگر جای کابل انبر و کابل اتصال را برعکس به دستگاه متصل کنیم چه اتفاقی میافتد؟ جای نگرانی نیست اگر جای کابل ها رو هم عوض کنیم هیچ اتفاقی نمیافتد، و باز هم میشود جوشکاری کرد. (البته بهتره که هر کدوم از کابلها رو به درستی سر جای خودش متصل کنیم و در آینده در مورد جابجایی کابل ها هم توضیح خواهیم داد).
بعد از متصل کردن کابلها نوبت به روشن کردن دستگاه میرسه. بعضی از دستگاههای جوشکاری کلیدی جلوی دستگاه برای روشن کردن دارند و بعضی دیگر پشت دستگاه که نمونه آن را در تصویر مشاهده میکنید.
خب، دوستان عزیز و با استفاده از این کلید و یا دکمه دستگاه رو روشن میکنیم. خب اگر دستگاهمون سالم باشه و مشکلی نداشته باشه این دستگاه آماده جوشکاری هست.
کابل اتصال( همون کابلی یه یک سر آن گیره داره) رو به قطعه متصل میکنیم. خب اگر شما دستگاهتون قدیمی باشه ممکنه که کابلتون گیره نداشته باشه. بعضی از دستگاهها انقدر ازشون کار کشیدن که درب و داغون شدن و بعضی از قطعاتشون خراب شده و از بین رفته.
اگر کابلتون گیره نداشت هیچ مشکلی نداره میتونید نوک سیم رو به قطعه متصل کنید تا اتصال برقرار بشه. نکته مهم اینه که و قتی کابل گیره داشته باشه باعث میشه تا خیلی محکم و سفت کابل اتصالمون به قطعه وصل بشه و لرزش نداشته باشه. اگر کابل اتصال محکم متصل نشه باعث میشه کابل اتصالمون خیلی زود داغ بشه. پس اگر کابل اتصالمون گیره نداشت سعی کنید نوک سیم رو به قعطه کار وصل کنید و روی آهن یه چیزی بارید تا تکون نخوره و به خوبی اتصال رو برقرار کنه.
خب، حالا کابل انبر رو بر میداریم و یک الکترود لای انبر قرار میدیم. فقط دقت داشته باشید که الکترودمون و یا همون سیم جوش که برای این کار انتخاب کردهایم قطر 3 میلی متر و یا 2.5 باشه. خب چرا؟ برای این که الکترود های با ضخامت بالاتر بیشتر مواقع در کارهای صنعتی استفاده میشه و ما فقط قصد داریم چهار تا خال جوش و یا یه جوشکاری کوچیک در خانه و یا محل کار خود انجام بدیم. و در کل همین الکترود هایی که گفتم برای کار ما کافیه.
قبل از شروع جوشکاری نکتهی خیل مهم دیگر اینه که ماسک مناسب داشته باشیم. حالا ماسک به چی میگن؟ این تصویر پایین که می بینید ساده ترین ماسکیه که میشه تو بازار پیدا کرد و برای این کار مناسبترین گزینه است.
حالا شروع میکنیم به جوشکاری. تو یه دست انبر و در دست دیگه ماسک رو میگیریم. آمپر دستگاه رو بین پنجاه تا هفتاد قرار میدیم.(عکس اول رو اگه ببینید یه کلیدی داره که میچرخه، با اون میتونیم آمپر رو بالا و پایین کنیم)
انبر رو به قطعه کارمون نزدیک میکنیم. این جا دیگه مهم ترین بخش کارمون به حساب میاد. با اتصال الکترود به قطعه کارمون جوشکاری شروع میشه. البته به این راحتی نیست و چند تا نکته رو بایستی رعایت کنید.
اول این که فاصله مناسب نوک الکترود با قعطه کارمون اگر خیلی زیاد باشه الکترودمون ذوب میشه و پاشیده میشه به اطراف و ممکنه قطعه کارمون رو هم سوراخ بکنه.
دوم این که اگر خیلی نزدیک به قطعه کارمون باشه و رو قطعه کارمون فشار بیاریم الکترود به قطعه میچسبه. که باید خیلی سریع از قطعه جداش کنیم تا دستگاهمون فشار نیاد که ممکنه بسوزه.
پس فاصله مناسب دو الی سه میلی متر هست. یعنی وقتی اتصال برقرار شد و قوسمون روشن شد. مناسبترین فاصله میتونه دو تا سه میلی متر از نوک الکترود تا قطعه مون باشه.
نکته خیلی خیلی خیلی مهم : هنگام جوشکاری و برقراری قوس بین الکترود و قطعه مون مستقیم به نور حاصل شده نگاه نکنید. فقط و فقط به نور حاصل از جوشکاری از داخل ماسک نگا کنید. ولو در حد یکی دو ثانیه.
اگر جدی نگرفتید و یه لحظه نور هنگام اتصال الکترود به چشمتون خورد و چشمتون سیاهی رفت و به حالت عادی بازگشت عواقب کار رو بعدا خواهید دید. اگر اولین بارتونه جوشکاری میکنید و چنین صحنه ای براتون پیش اومد و نصفه شب از خواب بیدار شدید و احساس کردید تو چشمتون چیزی مثل شن ریختن و نتونستید چشمتون رو باز کنید و از درد چشم اشکتون در اومد. نگران نباشید باید تحمل کنید. تا صبح درست میشه. اگر خیلی باشدت چشمتون رو به اصطلاح برق زده باشه ممکنه یکی دوز هم طول بکشه تا به حالت عادی برگده.
در ادامه هم به چند تا سوال که معمولا در هنگام جوشکاری برامون پیش میاد رو سعی میکنم به طور کامل توضیح بدم.
سوال اول: چرا وقتی میخاهیم جوشکاری کنیم الکترودمون به قطعه میچسبه؟
چسبیدن الکترود به قطعه چند تا دلیل میتونه داشته یاشه. اول این که ممکنه الکترودمون نامناسبه. خب این یعنی چی؟ تو ابتدای نوشته گفتم که الکترود مناسب برا جوشکاری های خانگی قطر ۲/۵ یا ۳ میلی متر هست. اگر قطر الکترودتون بیشتر باشه ممکنه هست که بیشتر به قطعه بچسبه. البته این دلیل زیاد درست نیست فقط گوشه ای از ذهنتون داشته باشید.
دوم ممکنه که آمپرتون کم باشه. اگر قطر الکترودتون مناسب بود و بازم جسبید(البته یکی دو بار چسبیدن عادیه اگه بیشتر شد و همش چسبید یعنی یه مشکلی وجود داره) امپرتون رو کمی زیاد کنید.
در دستگاه های جدید یه ولومی وجود داره به اسم Hot start این ولوم کارش اینه که در هنگام برقراری قوس اولیه، مقداری آمپر بیشتر به شما میده تا قوس راحت تر برقرار بشه و الکترود نچسبه.
دلیل سوم: الکترود جوشکاری یه مفتولیه که روش یه روکش داره. خب کار این روکش چیه؟ کار این روکش رو نیاز نیست بدونیم چیه. خود منم از لحاظ علمی دقیق نمیدونم که این روکش چگونه عمل میکنه اما از این جا به بعد که میخام بگم خیلی مهمه که رعایتش کنیم.
این روکش روی الکترود نباید ریخته باشه، اگر الکترودمون زیر دست و پا بمونه و مقداری از روکش الکترود بریزه هر وقت تو جوشکاری به اون قسمت الکترود برسیم به احتمال زیاد الکترودمون به قطعه میچسبه. به طور مثال ممکنه یه الکترود سالم رو برداریم و نوک الکترود روکش نداشته باشه و یا یه قسمتی از روکشش ریخته باشه در اینجا الکترودمون حتما به قطعه خواهد چسبید.
خُب، چاره چیه؟ اگر این اتفاق براتون افتاد می تونید آمپر رو ببرید بالا و الکترود رو خیلی سریع چند بار روی یه قطعه آهن به درد نخور بکشید تا اون قسمت بدون روکش ذوب بشه و از بین بره تا بتونید ادامه جوشکاری رو انجام بدید.
دوستانی که علاقهمند هستند همین آموزش رو به همراه نکات مهم و کاربردی جوشکاری را در قالب یک ویدیو یک ساعته ببینند و تمام نکات و ترفندهای جوشکاری را تصویری ببینند و یاد بگیرند میتوانند بر روی کادر سبز رنگ زیر کلیک کنند و در واتساب پیغام بگذارند. در یک ویدیو یک ساعته با کیفیت بالا خیلی ساده و قابل فهم تمام نکات جوشکاری را آموزش دادهام. هزینه این ویدیو یک ساعته 50 هزار تومان هست و کسانی که این ویدیو را تهیه کنند بعد از دیدن این ویدیو هر سوالی داشته باشند در واتساپ راهنماییشون میکنم. البته اگر تهیه هم نکنید چیزی رو از دست ندادهاید چرا که در همین متن و کامنتها به طور کامل همهچیز رو توضیح دادهام.
این متن ناقص است و به مرور تکمیل میشود. خوشحال میشوم اگر سوالی دارید در قسمت کامنتها درج بفرمایید. در آینده به یه سری از سوالات رایج پاسخ خواهم داد.
راستی اگه سوالی در مورد تعمیرات و قطعات الکترونیکی داشتید میتونید از آقای نمادی مشورت بگیرید. ایشون لطف کردن و کامنت گذاشتن و گفتن که میتونن در این زمینه پاسخگوی دوستان باشن. فقط یادتون نره ساعت 6 تا 10 شب در این زمینه پاسخ گو هستند. کامنت آقای نمادی رو در ادامه میتونید ببینید.
راستی تو جستجو هام به یه مطلب با “عنوان چگونه جوشکاری کنیم” رسیدم. که در این لینک میتونید ببینید (اینجا) اگر وقت و حوصله داشتید این مطلب رو بخونید. خوشحال میشم نظرتون رو بدونم که از کدوم نوشته تونستید اطلاعات بیشتری به دست بیارید. ممنون از توجهتون
مطلب مرتبط: جوشکاری آرگون چیست؟
مطلب مرتبط: جوشکاری لوله گاز
مطلب مرتبط: استیل کاری
378 دیدگاه
تا نصفه اومدم دیدم متن ناقصه حالمون گرفتی به هر حال ممنون ولی خیلی ساده عالی توضیح میدی
سلام. هر موقع سوالی در این باره داشتی میتونی با ما تماس بگیری و سوالتو بپرسی. خوشحال میشیم راهنماییت کنیم. این متن رو هم به مرور تکمیل میکنیم. ۰۹۲۱۷۶۲۰۱۹۷
ممنون
سلام ودرود و هزاران افرین
نقل است که ذکات العلمو نشره،ذکات علم انتشار و دراختیار دیگران گذاشتن است.مطالبتون برای یه تازه کار و برای کارای خونگی بسیار عالی و همه فهم است،از شجاعت شما در گفتن نمیدانم حض فراوان بردم،و از متانت و صبوری شما در پاسخ به پرسش ها هم قدردانم و هم الگو میگیرم.برادر جان باوجود اینکه سالیان سال کارم درحوزه صنعت بوده و به تئوری جوش کاملا واقف هستم ولی باخوندن کتابچه ائین نامه نمیتونی بار اول ماشن رو حرکت بدی،علم وتجربه مکمل هم هستند،و بنده هم در جوشکاری ضعیفم سیم جوش میچسبه ،جوش منقطع میشه و یکنواخت در نمیاد و ده ها مشکل دیگه دارم که توصیحات ساده شما خیلی بیشتر از دانش علمی خودم بدرد میخوره.جسارت میکنم ولی لازمه عرض کنم الکترود چنانچه قبل از جوشکاری در اون نباشه و رطوبت پوشش الکترود اگر از یک حد بیشتر و یا کمتر باشه قطعا هم جوشکاری دچار مشکل میشه و هم جوش،لذاضرورت داره عزیزان الکترود را در محل مناسب و خشک و در ظرف دربسته نگهدارند و از الکترود ی که تاریخ انقضاش گذشته حتی المقدور استفاده نکنند ،صمنا کتابچه جامعی از جوش لوله های نفت وکاز ،استانداردها و…یکی از دوستان تهیه کرده ،البته حجمش زیاده و حدود۵۰۰صفحه است اگر مایل بودید بفرمائید خدمتتون میفرستم امید که وقت مطلعش رو داشته باشید.در پایان سوالی از محضرتون دارم،من با دستگاه جوش خانگی اینورتر میخام برای جوش ارگون استفاده کنم ممنون میشم اقلام لازم رو بفرمایید و همچنین برندی باقیمت مناسب و کارراه انداز برای کارای کوچیک به همراه قیمت تقریبی معرفی بفرمائید،چون من فقط دستگاه جوش ساده اش رو دارم مابقی ملحقات رو باید تهیه کنم.ممنون و معذور از تصدیع وقت شما وعزیزان دیگر.پاینده و سربلند باشید.دوستداز شما.یاحق
سلام دوست عزیزم. ممنونم از لطفت و خوشحالم که از وقتی که گذاشتی خوندی راضی بودی و خوشحالترم که لطف کردی و نظرت رو برام نوشتی.
در مورد الکترود جوشکاری نکتهای اشاره کردی که تا اینجا چیزی در موردش ننوشته بودیم. خیلی خوبه که دوستان خوبی مثل شما که وقت می زارن و مطلب رو میخونن در پایان نکات مهمی که درموردشون ننوشتیم رو اینجا مینویسن تا بقیه هم اسفاده کنن که باعث میشه اطلاعاتی که از تو کامنتها میشه در آورد بیشتر و کامل تر از متن نوشته شده باشه.
در مورد کتابچه جوشکاری اگر زحمتت نبود میتونم تو اوقات فراغت نگاهی بهش بندازم و ازش بشتر یاد بگیریم. ایمیل من
tajarogh@gmail.com
درمورد دستگاه جوش اینورتر خانگی که گفتی میخوای برای جوش آرگون استفاده کنی. الان من دقیقا متوجه نشدم که دستگاه اینورتر شما به اصطلاح خودمان همون جوشکاری برق هستش که میخوای تبدیلش کنی به آرگون یا این که آرگونه و لوازماش ناقصه.
اگر دستگاه جوش شما جوشکاری برق یا همون SMAW هستش، اگر قصد تبدیل کردنش به آرگون رو داری این کار رو باید انجام بدی.
البته نمیدونم که همه دستگاهها قابلیتش رو دارن یا نه. اما سال گذشته برا یکی از دوستانم دستگاه جوشکاری برق شرکت گام الکتریک رو گرفتیم که میشد ازش به عنوان جوشکاری آرگون هم استفاده کرد.
برای تبدیل کردنش نیازه که اولا دستگاه قابلیتش رو داشته باشه، بعد یک تورچ جوشکاری لازم داریم. یه مانومتر لازم داریم و یک کپسول آرگون. یعنی تورچ و مانومتر و کپسول آرگون میشه تبدیلش کرد به جوشکاری آرگون. به طور مثال این دستگاه جوشکاری برق هستش اما قابلیت تیدیل شدن به آرگون رو هم داره. عکس دستگاه رو اینجا ببین
اما در نظر داشته باش که اگر این دستگاه رو به آرگون تبدیل کنی قابلیت HF نخواهد داشت. HF باعث میشه که قوص به سمت قطعه پرتاب بشه و عمل جوشکاری شروع بشه. اما اگر دستگاهی قابلیت HF نداشته باشه باید باید به صورت خراشی ازش استفاده کرد. یعنی برای برقرای قوس جوشکاری باید مثل الکترود نوک تنگستن رو روی قطعه بکشیم تا جوشکاری شروع بشه.
البته امیدوارم تونسته باشم خوب توضیح بدم. توضیح دادن بعضی مسائل واقعا سخته و هر چی میخوام راحتتر بیانش کنم پیچیده تر میشه.
اما اگر بخواهید دستگاهی GTAW یا همون آرگون رو مستقیم تهیه کنید اگر اشتباه نکنم اینورتر آرگون از شیش هفت میلیون تومن قیمتا شروع میشه. من خودم با دستگاه گام الکتریک کار کردم و کیفیت مناسب داره. اما قیمتش نسبت به دستگاههای دیگه بالاتره. قبل از عید شیش تومن بود و الان نزدیک سیزده تومن. البته تورچ و مانومتر هم همراهشون هست. مثلا این دستگاه گام الکتریک سیزده تومن قیمت خورده
البته این رو هم در نظر داشته باشید که این دستگاهها با DC هستن و در نتیجه آلومینیوم رو نمیشه با این دستگاه جوشکاری کرد. برا جوشکاری آلومینیوم دستگاه باید قابلیت AC داشته باشه. دستگاه گام الکتریک که هم قابلیت AC و هم قابلیت DC داشته باشه نزدیک سی میلیون تومن الان قیمتشه. البته مارکهای دیگه رو میشه با دوازه سیزده تومن هم پیدا کرد که من اطلاعاتی درموردشون ندارم.
امیدوارم حداقل تونسته باشم راهمایی لازم رو داشته باشم. سوالی بود اگر از دستم بر بیاد در خدمتم مخلصم.
ممنون برای شروع کافی بود
سلام، موفق باشی دوست عزیز
سلام استاد گرامی
برای جوش بعضی وسایل، مانند صندلی که فلز نازک دارد از چه الکترود و چه نوار فلز بایستی استفاده کرد و یا چه نکات دیگری را باید رعایت کرد تا هم خود کار و هم نوار تسمه ذوب و سوراخ نشود.
پیشاپیش ممنون استاد
سلام مخلصم.
ببینید برای جوش دادن صندلی زمانی که دارن صندلی رو تولید میکنن از جوش CO2 استفاده میکنند. به این خاطر که هم سرعت کار بالا بره و هم کیفیت کار. همچنین با CO2 کارای ظریف و تزئینی رو هم احت تر میشه جوش داد.
حالا برگردیم به سوال شما. وقتی بخواهیم یه وسلیهای مثل صندلی رو با جوش برق یا همون الکترود جوش بدیم،و به طور کل وسایلی که فلز نازک دارن، هر چقدر الکترود ما نازک تر باشه بهتره به نظر من.
اما بازم امکان سوراخ شدنش هست. پس اگر یه چیزی مثل صندلیی رو با الکترود نازک هم جوش دادی و سوراخ شد اصلا نا امید نشو، سوراخ شدنش یه امر عادیه. چون به طور کلی جوش الکترود مناسب جوش صندلی نیست ولی کارو راه میندازه.
نازکترین الکترود هم به نظرم 2.4 هستش که همه جا گیر میاد.
در مورد نوار فلز هم متوجه نشدم منظورت چی بود. اگه منظورت وصلهای که میخای روش بزاری، به نظرم ضخیمتر از فلز صندلی باشه بهتره. الکترود رو روی فلز ضخیم تر ذوب کنی و بکشی رو فلز نازک صندلی.
سلام عزیز میشه این کتابیرو که گفتی برام بفرستی
ممنون و تشکر
عالی بود
حامد جان مخلصیم.
بسیار عالی دست شما درد نکنه.انقدر علاقه به ابزار دارم که یه اینورتر خریدم الان رسید به دستن بعد نشستم ببینم چطور جوشکاری باید کرد,البته با توجه به کارم جوشکاری خیلی دیدم و کلا هم زود یاد میگیرم چیز میزارو لذا یه چیزایی بلد بودم اما این چیزای ساده رو که مثلا کدوم کابل به مثبت و منفی وصل شه رو توجه نکرده بودم.یا کی سیم جوش به قطعه میچسبه.در کل مطلب پایه ای و خیلی خوبی بود ممنون از شما
سلام داداش مخلصیم.
من اصلا فکر نمیکردم کسی پیدا بشه که به جوشکاری علاقه داشته باشه. بعد از این که این مطلب رو نوشتم تازه فهمیدم خیلی علاقهمند به جوشکاری داریم. خلاصه باید یکم زمان بزارم و چند تا فیلم پیدا کنم و یه دستی هم به مطلب بکشم و متن کاملی بنویسم. تا دوستان خوبم مثل شما که وقت میزارن و میخونن بهتر بتونن با جوشکاری ارتباط بگیرن. خیلی مخلصیم.
سلام می تونید نحوه گرفتن الکترود و نحوه جوش تخت سربالایی و سراشیبی رو بهم یاد بدید ممنونم ازتون
سلام. واقعا با توضیح دادن به این شکلی اصلا نمیشه جوش سربالا رو توضیح داد. این کار نیاز به تمرین داره و کلی باید تمرین کنید تا بتونید مسلط بشید. اما اگر با جستجو بتونید فیلمهای آموزشی رو تو یوتیوب ببینید، میتونید تا حدودی آشنا بشید با جوش سر بالا.
جسارت نباشه چند تا نکته هم بنده بهش اضافه کنم که کامل تر باشه این متن زیباتون
_ حتما اگه یه اهن با زخامت کم تر مثلا ورق دو میل به ورق ۴ میل قراره جوش بشه ما باید اتصالمون و به ورق ۴ میل بدیم و نقطه جوش رو از ورق ۴ میل شروع کنیم و به ورق ۲ میل وصل کنیم
_ جوش با انبساط و انقباضی که داره یه کششی ایجاد میکنه که برای این که این کشش رو خنثی کنیم باید طرف مقابل خال جوش و بعد از خال جوش اول و تراز کردن دوباره جوش کنیم به اندازه ی خال جوش که نگه داره بعد به جوش کاری ادامه میدیم
_ بعد از این که یه ناحیه ایی جوش شد و نیاز بود دوباره تون قسمت جوش بشه حتما باید حباب گیری بشه ( بعد از جوش اول یه لایه نازک از دوده و … رو جوش هست که باید این و با ضربه یا فرچه سیمی جدا کنیم وگرنه جوش به اون نقطه نمیگیره و جوشمون کرمکی یا جوش عکس میشه )
_داخل جوش کاری یه قانونی هست به ا ین مضمون که یا جوش و نبند یا کامل ببند ( یعنی یه جوشی که انجام میدیم ( مخصوص قوطی هاس ) یا نباید کامل ببندیم که اب همون جوری که وارد میشه خارج بشه یا باید کامل ببندیم جوش و که اب وارد نشه که زنگ نزنه )
_ برای خال جوش همیشه از امپر بالا استفاده میشه ( بستگی به زخامت اهن و اونجایی که قراره کار بشه داره اما مثلا برا قوطی دو در دو برای خال جوش میشه از امپر ۱۱۰ استفاده کرد و برا بافت زنجیری یا زیگ زاگی از امپر ۸۰ یا ۷۰ استفاده کرد )
_ به جوشی که تازه زده شده اب نزنیم و بزاریم یکم سرد بشه و بعد از این که کمی سرد شد برای کامل سرد کردنش میشه از روغن سوخته استفاده کرد زیرا اب باعث میشه جوش ترک بخوره یا جدا بشه و ضعیف میشه )
_برای برق زدگیچشم هم میشه از سیب زمینی رنده شده لای دستمال کاغذی گزاشته و یه ده دقیقه داخل فریزر بزاریم و روی چشم قرار داد تا از قول معروف زهرش گرفته بشه یا میشه از گلاب استفاده کرد چشم رو شست و اگه پوستمون بر اثر اشعه جوشکاری سوخت میشه با دستمال آغشته به شیر پانسمان کرد تا خوب بشه ولی در کل بهتره مواظبت بشه چون به این زودی ها خوب نمیشه
_ برا. جوش کاری لباس نیم استین و شلوارک و دمپایی و دستکش پلاستیکی مناسب نیست ( حواسمان باشد لباس پلاستیکی هم نپوشیم که باعث میشه اتیش بگیره خیلی زود و سوختگیش خیلی بده تجربه دارم خودم )
_ برای جوش کاری داخل محیط کم نور حتما یه منبع نور بزارین چون داخل این محیط حتی با ماسک جوش کاری هم باشه اشعه جوش چشم و میگیره و ماسک پوشش نمیده
داخل محیط بسته هم حتما از یه تهویه استفاده بشه یا از یک ماسک مرطوب چون اون دود سمیه و خطر داره
_سیمجوش همیشه تو یه ناحیه خشک نگه داری بشه چون اگه رطوبت بگیره باعث مشکل تو جوشکاری مثل کرمکی شدن جوش نگرفتن جوش و … مواجه میشیم اما اگه یه موقع ضروری بود و خاستیم از سیم جوشی که نم گرفته استفاده کنیم باید با امپر بالا تر جوشکاری کنیم ( فن اخره همه جا هم جواب نمیده )
_همیشه موقع جوشکاری حواسمون به زیر کار و اطراف اون ناحیه جوش باشه اگ جنس پلاستیکی یا کارتون کاغذ چوب بنزین و … باشه باعث اتیش سوزی میشه
_
سلام. مرسی دوست عزیز از این که زحمت کشیدی و نکات مهمی رو گفتی که به درد خوانندههای این مطلب میخوره. دم شما گرم.
دمت گرم استاد نکته های مهمی بودن
دمت گرم بابت همه گفته هایت.کامل و گیرا و کارآمد بود
درود بر شما.مطالب خوب وجامعی بود.سپاس
واقعا مرسی ازینکه تجربیات خودتونو با این همه صبرو حوصله در اختیار ما میزارین
سلام آقا سبحان.
داداش مخلصیم، دم شما گرم. ?
سلام وقت شمابخیریه سوال وقتی جوش کاری میکنم سطح جوشم گل می گیره به قول خودمون جوش کرموشده ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام مخلصم. احتمالا سرعت حرکت دستتون زیاده و الکترود به خوبی ذوب نمیشه و جوش کرمو در میاد. البته ممکنه علتهای دیگهای هم داشته باشه ولی به نظرم رو حرکت دستتون بیشتر تمرکز کنید جوشتون خوب میشه.
عالی بود ممنون
مخلصیم ❤
سلام قربان من الان دو سال دارم هفتی یک رور برای خودم جوشکاری میکنم ولی بلد نیستم جوش زنجیری بزنم .لطفا این رو برایم یاد بدهین ممنون ا شما
سلام علی جان مخلصم. داداش راستش توضیح دادنش خیلی سخته و خودمم به خوبی بلد نیستم. مثل رانندگی میمونه ما اصلا هنگام جوشکاری بهش توجه نمیکنیم و ذهنی و شهودی انجام میدیم. اگر ویدیوای تونستم گیر بیارم اینجا برات لینکش رو میزارم.
عالی بود.من برای اولین بار بود که جوشکاری میکردم و تازه به دستگاه جوش کوچیکو خونگی خریدم.اما هنوز نتونستم خوب کارکنم.اولش یه چهارپایه درست کردم بعداز جوش میومدم سوخته هارو با چکش بریزم اما جوش کنده میشد.نمیدونم چرا جوش نمیگرفت
سلام بهمن خان
داداش سوخته جوش یا همون گِل جوش رو اگر نریزیم هم هیچ اشکالی نداره. اما برا ریختنش نیازی نیست که با چکش بریزیمش. یعنی نیاز به ضربه های محکم نداره برا ریختن. معمولا با تیکه چیز نوک تیز مثل الکترود هم بهش ضربه بزنیم هم میریزه.
اما از مزایای ریختن گل جوش اینه که میتونیم بفهمیم اون زیر چه خبره و آیا قطعه ما به خوبی جوش گرفته یا نه.
الان که جوش شما کنده شده احتمالا روی درز دو تا قطعه جوشکاری نکردی و بیشتر الکترود ذوب شده احتمالا رو یکی از قطعه هات ریخته و یا این که مشکلی در جوشکاری داشتی. البته اگر عکس کارتو میفرستادی بهتر میتونستم راهنماییت کنم.
عالی بود
سلام
الان مثلا الکترود 4 و 5 بیشتر برای کارهای سنگین ساختمانی استفاده میشه؟
سلام،
الزاماً فقط تو کارای سنگین استفاده نمیشه.
مثلاً اگر بخواهیم دو تا ورق به ضخامت 20 میلیمتر رو به هم جوش بدیم استفاده از الکترود ضخیمتر مثلاً الکترود 5 گزینه مناسبیه. چون ضخامت ورق بالاست ما هم به آمپر بالایی نیاز داریم و متناسب با آمپرمون الکترود انتخاب میکنیم.
اما برای پروفیل که معمولا 1.5 الی 2 میلیمتر ضخامت دارن استفاده از الکترودهای باریکتر مناسبتره، چون آمپر کمتری نیاز داریم.
سلام واقعا موثر بود باتشکر
مخلصیم ?
، به زبان ساده خیلی خوب توضیح داده اید ممنونم سام
سلام.
آقا مخلصیم.
سلام
خدا قوت بابت اطلاع رساني مفيدتون
سلام. خواهش میکنم دوست عزیز، امیدوارم تونسته باشه کمکتون کنه.
سوالی هم داشید تلفنی هم میتونید بپرسید تا راهنماییتون کنیم.
سلام اینورتر رو میشه مستقیم به پریز برق خانه وصل کرد یا حتما از کنتور برق مستقیم گرفت؟، لطفا جواب رو حتما به ایمیل یا تلفنم پیامک کنیین ، ممنونم
سلام. بله مستقیم میشه وصل کرد. و اگر مشکلی به وجود بیاد فیوز کنتور برق میپره.
اما باید توجه داشته باشید که هنگام جوشکاری بهتره که لوازم برقی پر مصرف و گرون قیمت رو از برق بکشید و اگر نخواستین بکشین حتما از محافظ استفاده کنیین.
سلام بنده میخام پروفلیل ولوله های قطر 1.۱۲۵ میل و ۱میل و ۱ونیم میل جوشکاری کنم
بنظر شما چه جوشی مناسبه و چه دستگاهی؟
سلام. پروفیل رو که میشه با همین جوشکاری برق جوشکاری کرد. اما سوال در مورد لوله رو دقیقا متوجه نشدم که ۱.۱۲۵ دقیقا قطر لوله است؟ یا این که قطر لوله تون یک میل هست؟ و این که این لوله رو میخایید ازش چه استفاده ای کنید آیا لازم که آب بند بشه یا این که هدف فقط جوش دادن دوتا لوله به هم هست.
خداقوت عالی بود
سلام، مخلصم:))
سلام، علت جوش ضعیف چی هست ، جوش می خوره اما با چند ضربه ساده میشکنه ، من با دستگاه ادون ۲۵۰ الکترود ۲/۵ جوش دادم آیا دستگاه ضعیف است یا من خوب جوش ندادم
سلام.
نه ربطی به دستگاه نداره.
خوب جوش ندادید احتمالا.
اگر جوش سوراخ سوراخ باشه و یا قشنگ رودو تا قطعه پخش نشده باشه احتمال شکستنش هست.
حالا شما بعد جوشکاری گِل رو جوش رو تمیز کن ببین اون زیر چه خبره. سوراخ داره یا یه دست صاف هستش؟
سلام دوست عزیز . سال نو مبارک. خیلی عالی و روان توضیح دادی . سپاسگزارم. واقعیتش میخام یه دستگاه جوشکاری بخرم از این مدلهای قیمت مناسب اینورتر . برای کارهای جزیی میخام تو باغم . یه زمانی میخاستم ایران ترانس مینی 200 آمپر بخرم که 600 تومن بود و اشتباه کردم نخریدم . الان شده 1200 به بالا. ممنون میشم یه دستگاه معمولی برای کارهای خانگی و غیر حرفه ای بهم معرفی کنی. من تهران هستم و میتونم از میدان حسن آباد خریداری کنم ولی میترسم بهم بندازن . چون هیچ اطلاعاتی در مورد جزییات این دستگاهها و فرقشون در چینی یا ایرانی بودن ندارم. خیلی خیلی ممنونم . مطیعی .7/1/98
سلام. ممنون از شما. سال نو بر شما هم مبارک باشه.
راستش خود من اطلاعات آنچنان دقیقی از دستگاه های جوشکاری موجود در بازار ندارم. فقط میدونم که دستگاه های شرکت گام الکتریک کیفیت بسیار خوبی داره.(چون تجربه کار کردن باهاش رو دارم) اما به نظرم قیمتش از دستگاه های موجود در بازار بیشتر باشه. شماره شرکت رو براتون مینویسم میتونید باهاشون تماس بگیرید و قیمت رو بپرسید.
۸۸۰۱۰۹۶۶
و همچنین میتونید با همکارای من تماس بگیرید و اطلاعات بیشتری در زمینه دستگاه جوشکاری ازشون بپرسید.
۰۹۱۹۲۹۸۵۰۸۰ آقای امانی
۰۹۱۰۴۴۴۳۰۰۶ آقای امیری
آقای امانی و امیری در این زمینه خیلی بهتر از من میتونن شمارو راهنمایی کنند.
با تشکر از شما. وحید
من یه دونه خریدم با برند میلر اینورتر نیست اما خیلی عالیه 250 امپرهست و کلید انتخاب امپرهم داره قیمتش تو بازار 500 تومنه من که دارمش و ازش راضی ام
خیلی خوب و کاربردی توضیح دادین. ممنون
با تشکر از توضیحات خوب و ساده و روانتون،فقط یک سوال اونم اینکه آیا قطب منفی حتما باید به فلزی که قراره جوش بشه وصل بشه یا نه میشه به فلز دیگه هم که از فلز کار فاصله داره و جداست نصب کرد.من کلا چیزی بلد نیستم برای همین میپرسم.لطفا پاسخ دهید تا کسانی مثل من یاد بگیرند.تشکر
سلام. مرسی سوال خوبی پرسیدی
شما یه باتری ماشین و یا سیم برق رو در نظر بگیر. وقتی که قطب مثبت و منفی باتری رو به هم یه لحظه وصل کنیم جرقه میزنه و همچنین اگر سیم برق رو در نظر بگیری وقتی فاز و نول رو به هم یه لحظه وصل کنیم جرقه میزنه.
اساس کار جوشکاری هم تقریبا همین طوره.
یعنی این که زمانی جرقه و یا عمل جوشکاری ایجاد میشه که قطب مثبت و منفی با هم اتصال پیدا کنند.
حالا این اتصال رو ما میتونیم به روش های مختلفی برقرار کنیم.
اول این که می تونیم مستقیما به فلزی که قرار جوش بشه وصل کنیم.
و یا این که میتونیم به یک فلز دیگه وصل کنیم به شرطی که این فلز به قطعه ای که میخایم جوشکاری کنیم متصل باشه.
فرض کنید میخاهیم روی در حیاطمون نرده نصب کنیم.
یه راهش اینه که اتصال رو مستقیم به نرده روی در وصل کنیم ( خب چه کاریه وقتی که راه بهتری برا این کار وجود داره)
راه دوم و بهتر اینه که اتصال رو به یه گوشه ای از در وصل کنیم. چون وقتی نرده رو در میشینه اتصال بین اینها برقرار میشه.
در کل میخام این رو بگم که میشه قطب منفی رو به یه فلز دیگه هم نصب کرد به شرطی که بین اون فلز و قطعه کار اتصال برقرار باشه. یعنی یه جورایی به هم وصل باشن.
امیدوارم که تونسته باشم منظورم رو برسونم. سوالی بود خوشحال میشم که بتونم راهنمایی کنم.
من هم مبتدی هستم از همین سئوال به جوابم رسیدم دعاگوی سئوال کننده و جواب دهنده هستم ارادتمند استاد و همکلاسی خودم.
سلام، داداش مخلصیم. همیشه شاد و سلامت و موفق باشی در مسیر زندگی.
سلام – من به موبایل شما تماس گرفتم که سوالی بپرسم که وسط صحبتم تماس را قطع کردید. خیلی مودبانه نبود .
سلام علی جان. من از شما عذر خواهی میکنم. راستش این که اکثر مواقع این خط دست خودم نیست و همکارام تلفن رو جواب میدن. و قطع کردن تلفن اصلا کار حرفهای نیست که همکارانم انجام دادن. من خودم هر وقت کامنتی باشه اینجا و یا سوالی از طریق پیامک پرسیده بشه تمام تلاشم رو میکنم که به بهترین نحو ممکن جواب بدم. ممنون که کامنت گذاشتی و اطلاع دادی.
و این که خوشحال میشم اگر سوالی داشتی اینجا بپرسی و یا پیامک بدی تا راهنماییت کنم.( من تقریبا هر روز بعد از ظهر اگر کامنتی اینجا باشه یا سوالی از طریق پیامک پرسیده شده باشه جواب میدم)
بعضی مووقع هست که کارمون ضروریه و یا نمیشه در قالب متن توضیح داد، در این جور مواقع شما و همه ی کسانی که این کامنت رو می خونین میتونین با این شماره تماس بگیرید تا آقای امانی شما رو راهنمایی کنه.
09192985080
سلام دوستان عاشق جوشکاری.خواهش میکنم اگر چیزی از جوشکاری نمیدونید ومیخواید کارهای خیلی ساده جوشکاری رو انجام بدید حتما برید از استادی مراحل اولیشو یاد بگیرید.حتی واسه یک روز.اگر نه خیلی اذیت میشید.من 20 سال جوشکار گاز هستم و هنوز اگر حواسم نباشه بهم اسیب میرسه.
سلام دوست عزیز. آره واقعا همینطوره. منم بعضی وقتها که اشعه پوستم رو میسوزونه و سالی یکی دو بار چشمامو برق میزنه.
باسلام منم یه نظری بدم با اجازه دوستان به اون خدایی که اعتقاد دارین من تو عمرم جوشکاری نکردم برایه اولین بار اسکلت جوش دادم الانم میخوام یه طبقه خونمو اسکلت بزنم برایه اولین بار تو عمرم سقف با اجر زدم کاشی کاری نما زدم تا بهال هم نزده بودم همه اینا به اراده وعلاقه و سلیقه داره هیچ کس ازشکمه مادرش جوشکار بنا مکانیک نیومده خدا عقل داده ازش استفاده کنیم شما که جوش میزنی باید نگاه کنی که اون خال جوشی که زدی چقدر وزن تحمل میکنه هرکاری هم میکنی زحمت فراوان داره جوشکاری هم خیلی راحت نیست که الکترو بگیری اره جوش میزنه نه اون جوش نمیگره کاری که انجام میدی عقلتو هم بزار کنارش که ایا این جوش گرفته یانه ….ازتمام استادا عزر خواهی میکنم من در حدی نیستم که به کسی یاد بدم فقط درحده روحیه به کسایی که میخوان یاد بگیرن ممنونم از همتون
سلام.
ممنون که نظرت رو برامون نوشتی و به دوستانی که قصد یادگیری دارن روحیه دادی. همونطور که گفتی میشه با کمی تمرین جوشکاری و کارهای دیگه رو تا حد قابل قبولی یاد گرفت.
دمت گرم که از عقلت خوب کار میکشی و معلومه جواب هم داده.
دقیقا منم همین راه شمارو رفتم.برای اولین بار جوشکاری کاشیکاری، تعمیرات همه چی و،،، رو خودم انجام میدم با وسیله عقل
با سلام مجدد و ممنون از توضیحتون – کامنت من در مورد این بود که اگر راجع به انواع الکترود و کاربرد آنها هم اطلاعاتی در سایت میبود، خیلی خوب میشد. تشکر
سلام. بعضی از الکترودها تو شرایط خاصی مورد استفاده قرار میگیرن که خود منم زیاد درموردشون نمیدونم. اگر علاقه مند بودید که در مورد جوشکاری و یا الکترود جوشکاری اطلاعات دقیق تر وعلمی تری داشته باشید، میتونید از سایت مکتب خونه استفاده کنید که لینکش رو براتون میزارم. تو این لینک میتونید به ۲۵ جلسه آموزش مهندسی جوش در دانشگاه صنعتی شریف دسترسی داشته باشید که دکتر امیر حسین کوکبی تدریس می کنه.
سایت مکتب خونه اصول مهندسی جوش
عالی
سلام، ممنون از شما دوست عزیز
عالی بود دستتون درد نکنه متشکر از زحمت و راهنمایی مفید شما
دوست عزیز ممنون از این که باعث دلگرمی ما شدی.
سلام خسته نباشید بسیارعالی توضیح دادیدممنون انشالله موفق باشی وهمیشه پایدار
سلام علیرضا جان. ممنون از لطفت
سلام و خسته نباشید
اول که بگم خیلی راحت و عامیانه توضیح دادی که خیلی خوبه.
دوم اینکه من توی سایتهای دیگه خوندم امپر مناسب برای جوشکاری بین 35 تا 40 برابر قطر الکترود هست و این یعنی برای الکترود 2.5 بین 87 و 100 و برای الکترود 3 بین 105 و 120 امپر
ولی شما گفتین بین 50 تا 70 امپر
چون من خودم یکی ازین اینورترای خونگی کوچیک دارم و گاهی جوشکاری میکنم ممنون میشم یه توضیح بدید کدومش قابل استناد تره
سلام علی جان. ممنون که نظرتو نوشتی
در مورد آمپر این رو بگم که قانون خاصی نداره و تو تنظیم آمپر چند تا نکته رو مد نظر داشته باشیم نتیجه مطلوب تری بدست میاریم که در ادامه توضیح میدم. البته این نظر و تجربه شخصی منه و ممکنه یک جوشکار دیگه ای باشه که نظر منو قبول نداشته باشه و بر خلاف چیزی که من میگم عمل کنه. در کل به مهارت و سلیقه ی جوشکار بستگی داره.
اول این که شرکت های سازنده الکترود معمولا رو بسته بندی الکترودهاشون آمپر مصرفی رو هم ذکر میکنند.
فرض کن با الکترود سه جوشکاری میکنیم، اول این که جوش سر بالا با جوش تخت آمپراشون متفاوته. یعنی دلیل نمیشه چون گفته شده مثلا الکترود سه رو با امپر صد جوشکاری کنیم بیام جوش سر بالا رو هم با آمپر صد جوش بدیم. همیشه جوش سربالا با آمپر کمتری نسبت به جوش تخت مورد استفاده قرار میگیره. البته تو توضیحاتی که من دادم برای جوشکاری خانگی معمولا جوش تخت استفاده میکنیم و جوش سر بالا انچنان استفاده نمیکنیم.
دوم این که ما چه قطعه ای رو جوشکاری میکنیم هم مهمه. یعنی فرض کن میخایم دو تا پروفیل رو به هم جوش بدیم. ضخامت این پروفیل ها هم دو میلی متر هست. حالا فرض کن دوتا تیکه ورق به ضخامت هر کدوم پونزده میلی متر رو میخایم به هم جوش بدیم. این جا به نظرت چه اتفاقی میفته؟ من خودم باشم برا ورق با ضخامت پونزده میلی متر، چیزی حدود صدو پنجاه آمپر میگیرم ولی برا پروفیل دو میلی متری آمپر پنجاه تا میگیرم. پس این نشون میده که برا آمپر ضخامت قطعهای که جوشکاری میکنیم هم خیلی مهمه. اگر صدو پنجاه تا آمپر رو برای پروفیل دو میلیمتری بگیرم صد در صد سوراخش میکنه.
و همچنی دستگاه مورد استفاده هم مهمه. دستگاه ها به مرور کالیبرشون به هم میخوره. یعنی ما ممکنه آمپر رو رو پنجاه تنظیم کنیم ولی دستگاه چون کالیبرش به هم خورده آمپر هفتاد تا به ما بده. این رو با استفاده از اهم متر میشه فهمید.
نکته ی دیگه هم اینه که مهارت جوشکار هم مهمه. جوشکاری داریم که با آمپر صدو پنجاه تا هم ممکنه بتونه پروفیل دو میلی متری رو به هم جوش بده و جوشکاری هم هست که با آمپر بیشتر از شصت تا نمیتونه این کار رو انجام بده.
پس به عنوان جمع بندی خدمتت عرض کنم که
مهم نیست این ور اون ور چی نوشتن و چی گفتن. ببین خودت چطور راحتر میتونی جوشکاری کنی همون رو انجام بده. اگر با آمپر پنجاه تا راحتر میتونی جوشکاری کنی همون رو انجام بده. یا میبینی با پنجاه تا نمیشه و الکترود میچسبه آمپرتو زیاد کن. خلاصه با چهار پنج دقیقه تمرین دستت میاد که آمپر مناسبت برا جوشکاری چیه.
خلاصه اگر باز سوالی داشتی خوشحال میشم بپرسی، اگر بلد باشم و بتونم کمکی کنم حتما جواب مفصلی برات مینویسم.
سلام . داداش من یه دستگاه جوش راسب ۲۰۰ آمپری گرفتم. ولی نمیدونم چرا کیفیتش ثابت نیست. یه بار جوش خوب میده یه لحظه بعد میبینم جوش ترک میخوره. . یه بار با امپر بالا جوش خوبی میده بعد یه دیقه بعد میبینم جوابش معکوسه و با امپر کم بهتر کار میکنه.
البته این هات استارت منو گیج کرده. نمیدونم باید مقدارش از امپر انتخابی بیشتر باشه یا کمتر ؟ اگه میشه در مورد هات استارت توضیح بیشتر بدید. یه خواهش دیگه نظر شما دستگاه جوش راسب مورد تائید هست؟
ممنون. البته اگه حال و حوصله داشتید .
حامد جان سلام. دکمهی هات استارت تا جایی که من دیدم قبلنا رو دستگاه ها وجود نداشت و به تازگی این دکمه رو رو دستگاه ها گذاشتن. و خود من تجربه ی کار با این رو ندارم. اما اصول کلی کار با هات استارت به این شکل هست که در ادامه توضیح میدم.
اگر دقت کرده باشی وقتی که یک الکترود سالم رو رو انبر قرار میدی و میخای شروع کنی به جوشکاری، در بیشتر مواقع به علت سرد بودن الکترود، الکترود به قطعهای که میخایم جوش بدیم میچسبه. هات استارت باعث میشه که این چسبیدن الکترود به قطعه کار کمتر اتفاق بیفته. اگر میخای الکترود نچسبه باید مقدارشو از آمپر انتخابی بیشتر قرار بدی. فرض کن میخای با صد آمپر جوشکاری کنی و الکترودت در هنگام شروع کار به قطعه میچسبه، اون وقت میتونی هات استارت رو مثلا رو صد و سی تنظیم کنی تا قوس اولیه با شدت بیشتری برقرار بشه و الکترودت نچسبه. اگر هم در هنگام جوشکاری مشکلی با چسبندگی الکترود نداری نیازی به هات استارت نیست.
در مورد ترک جوش تا جایی که من تجربشو داشتم، ترک جوش ارتباطی به دستگاه نداره. احتمالا جنس الکترودت با جنس قطعه ای که جوش میدی به هم نمیخوره. معمولا برای آهن از الکترود 6013 که همه جا هم موجود هست استفاده میشه.
در مورد دستگاه راسب حقیقتا من تجربه کار باهاش رو ندارم. و به نظرم برای جوشکاری های خرده ریز و کارهای کوچیک نباید مشکلی داشته باشه. من با دستگاه گام الکتریک کار کردم و به نظرم جزو بهترین دستگاه های تولید شده در داخل کشور هست.
نمیدونم تونستم توضیح قابل قبولی ارائه بدم یا نه، سوالی بود باز اگر بتونم کمکی کنم در خدمتم. موفق باشی
سلام ادمین عزیز
ممنون از پاسخ کاملتون
سوال دیگه ایی هم دارم. میخاستم تکنیک حرکت الکترود رو یه توضیحی بدین. منظورم نحوه حرکت حوضچه مذاب هست بصورت زیگزاگ، رفت و برگشت و . . . کدومش بهتره.
من جوشکاریام اصلا خوب نمیشه!!! حالا نمدونم مشکل از تکنیک جوشکاری ضعیفمه یا نه تنظیم درست امپر.
و در کل چه پیشنهاد یا راهکاری دارید که دستم روان بشه.
یه سوال دیگه نظرتون راجع به ماسکهای ایمنی اتوماتیک ( خودش تاریک میشه) چیه؟ من تجربه استفاده شو ندارم خاستم اگه شما دارین یه توضیحی بدین.
بسیار ممنون
سلام علی جان
اول در مورد ماسک بگم که به نظر من
مناسبترین ماسک برای جوشکاری برق همون ماسکی هست که معرفی کردم. هم قیمتش ارزونه و هم کارایی لازم رو برای جوشکاری برق داره.
در مورد ماسک های اتومات بگم که اولا این ماسک ها به نظر من برای جوشکاری برق دست و پاگیره و اذیعت کنندس.
دوم این که قیمتشون بالاست. البته با قیمت سیصد الی چهار صد هزار تومن هم تو بازار هست ولی بی کیفیت اند و به درد نمیخورن و بعد از مدتی از کار میفتن.
البته اینو بگم که من خودم جوشکار آرگون هستم و همیشه از ماسک اتومات استفاده میکنیم تو شرکت. و برا جوشکاری آرگون هر ماسکی به غیر از ماسک اتومات خسته کننده است و به کیفیت کار آسیب میزنه. شاید برات جالب باشه که مناسبترین ماسک اتومات در بازار ماسک فرنیوس هست که قیمتش بین ده الی چهارده میلیون تومن هستش!
در مورد تکنیک جوشکاری حقیقتا نمیدونم توضیحات من میتونه کمک کنه یا نه اما مهم است که این چند تا نکته رو بتونی رعایت کنی.
اول این که فاصله الکترودت نباید خیلی از قطعه کار بالاتر باشه. هر چه فاصله الکترودت از قطعه بیشتر باشه جوش بد شکل میشه و به اطراف پاشیده میشه. حدودا دو میلی متر الی سه میل فاصله مناسب هست
در مورد حرکت اکترود
وقتی آمپر بالا باشه جوش خود به خود پخش میشه و قشنگ در میاد، حتی اگر حرکت دست نداشته باشیم.
اگر آمپر پایین باشه و حرکت دست نداشته باشیم و فقط الکترود رو بکشیم، جوش تقریبا قلمبه در میاد و زشت میشه
در کل اگر بخواهیم جوش یه دست و منظم باشه نیاز هست که با آمپر مناسب نوک الکترود رو هم بازی بدیم تا جوشمون قشنگ پخش بشه.به نظر همون زیگزاگی که فرمودید مناسبترین باشه برا این کار.
نمیدونم اینستاگرام داری یا نه. اما تو اینستاگرام میتونی یه سری فیلم های مناسب پیدا کنی تو هشتگ welding
همچنین تو یوتیوب هم فیلم های آموزشی زیادی هست که با کمی وقت گذاشتن و جستجو میتونی پیدا کنی.
امیدوارم تونسته باشم کمکی هر چند کوچیک کرده باشم. موفق باشی
درود خدا بر شرف شما که اینقد عالی و مفید جواب میدی خدا خیرتون بده .یارو میری میخای سوالی ازش بپرسی پول هم میدی جوابت نمیده .حالا شما از وقت خودتون و از انرژی خودتون صرف میکنی تا جواب مطلوبی بدی واقعآ دمتون گرم استفاده کردیم
سلام آقا صادق. ممنونم از لطفت. میتونستی بخونی و رد بشی بری اما همین که وقت گذاشتی و برام نظرت رو نوشتی دنیای منو قشنگتر کردی. حداقل تو این لحظه تونستی لبخندی به لبم بیاری. منم تلاشم رو میکنم هر وقت کسی این مطلب رو میخونه بعد خوندش حس رضایت رو داشته باشه و راضی باشه از این که وقت گذاشته و این مطلب رو خونده. دلخوشی های کوچک زندگی همیناست، همین قدر ساده میشه لبخند بر روی لب یکی آورد، ممنونم ازت که این این لبخند رو ازم دریغ نکردی.
روکش روی الکترود به عنوان محافظی برای نرسیدن اکسیژن به محل جوش و جلوگیری ارزاکسییده شدن فلز ذوب شده است.
سلامداداش یه سوال داشتم آیا تلفظ جمله این در رو برام جوش کن اشتباست
سلام. دوره و زمونه ای شده والا، به همه چی ایراد میگیرن.
نه چرا باید اشتباه باشه. جوش کن، جوش بده، جوش بنداز و … همش از نظر من درسته. مهم اینه که مفهوم برسه و شنونده متوجه بشه که باید در جوش داده بشه.
به نظرم هر کسی که تو کارش حرفه ای و ماهر باشه به این جور چیزا توجه نمیکنه. بعضی ها هم تو کارشون تازه واردن و فقط بلدن که از جمله سازی ها ایراد بگیرن تا این طوری تخصص کمشون رو پنهان کنن.
خوب بود یاد گرفتم ممنون من مهندس مکانیک هستم ولی جوش بلد نبودم استفاده کردم از تجربیات شما
حمید جان ممنون از این که خوندی و نظرت رو برامون نوشتی.
دادا سلام روزگار خوش
پسر چقدر حوصله داری و وقت میزاری دمت گرم…
با این که دنبال ی مطلب دیگه میگشتم کل مطالب و کامنت هارو با حوصله خوندم و لذت بردم …ای ول
امیدوارم همیشه در حال پیشرفت باشی و کنار کسانی که دوست داری از لحظه لحظه زندگیت لذت ببری
سلام داش محموود
داداش همین کامنت های شماست که به ما انگیزه میده و من خیلی خوشحالم که این مطلب رو نوشتم، هرچند کامل و علمی و دقیق نیست اما با توجه به این که چند ماهی بیشتر نیست این مطلب رو نوشتم اما بازخورد خیلی خوبی داشته به نظرم هم از لحاظ تعداد کامنت و هم تعداد بازدید. مثلا همین الان که این کامنت رو برات مینویسم امروز این مطلب ۴۰ تا بازدید داشته و امیدوارم که اونایی که این مطلب رو میخونن تونسته باشن از این مطلب به جواب سوالاتشون برسن. و از تو هم ممنونم که نظرت رو برام نوشتی و خوشحالم کردی. موفق باشی.
آدمین جان منم مثل محموود کل مطالبو خوندم.واقعا دمت گرم.خدا بهت عذت بده.
سلام مخلصم. آقا دم شما گرم. مرسی که وقت گذاشتی خوندی. امیدوارم که راضی بوده باشی از وقتی که گذاشتی.
خیلی با ادب و محترم هستید متشکرم
ممنون از لطفتون، خیلی مخلصیم.
بابت مطالب مفید ممنون تقریبا همه جواب های سوال هامو پیدا کردم خیلی ممنون فقط یه سوال و اون اینکه با هر نوع اینورتر که 160 آمپر باشه میشه تیرآهن جوش داد یا مثلا نرده درست کرد اگه نمیشه تا چه آمپری میتونه اینکار رو بکنه ممنون میشم پاسخ بدید ?
سلام. بله برای نرده درست کردن که خیلی آمپر کمتر از اینا نیاز داریم و با دستگاه اینورتر ۱۶۰ آمپر به راحتی میشه این کار رو انجام داد. در مورد تیر آهن که هم میشه این کار رو انجام داد. مثلا اگر در خونه هستین و کولر و یخچال و لباسشویی و تلویزیون و دیگر لوازم برقی تو برق باشن و برق استفاده کنن در هنگام جوشکاری تیر آهن ممکنه احساس کنید که الکتروردتون به خوبی ذوب نمیشه، که دلیلش کم بودن آمپر نیست و به خاطر استفاده دیگر لوازم برقی از برق هست که دستگاه ضعیف کار میکنه. در این مواقع لوازم برقی پر مصرف رو از برق بکشید تا هم برق مناسب به دستگاه برسه و هم این که لوازم برقی تون دچار آسیب نشه.( البته این نکته رو در نظر داشته باشید که هر چه قدر فلزمون ضخیم تر باشه به آمپر بالایی نیاز داریم. و به نظرم به ۱۶۰ آمپر میشه تا ۱۲ الی ۱۵ میلی متر ضخامت رو به خوبی جوش داد)
سلام یه دستگاه گام ۲۰۱مینی دارم باهاش بشکه استیل جوش میدم با ورق های زیر۸۰صدم مشکل
دارم وقتی که سوراخ میشه باری که روش می زارم ذوب نمیشه خیلی باید ور برم سنگ میزنم خلاصه جوش زشت میشه تا اببندی بشه آمپر دستگاه معمولا ۱۷.۱۶ گاز ورودی ۲۰از تنگستن ۲.۴ استفاده میکنم ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمائید
سلام.
داداش مسعود این چیزی که میگم بر اساس تجربس و ممکنه برای همه کارها درست نباشه، لذا این حرف من رو به عنوان راهنمایی گوشه ذهنت داشته باش اما روش حساب صد در صدی باز نکن.
برای جوشکاری ورق استیل زیر یک میلی متر بهتره که از تنگستن نازک تر استفاده کنیم. تنگستنت ۱.۶ باشه بهتره اما با ۲.۴ هم میشه جوشکاری کرد. اگر دم دستت ۱.۶ داری با اون هم یه امتحانی کن.
گفتی باری که روش میزارم ذوب نمیشه؟ من متوجه نشدم منظورت از باری که روش میزاری آیا همون فیلر هست یا چیزه دیگه. اگر فیلرت ذوب نمیشه و یا ذوب میشه اما سیال و روان نیست و خوب پخش نمیشه چند تا دلیل میتونه داشته باشه. اگر ذوب نمیشه خب مشخصه که آمپرت پایینه. من خودم اگر دستگاه کالیبره باشه و به درستی آمپر رو نشون بده برای ورق ۰.۵ از آمپر ۲۰ الی ۲۵ استفاده میکنم. ولی توجه داشته باش که دستگاه ها با هم فرق دارن و ممکنه در دو تا دستگاه متفاوت از دو آمپر متفاوت استفاده کنم. کمی آمپرت رو بالا ببر و یه امتحانی کن.(با این توضیحاتی که دادی به نظرم به احتمال زیاد آمپرت کمه)
گاز ورودی ۲۰ خیلی زیاده و نیازی به این همه گاز نیست. برا همچین ورقی اگر گاز خروجی ۵ هم باشه کافیه. مهم اینه که گاز از حوضچه محافظت کنه و نزاره که اکسیژن به حوضجه مذاب برسه که به نظر من گاز ۵ هم باشه کافیه.
اگر فیلرت هم ذوب میشه و خوب پخش نمیشه به طوری که مذاب خمیری شکل بشه و به سختی بشه هلش داد و باهاش بازی کرد ممکنه نیکل فیلرت بالا باشه. از فیلر های سیال تر استفاده کن. مثل ۳۴۷ و یا ۳۱۶
امیدوارم که تونسته باشم هر چند کوچیک راهنماییت کنم.
تشکر
مخلصیم.
سلام ممنون بابت توضیحات مفیدتون
میخوام با دستگاه جوش رو یه سطح ورق ایرانیت تعدادی حفره برای رد کردن سیم رابیتس ایجاد کنم چکار کنم تا حفره های ایجاد شده بیش از حد بزرگ نشن چون میخوام کوچیک باشن در حد رد شدن یه سیم رابیتس لطفا راهنمایی م کنین
سلام. راستش این که این سوال خیلی سخته جوابش. تجربه چنین کاری رو ندارم. اگر به دریل دسترسی ندارین میتونین با یه میخ فولادی و یه چکش رو ورق ایرانیت سوراخ مورد نظر رو ایجاد کنین. یا اگر میخواهید با دستگاه جوش سوراخ رو درست کنید الکترودتون نازک باشه و در حد صدم ثانیه به ورق ایرانیت اتصال بدید تا سوراخ کوچکتری ایجاد بشه. البته بازم در نظر داشته باشید که گفته های من مطلقا درست نیست و ممکنه نتیجه خوبی در بر نداشته باشه.
باسلام وتشکر از توضیحات روان و ساده و مفید و عالیتون..
من یه اینورتر 100 آمپر دارم و وقتی میخوام دوتا میلگردو به هم جوش بدم الکترود ذوب میشه و میچسبه ولی اصلا مقاومت نداره وبا یه ذره زور کنده میشه.
لطفا اگه میشه راهنمایی کنیدو درمورد زاویه الکترود با دو قطعه که به هم جوش میخورن یه توضیحاتی بفرمایید….باتشکر و سپاس…
سلام. اول این رو بگم که جوش سر پایین (جوشکاری از بالا به پایین) اصلا مقاومت نداره و به راحتی میشکنه.
اما در مورد جوشکاری دو تا میلگرد که گفتین اگر میخواهین مقاوم باشه باید دور تا دور نقطه اتصال رو خوب جوشکاری کنید و هیچ حفره ای نباید داشته باشه. اما اگر دو تا میلگرد رو کنار هم و یا روبروی هم قرار بدین و یه خال جوش بهش بزنید مسلماً با کمی فشار میشکنه. پس اگر میخواهین دو تا میلگرد محکم و مقاوم به هم جوش بخورن بهتره که دور تا دورش رو خوب جوشکاری کنید.
اگر صاف بودن میلگرد براتون مهم نیست و صرفا میخواهین به هم جوش بدید به نظرم بهتره که دو تا میلگرد رو کنار هم بزارید به طوری که حداقل دو سانت از میلگرد ها کنار هم بیفتن و این نقطه اتصال رو کامل جوشکاری کنید.
در مورد زاویه جوشکاری هم دقیقا نمیدونم چی بگم. هر کسی با تجربه ای که داره یه جوری جوشکاری میکنه. اما اگر به دنبال فیلم های آموزشی باشید با جستجو در یوتیوب میتونید فیلم های مرتبط با آموزش جوشکاری رو ببینید.
سلام و تشکر از توضیحاتتان
من یک دستگاه جوش اینورتری خانگی خریدم. برای جوشکاری چند شاخه آرماتور به پشت صفحه آهنی 10 میلیمتری برای استفاده در ستونهای بتونی ، دچار مشکل شده ام ، جوش آرماتورها به صورت پهلو به پهلو به یکدیگر و یا به صفحه فلزی خیلی شکننده است و جوش کامل و منظمی هم ایجاد نمیشود.
در مواردی حتی با یک ضربه ساده جوش انجام شده میشکند و کنده میشود. اصلا مذاب جوش بین دو سمت اتصال کامل و منظم قرار نمیگیرد و سرباره جوش زیاد و چسبندگی آنها به یکدیگر نامناسب و زشت شده. نقاط جوش ترد و شکننده هستند.
خیلی ممنون میشم ، اگر لطف کنید که چگونگی ایجاد حوضچه های جوش موضعی و پیوستگی آنها را به یکدیگر توضیح کاملتری ارائه نمائید.
با تشکر حمید
سلام، دلیل شکنندگی جوش در میلگرد به علت زیاد بودن کربن در میلگرد است. یعنی ناخالصی در میلگرد زیاده و به همون علت جوش محکمی رو در میلگرد نمیبینیم. در تولید میلگرد اون طوری که من شنیدم از ضایعات و ناخالصی های زیادی استفاده میکنند که با عث میشه میلگرد کیفیت قابل قبولی نداشته باشه و جوش پذیری و مقاومت جوش کمتری داشته باشه
خدا حیرت بده اگر تمام افراد تجربیاتشان به اشتراک بزارن دیگر کار اشتباه انجامنمشه
سلام کریم جان، ممنون از لطفت
سلام خسته نباشید
برای اینورتر 100آمپر قطر الکترود مناسب باید چند باشه؟؟؟
سلام. قطر ۳ مناسب تره. ۴ هم میشه استفاده کرد.
خوبه دستتون درد نکنه ولی اگه بیشتر توضیح بدین ممنون میشم
سلام. سعی میکنم در روزای اینده نوشته رو تکمیل کنم. اگر سوالی هم داشتید اگر بتونم جواب میدم
سلام خسته نباشی ممنون بابت همه توضیحات خوبتون
یه سوال دارم کم یا زیاد بودن امپر چه تاثیری روی جوشکاری داره؟
باعث افزایش یا کاهش مقاومت جوشکاری میشه؟
و ابنکه اگه بطور مثال با امپر 50 جوشکاری راحتی را انجام میدی اگه این امپر و زیاد کنیم جوشی که زده شده محکمتر میشه یا نه؟
سلام محمود جان
ببین اگر آمپرمون کمتر از حد معمول باشه باعث میشه که الکترودمون سخت تر ذوب بشه، به اصطلاح به جوش با آمپر کمتر از حد معمول جوش سرد میگن. و در نتیجه جوشمون یه دست نمیشه و برآمده و قلمبه میشه. اما اگر آمپرمون بیش از حد زیاد باشه باعث میشه که قطعه ای که روش جوشکاری کردیم کناره هاش خورده بشه و ضخامت قطعه مون کاهش پیدا کنه در نتیجه در هر دو حالت مقاومت جوشمون کاهش پیدا میکنه. خُب این ها همش میشه ایراد. البته یه نکته رو توجه کن که اینایی که من گفتم برای ورق و تیرآهن و قطعات ضخیم هستش. مثلا اگر در یک شرکت یه جوشکاری این طوری جوشکاری کنه، کنترل کیفی اون شرکت این جوش ها رو تایید نمیکنه و باید اصلاح بشه. اما برای جوشکاری های دم دستی مثل جوشکاری پروفیل و لولا و از این جور جوشکاری های خرده ریز مورد نیاز در خونه ها این چیزای که من گفتم زیاد جدی رفته نمیشه. یعنی اگر میخای تو خونتون یه جوشکاری خرده ریز این طوری انجام بدی زیادروش حساس نشو.
در مورد سوال دومت: نه محکم تر نمیشه. اما اگر آمپرمون رو زیاد کنیم باید سرعت جوشکاری مون رو هم ببریم بالا. فقط جوش های نفوذی هستش که مقاومتشون بالاتر از سایر جوشکاری ها هست. البته اگر وقت کنم بعد ها در مورد جوش نفوذی هم مینویسم.
درود
ممنون از لطفی که داشتی و اموزش دادی ،عزیز من میخوام یه سوراخ خیلی ریز رو باک موتورسیکلت رو جوش بدم از چه الکترودی استفاده کنم ؟؟
سلام. والا تجربه ی جوشکاری باک موتور رو ندارم. اما این رو در نظر داشته باش که باک موتور ورقش نازکه و احتمال این که حین جوشکاری سوراخش بزرگتر بشه زیاده و ممکنه آب بند هم نشه. اگر میخای جوشکاری کنی الکترودش همون الکترود های معمولی باشه کافیه. منظورم اکترود ۶۰۱۳ هستش که همه جا هست. و قطرش ۲/۵ باشه. اما رو حرف من زیاد استناد نکن چون که فقط نظرم رو گفتم و همون طوری که گفتم تجربش رو ندارم. اما من اگر به جای شما باشم باک موتور رو یا با جوشکاری آرگون انجام میدم که نتیجه کار خیلی عالی میشه و یا با جوشکاری اکسی اسیتلن. جوشکاری اکسی استیلن همون جوشکاری هستش که صافکارها و یا اگزود سازی ها دارن.
سلام دستت درد نکنه بابت توضیحات
چیزی که متوجه شدم اینه که تغییر امپر بر روی استحکام جوش تاثیری نداره فقط از لحاظ تمیز بودن کار موثر هستش.
سلام . دوست عزیز من یه دستگاه اینورتر 160 امپر خریدم . الان میخوام براش حدود 20 تا 30 متر کابل بخرم که راحت به برق وصلش کنم . چه نمره سیمی مناسب هست واسش . کابل 1.5 جواب میده یا 2.5 بخرم
سلام. به تجربه میگم اگر سیم برق نازک و بلند باشه داغ میکنه. پس سیمی که ضخیم هست رو انتخاب کن. شماره سیم خودش ببین چنده در همون حد یا کمی ضخیم تر تهیه کن.
سلام .
من یه اینورتر سفارش دادم به خیال اینکه 160 آمپره. اما وقتی اومد دیدم 120 آمپره . میشه لطف کنید راهنمایی کنید آیا برا کارای خونگی جوابگو هست یا پسش بفرستم و یه آمپراژ بالاتر بخرم؟
ممنون
سلام. اگر خورده کاری و جوشکاری های کوچیک میخای تو خونه و اداره و … انجام بدی به نظرم کافیه. اما اگه میخای قطعات ضخیم تر جوش بدی و زیاد ازش کار بکشی شاید جوابگو نباشه. در کل ۱۲۰ آمپر، آمپر کمی نیست و خیلی از کارها رو میتونه جواب بده. اما به نظرم بازم از چند نفر دیگه سوال کن تا خیالت راحت بشه. یا میتونی با این شماره هم تماس بگیری ازش راهنمایی بخوای. آقای امیری از دوستان و همکاران من هست و بهتر میتونه شما رو راهنمایی کنه. ۰۹۱۰۴۴۴۳۰۰۶
سپاس از پاسخگوییتون
حسین جان مخلصیم
سلام
ضمن تشکر از مطالب مفیدتون یه سوال برام پیش اومد؟
من یه دستگاه از اون قدیمیا که خیییییییلی هم سنگینن دستم اومد که روز اول باش کار کردم و مشکلی نداشت ولی روز بعدی که زدم به برق یه سری جرقه جرقه تو قسمت فن اگه درست گفته باشم رخ داد
بازم چند روز بعد زدم به برق دستگاه 2 ثانیه روشن میشه بعد حالت جرقه های زیاد و پشت سر هم میزنه بنظرتون مشکل از چیه؟؟؟؟
سلام. راستش در این باره اطلاعاتی ندارم ممکنه اتصالی داشته باشه. به نظرم بهتره که از یه تعمیر کار سوال کنید و تا زمانی که از سالم بودن دستگاه مطمعن نشدید یا ازش استفاده نکنید یا اگر خواستید استفاده کنید نکات ایمنی رو رعایت کنید، ممکنه به بدنه برق بده.
سلام ممنون از اطلاعات خوبی که به اشتراک گذاشتین
سلام. ممنون. نظرات و بازخوردها واقعا باعث خوشحالی هست.
سلام استاد
دستگاه جوش سبک که با موتوربرق 1 کیلووات بشه جوشکاری کرد معرفی کنید
ممنون
سیم جوش یک یا نمره 2 برای موتورجوش کوچک مناسب هست یانه
ممنون
سلام.
سوال اول رو نمیدونم
سوال دوم هم الکترود یک یا دو تا حالا ندیدم اگر بتونی پیدا کنی میتونه مناسب دستگاه های ضعیف باشه اما متاسفانه در این مورد هم اطلاعاتی ندارم
با سلام و درود و تشکر بابت راهنمایی هایی که می کنید. من تازه کار هستم و هنوز جوشکاری نکرده ام تا الان. اما چند وقتی هست بنا به ضرورت مجبور شدم یه اینورتر ۲۰۰ آمپر بخرم. اولینکاری که باید بکنم جوش دادن جای قفل آویز برای در انباری هست که در و چارچوبش نصب شده. الان یه مشویی معمولی پرچ شده داره که امنیت نداره. حالا با توجه به اینکه گفتید جوش سر بالا سخته و ضعیف و شکننده میشه و مثل جوش تخت و روی زمین نیست، الان من باید چکار کنم؟ اصلا این کار هم جوش سربالا محسوب میشه یا تصور من اشتباه هست؟
ممنون میشم برای جوش دادن جای قفل روی در نصب شده راهنمایی کنید. ممنون.
سلام مخلصم. نه احتمالا من اشتباه توضیح دادم.
جوش سر بالا یعنی جوشکاری از پایین به بالا سخت هست اما ضعیف و شکننده نیست. خیلی هم جوش محکم و مقاومی هست.
اما جوش سرپایین اصلا مقاومت نداره. یعنی جوشکاری که از بالا به پایین انجام بشه به طور عمود خیلی جوش ضعیفی هست و با کوچکترین ضربه میشکنه.
اگر در مد نظر شما قابلیت جدا شدن از لولا رو داره، میتونید از لولا درش بیارید و روی لنگه در به صورت تخت جوشکاری انجام بدید.
میمونه چهار چوب در که رو اون باید سربالا جوشکاری کنید.
یا اینکه میتونید یدونه از این کشویی ها تهیه کنید که همه جا هم هست و به صورت افقی روی در یا چهار چوب در جوشش بدید به صورت افقی و بعد از بستن چفتش، پشتش قفل بزنید که جای قفل زدن هم دارن. تو لینک زیر چفت رو میتونید ببینید.
چفت کشویی
و حدس شما درسته. اگر از اون جاقفلی ها که میخایید بزنید استفاده کنید باید جوش سربالا انجام بدید. ولی دقت کنید که جوش سربالا آمپر رو کم کنید و سعی کنید خال خال جوش بزنید تا پروفیل در سوراخ نشه. احتمال این که سوراخ بشه زیاده
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت ادمین عزیز
چطوری می تونم جوش زنجییره ای بدم که یکنواخت بشه اما روی لوله
سلام. اگر تو عکس ها دیدید که رو لوله جوش زنجیره ای میدن که هم خوشرنگ و هم یکدسته، اونا جوشکاری برق نیست و جوشکاری آرگون هست. و البته اینم بگم که جوشکاری زنجیره ای که یه دست و قشنگ و تر تمیز باشه خود منم بلد نیستم و از اونجا که بلد نیستم هر چقدر هم راهنماییت کنم بازم به خوبی نمیتونم توضیح بدم.
با سلام نوشته شما در عین اینکه خیلی ساده و عامیانه گفتی بسیار خوب هم هست اما یک اشکال اساسی که داره اینکه گفتید روکش الکترودها را نیاز نیست بدونن البته من منظورم در کارهای صنعتی بزرگ هست نه کسی که برای سرگرمی پخت جوشکاری کنه که البته اونم باد بدونه بله روکش الکترودها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هست چرا که در صورتیکه روش کدگذاری و نامگذاری را بدونی س باید بدونید چه نوع الکترودی را داری باهاش جوشکار میکنی که اگر قلیایی باشه حتما پروسه پخت را انجام داده باشید یا اگر روتیلی و یا سلولزی هست بدونی کدام برای پاس ریشه هست و اینکه یک الکترود را بهت بدند و باهاش همینجوری جوشکاری کنی ممکنه الکترود ۷۰۲۸ باشه بعدا بخوای باهاش بالاسسری جوش بی و اگر ندونی میبینی که اصلا این الکترود مجاز نیستی باهاش بالاسری جوش بدی
هومان جان مرسی که نظرت رو برامون نوشتی. راستش این که حرف شما کاملا درسته و من نمیتونم هیچ ایرادی به حرف شما بگیرم که این توضیحات خوبی که دادی نیاز هست هر جوشکاری بدونه.
اما من فقط به این خاطر گفتم مهم نیست که نخاستم مخاطب رو درگیر این قضایا کنم که برای چهار تا خال جوش زدن ذهنش درگیر این باشه که چه الکترودی انتخاب کنه. همون طور که میدونی الان به هر جایی بری بگی چهار تا دونه الکترود میخام بلا استثنا همشون الکترود ۶۰۱۳ میدن که این برا خال کاری و کارای کوچیک که مد نظر این آموزش هست جواب میده.
اما به طور کلی این نکته رو میخام به شما و همه ی کسایی که این مطلب رو میخونن بگم که، راستش من اصلا فکرشو نمیکردم که این مطلب اینقد بازدید داشته باشه. فراتر از حد تصور من این مطلب خونده شده و کامنت دریافت کرده. من این متن رو همین جوری نوشتم و رفته و حتی ویرایشش هم نکردم. به خاطر همون هم ناقصه و هم پیوستگی کاملی بین نوشته ها نیست.
انشا اله اگر فرصت و حوصله کنم هم این متن رو ویرایش میکنم و توضیحات تکمیلی بهش اضافه میکنم همون هایی که شما گفتی و هم چند تا نوشته جدید در مورد جوشکاری آرگون و جوشکاری co2 و … مینوسم. مرسی از توجهت
سلام دوست عزیز. ممنونم از شما که دیگران رو راهنمایی می کنید.
من به اینورتر آروا ۱۶۰ آمپر دارم و تازه دست به انبر شدم و تجربه ای ندارم. الان با یک مشکل بزرگ روبرو هستم. وقتی میخوام دو قطعه پروفیل معمولی رو به صورت تخت روی زمین به هم جوش بدم با اینکه نوک الکترود دقیقا روبروی درز دو قطعه قرار داره ولی عملا بعد از جوشکاری میبینم جوش فقط به لبه یکی از دو قطعه چسبیده و دو قطعه به هم وصل نشدن. یعنی قوس به جای اینکه روی درز حرکت کنه، از روی لبه حرکت میکنه و گرده جوش روی یک لبه از دو قطعه مجاور هم شکل میگیره. تو جوش سر بالا مشکل بیشتر هست. علاوه بر ایراد فوق به محض اینکه کمی دستم رو بیشتر نگه میدارم که دو قطعه بهم متصل بشن، یا پروفیل سوراخ میشه یا آهن مذاب چکه میکنه. خیلی با سایز الکترود و بالا پایین کردن آمپر ور رفتم ولی نتونستم اشکال کار رو پیدا کنم. به دو تا جوشکار هم گفتم و نمونه جوش رو نشون دادم ولی متاسفانه نمیدونم چرا بهم جواب ندادن و حتی از اینکه میدیدن دارم سعی میکنم خودم یاد بگیرم بدشون میومد و اخم میکردن!
ممنون میشم راهنمایی کنید اشکال از کجا میتونه باشه.
سلام، برا سوال اولت دو تا پروفیل داری که جوش رو یکیش نمیشینه
اول دقت کن که دو تا پروفیلات هم جنس هستن یا نه؟ اگه هر دو تاش آهنه پس اشکال از جوشکاریه.
چون پروفیل نازکه و شما احتمالا یا با آمپر پایین جوشکاری میکنی و یا اینکه خیلی سریع دستتو میکشی. اول این که از ماسک استفاده کن و هنگام جوشکاری دو تا پروفیل از داخل ماسک قشنگ به درز دو تا پروفیل نگاه کن تا درز رو گم نکنی. احتمالا شما درز رو گم میکنی. و همچنین هنگام جوشکاری وقتی از داخل ماسک نگاه میکنی دستتو کمی بازی بده. یعنی چپ و راست کن تا الکترود ذوب شده قشنگ دو تا درز رو بگیره. البته سعی کن دو تا آهن ضخیم تر پیدا کنی برا تمرین این کار، به خاطر این که پروفیل نازکه و سریع سوراخ میشه و باعث میشه که فکر کنی نمیتونی جوشکاری کنی، در حالی که خود منم خیلی وقت ها هنگام جوشکاری پروفیل سوراخش میکنم.
سایز الکترودت هم پ2.5 یا 3 باشه. وقتی اهن سوراخ میشه و یا مذاب چکه میکنه چند تا حالت میتونه داشته باشه. یا الکترود رو زیاد نگه میداری و دستت رو نمیکشی یا این که آمپرت خیلی بالاست.
و به طور کل این مشکل شما عادیه و همه ی تازه کارها این مشکل رو دارن. پس سعی کن انگیزتو از دست ندی و با اعتماد به نفس بیشتر ادامه بده. و سعی کن از آهن ضخیم تر برا تمرین استفاده کنی
سلام دستگاه جوش آروا 250آمپر مدل 2115 کیفیتش چطوره؟
سلام حسام جان. به مولا اطلاعی ندارم. فقط اینو میدونم که اکثر دستگاهایی که تو بازار هستن اگر به مشکلی بر بخورن پیدا کردن قطعاتشون مشکله. یعنی اگه خراب بشن ممکنه که اصلا نتونی درستشون کنی. البته منم شنیدما مطمعن نیستم. من خودم فقط دستگاه های گام الکتریک رو مناسب میدونم و از اونا استفاده میکنم. البته من فقط از دستگاه آرگونش استفاده میکنم.
سلام یه گل کوچک فوتبال با ابعاد75*100cm با میلگرد 16 چقدر هزیه ساختش میشه ؟
راستش حسام خان من قیمت ندارم. من جوشکاری برق انجام نمیدم. یعنی کل کارهای جوشکاری برق این سایت رو رفیقم انجام میده که اگه تماس بگیری بهت قیمت میده. من فقط کارهای مربوط به جوشکاری آرگون رو انجام میدم.
سلام
من یک دستگاه 180 آمپر الکترو بارز دارم که خیلی سریع کلید راکر رو می سوزونه کلیدش هم سه پایه چرغداره نظر شما چیه
آیا میشه مستقیم و بدون کلید وصل کرد
سلام آقا رضا. آره معمولا میشه این کارو انجام داد. ولی در کل باید حواست باشه که به دستگاهت آسیب نرسه. در کل رو حرف های من به عنوان یه راهنمایی خیلی کوچیک حساب کن، اما به اعتبار حرف های من تصمیم گیری نکن.
من که بسیار لذت بردم از بیان شیوا وساده شما
فداااا
آقا مخلصیم خیلی
سلام من میخاهم کمپرسورهای کولر را جمشکاری بکنم در مورد باری یا الکترود اطلاعاتی میخاستم خیلی ممنون میشم اگر الکترود خاستی هست با شماره مخصوسی اگر هت معرفی کنید بدرود
سلام مخلصم. شرمنده من کامنت شما رو خیلی دیر دیدم.
ببینید اول باید بدونید که جنس فلز پایهتون چیه. الان این کمپرسورهای کولر از چه جنسیه؟ ممکنه آهن باشه، اما آهنها هم آلیاژ مختلفی دارن و برا هر کدومشون ممکنه الکترودهای متفاوتی اسفاده بشه. اما به طور کلی برای آهنهایی مثل پروفیل و ورقهای آهنی از 6013 استفاده میکنیم.
سلام
میشه از سیم کابل معمولی 8 یا 10 یا بالاتر بجای سیم کابل مثبت و منفی جوشکاری استفاده کرد
سلام. برای جوشکاری از کابل رشتهای یا همون افشان استفاده میکنن. برای آمپرای پایین تر واز کابل ۱۰ هم میشه استفاده کرد. اما ضعیفه و حتما حواستون باشه که کابل داغ نکنه.
سلام با تشکر از شما خیلی روان وعالی بود . برای من تازهکار خوب بود ممنون
مخلصم داداش 🙂
ممنون مفید بود
ممنون از لطفت
سلام و ممنون از زحماتت . چطوری میشه یه پروفیل نازک رو به آهن ضخیم جوش داد طوری که سوراخ نشه . متاسفانه یا سوراخ میشه یا براحتی جوش میشکنه .
سلام کریم جان. وقتی یه قطعه نازک رو به یه قطعه ضخیم تر بخایم جوش بدیم، طبیعه که سوراخ میشه. مخصوصا اگه اون نازکه پروفیل باشه.
شما سعی کن خال خال جوش بدی، یعنی اکترودت رو در حد چند ثانیه اتصال بدی به قطعاتت و سریع جداش کنی، در این حالت یه جوش ریز به قطعهات دادی. همین کار رو باز تکرار کن تاجایی که میخای رو کاملا جوش داده باشی.
و اینکه سعی کن الکترودت رو روی قطعه ضخیم تر ذوب کنی و هُلش بدی رو قطعهی نازکتر یعنی پروفیل. اگر الکترودت رو رو قطعه نازک تر بگیری احتمال این که همون اول کار سوراخ بشه زیاده.
در کل چیزی که به ذهنم رسید همینا بود. امیدوارم به دردت بخوره.
سلام من چه جوری بفهم که پشت کلا ماسک فاصله ی دو یاسه میل بدانم بعد اول سیم جوش با قطعه اول بچسه تاروشن بشه بعد فاصله بدم
سلام. آره اول الکترودت رو نزدیک قطعه کن و بعد ماسک رو بگیر جلوی چشمت و بعدت الکترودت رو به قطعه بزن تا روشن شه. حالا وقتی ماسک روشن شد میتونی فاصله ی الکترودت با قطعه رو تنظیم کنی. اگر دستت رو خیلی بالابگیری الکترودت پاشش زیاد میشه و اگه قطعهات نازک باشه سوراخ میشه.
باید دستگاه مخصوص جوش ظریف بگیری توبازار گیر میاد ولی اسمش رو نمیدونم انواع مختلفی هم داره
بیشتر توضیح میدادی که بنده خدا بدونه منظورت چیه. و در مورد چی صحبت میکنی
سلام -مطالبتون خیلی عالیه ممنون از لطف شما
در دفترچه راهنمای اینورتر من(نووا200آمپر)نوشته شده حتما از کابل اتصال به زمین استفاده کنیم و من نمی دانم این کابل دقیقا چیه میشه بفرمائین این کابل چیه و اگه ازش استفاده نکنیم چه خطراتی داره؟ضمنا موقع تعویض سیم جوش کاربر دچار برق گرفتگی نمی شود؟سپاس
سلام سالار جان. داداش حقیقتش این که من تا حالا ندیدم کسی از کابل اتصال به زمین استفاده کنه. و معمولا تو کشور ما از این کابل استفاده نمیکنن. من خودم چیز زیادی در مورد کابل اتصال به زمین نمیدونم چون هیچ وقت ازش استفاده نکردم. اون سیمی که به اینورترت وصله، منظورم همونی که به برق وصل میشه اگه سه تا باشه، یکیش اتصال به زمینه. حالا این که چه جوری ازش استفاده میکنن رو نمیدونم. تو دفترچه هم مینویسن استفاده کنید که بعدا اگر اتفاقی پیش اومد بگن که ما گفته بودیم و شما رعایت نکردید. به نظر من بهتره از یه برق کار در مورد کابل اتصال به زمین بپرسی. اونا بهتر میدونن. اون جاهایی که لوازم برق صنعتی میفروشن معمولا همشون سر رشته ای از این جور کارا دارن و بهتر میتونن راهنمایی کنن. حالا بازم چند روز دیگه از دوستان و رفقا میپرسم و میام همین جا بهت میگم دقیقا چیه. اگر خواستی یه هفته دیگه سر بزن و طو همین کامنت بخون.
در مورد تعویض کردن سیم جوش. اول این که یادت باشه هنگام تعویض کردن سیم، اون الکترود قبلی که مصرف شده رو بادست نگیری، چون که داغه و دستت میسوزه.
و هنگامی که میخای الکترود لای انبر بزاری، اصلا نترس برق نمیگیره.
تو چند حالت ممکنه که یه کوچیک بلرزونه که اونارو هم رعایت کنی هیچی نمیشه.
با دست خیس الکترود عوض نکن برای اطمینان میگم. پاتم به زمین وصل نباشه، حداقل یه دمپایی پات باشه. منظورم اینه داخل خونه یه موقع خواستی جوشکاری کنی همون جوری رو کاشی و موزاییک واینسا. یه چیزی تو پات باشه.
الکترود روش یه روکش داره. هنگام عوض کردن سعی کن دستت جاهایی از الکترود که روکش نداره رو لمس نکنه و همیشه از جاهایی که روکش داره بگیر.
خلاصه این که اصلا ترس نداره و حول نشو با آرامش این کارا رو انجام بده. اون چیزایی که هم گفتم محض اطمینان گفتم. مخلصم، بازم سوالی داشتی در خدمتم.
سلام. یادم رفت بیام اینجا بنویسم.
آقا سالار نیازی به اتصال به زمین نیست و اینجا کاربردی اصلا نداره.
با سلام مجدد و تشکر ویژه از پاسخ سریع و جامع تان-دو سوال دیگه هم داشتمموقع استفاده از اینورتر ها(مثلا اینورتر خود من نووا200آمپر)باید مانند استفاده از ترانس های جوش قدیمی وسایل برقی مثل یخچال و لباسشوئی را از پریز بیرون بیاوریم یا نه-دوم اینکه من دیدم بعضی از جوشکار ها سیم جوش را با دست کمی خم کرده و بعد استفاده می کنند آیا این کار لازم هست اگر بله برای چه؟ضمنا اگر کانال اینستاگرام دارین که ویدیو های آموزش جوشکاری داشته باشه لطفا آدرسش رو بفرمائین تا فالو کنیم-سلامت و تندرست باشین
سلام سالار خان مخلصم. ببین وقتی لوازم برقی پرمصرف تو خونه به برق وصل باشن وقتی که جوشکاری میکنیم، جریان برق ممکنه بالا و پایین بشه و به لوازم برقی تون صدمه بزنه. اگر از برق بکشی یه محکم کاری به حساب میاد. به زبون خودمون کار از محکم کاری عیب نمیکنه. اما این نکته رو هم در نظر داشته باش اگر تلویزیون و یا یخچال محافظ برق دارن ( از این دو شاخه هایی که روشون سه تا لامپ کوچیک داره وقتی جریان برق بالا پایین میشه جریان برق رو قطع میکنن منظورم از ایناس کلیک کنی میبینی) اون موقع دیگه نیاز نیست از برق بکشی و این محافظ برق از لوازم برقیت مواظبت میکنه.
در مورد خم کردن الکترود هم نیازی بهش نیست. جوشکارا معمولا برای راحتی کار الکترود رو خم میکنن. یعنی اگه خم نکنن دستشون رو باید بیشتر بیارن بالا که خسته میشه دستشون. وقتی خم میکنن الکترود رو این کار باعث میشه که هم زاویه مورد نظرشون رو داشته باشن و هم این که دستشون خیلی بالا نیاد. بعضی ها هم اصلا نمیدونن چرا خم میکنن، چون که اینا هم دیدن اوستا کارای قبلی شون خم میکردن الکترود رو اینا هم خم میکنن. به قول گفتنی از اون کارایی که سینه به سینه منتقل شده و کسی نمیدونه دلیل این کار چیه.
در مورد اینستاگرام و کانال تلگرام باید بگم که متاسفانه ندارم. بیشتر فعالیتم تو همین جاست. البته یکم بی حوصلهام و حوصلهام نمیگیره بیام این متنی رو که نوشتم رو ویرایش کنم و کاملش کنم. اما وقتی میبینم شما دوستان عزیز کامنت میزارید روحیهام قوی میشه. ممنون که نظرتون رو برام مینویسید.
سلام و درود؛اجازه بدید قبل از مطرح کردن سوالم از سایت عالی تون تشکر کنم
می خواستم بپرسم الکترود ها تاریخ انقضا دارند؟من برای مصرف خانگی دو بسته 5 کیلویی 3.2پارس و یک بسته 2.5کیکویی الکترود2.5 میکاگرفتم و ممکنه تا مدت زیادی ازشون استفاده نکنم می خواستم ببینم در این مدت زیاد خاصیتشون رو از دست نمی دن؟همچنین من نمی دونم دقیقا کی از الکترود 2.5 و کی از الکترود3.2استفاده کنم لطف کنین با مثالی کاربرد هر کدام از الکترود های2.5و3.2را توضیح دهید%
بازم ممنون
سلام آقای میرزایی، ممنون از لطفت.
الکترود اگر نم بکشه و خیس بشه کیفیت خودش رو از دست میده و نمیشه ازش استفاده کرد. پس الکترودهایی که داری رو تو یه جایی بزار که خشک باشه و نم نکشه. در مورد تاریخ انقضا اطلاعی ندارم، اما تا زمانی که مثل روز اول خشک باشه و نم نداشته باشه، مطمعنا میشه ازش استفاده کرد.
هر چقدر فلزی که میخواهیم روش جوشکاری کنیم نازک تر باشه، به همون نسبت الکترودمون هم باید نازکتر باشه.
مثلا برای جوشکاری پروفیل که معمولا نازک هستن الکترود 2.5 مناسبه. البته از همون 3.2 هم میشه استفاده کرد.به طور کلی برای مصرف خانگی و کارهای خرده ریز سراغ الکترودهای ضخیم تر نمیریم از همین دو مدل الکترود استفاده میکنیم.
به طور کلی تا ضخامت دو میلی متر الکترود 2.5 باشه مناسبتره. و ضخامت بالای دو میلی متر الکترود 3.2. البته از تجربه میگم وگر نه علمی و دقیق نیست.
سلام وقتتون بخیر من تازه دستگاه اینورتر خریدم-می خواستم بپرسم جوشکاری لوله های آهنی آب بر خلاف جوشکاری لوله های آهنی گاز خیلی سخته؟(اینو شنیدم و خودم فعلا چیزی رو تجربه نکردم)چرا؟همچنین جوشکاری میلگرد زنگ زده هم سخت انجام می شه؟اگر بله چطور می تونیم کاری کنیم که بهتر جوش بخورندضمنا حرکات زیگزاگی موقع جوشکاری همیشه لازمه یا در قطعات نازک لازم نیست؟
مرسی از شما و جوابهای بسیار مفیدشما
سلام آقا میثاق
جوشکاری لوله آب، اگه منظورتون همون لوله آهنیا که قبلا تو لوله کشی استفاده میکردن باشه، آره جوشکاریش سخته. و به طوری کلی جوشکاری رو اون لوله ها خیلی جالب در نمیاد.و معولا جوش مقاومی ندارن.
میلگرد هم اکثرا جوش مقاومی نداره و سریع میشکنه. ربطی هم به جوشکار نداره و به خاطر جنسشه. مثل این که ناخالصی زیاد داره میلگرد. حالا اگه زنگ زده هم باشه ممکنه بدتر بشه.
در مورد جوش زیگزاگی هم معمولا رو قطعات ضخیم زیگزاگی میرن که جوش به طور یک نواخت پخش بشه. در مورد قطعات نازک به نظرم زیاد کاربرد نداره. ولی اگه بتونی حرکت زیگزاگی داشته باشی، این باعث میشه که تقریبا حرارت یه جا متمرکز نشه و قطعهات سوراخ نشه. ولی به طور کلی لازم نیست برا کارهای کوچیک و خرده کاری.
بازم سلام و تشکر از شما
برای اتصال پروفیل های آهنی به بتن روالش اینه که یه سوراخ در بتن ایجاد بشه بعد با چکش ،میلگردی را وارد بتن کنند و پرو فیل ها را با میلگرد جوش دهند تا با دیوار چفت شده و جدا نشوند ؛درسته؟در این صورت میلگرد که جوش خوبی بر نمی دارد چطور این روش کاربرد گسترده ای دارد و آهن را به میلگرد به راحتی جوش می زنند؟یه سوال دیگه هم داشتم ولی ربطی به جوشکاری نداره و می خواستم از تجربه شما استفاده کنم:رولبولت ها در چه مواقعی استفاده می شوند و طرز صحیح نصبشان به چه صورتی هست؟مثلا اگر می خواهیم رولبولت 10را به جایی نصب کنیم اول با مته 10 سطح را سوراخ کرده و رولبولت را وارد سطح می کنیم یا مثلا برای رولبولت 10باید از مته 9 استفاده کنیم که محکم باشد؟ضمنا سطح کار را باید به اندازه ارتفاع رولبولت سوراخ کنیم؟یا کمتر؟یا بیشتر؟بازم ممنونم-سلامت و تندرست باشین
سلام. در مورد سوال اول تون اتصال پروفبل آهنی به بتن، راستش من تجربهای در این زمینه ندارم. در سوال قبلیتون منظورم این بود که جوش دوتا میلگرد به هم معمولا مقاومت زیادی نداره. اما مثلا جوش یه پروفیل به میلگرد میتونه مقاومت خوبی داشته باشه.
درمورد رول بولت هم راستش چیزی بلد نیستم. اینجا یه چیزایی در مورد نوشتن شاید به دردتون بخوره
سلام-لطفا بفرمائید برای شروع جوشکاری ،کشیدن سیم جوش بهتر است یا نوک زدن الکترود؟ ضمنا برای جوشکاری آهن های رنگ زده باید رنگ را کلا از سطح آهن برداریم ؟برای این کار بهترین وسیله چیست؟(ساییدن رنگ از زسطح آهن)ممنونم
سلام محمد علی. داداش به نظر من ابتدای جوشکاری یکمی سیم رو بکشیم بهتر جواب میده برای این که هم الکترود نچسبه و هم اتصال جوشکاری برقرار بشه.
برای قطعاتی که رنگ شده بهتره که رنگ رو پاک کنیم، چون که هم دود میکنه و ناخالصی وارد جوشمون میشه. البته نیاز نیست که سطح فلزمون رو براق کنیم. تا حدی که لایهی رنگ رو قطعه نمونه به نظرم کافیه.
با چند تا چیز میشه این کار رو انجام داد. اگه سنگ فرز داری میتونی روش یه فرچه سیمی ببندی و با اون سطح رنگ رو پاک کنی. (نمونه عکس فرچه سیمی )
همچنین می تونی رو سنگ فرز یه صفحه سنگ ببندی و با اون رنگ رو پاک کنی. دقت کن که با صفحه سنگ زیاد فشار نیاری برا پاک کردن رنگ. اگر زیاد فشار بیاری و و آهنت قوطی پروفیل باشه باعث میشه پروفیلت نازک بشه و هنگام جوشکاری سوراخ بشه.
حالا اگه سنگ فرز هم نداشتی میتونی با یه چاقو رنگ رو پاک کنی. یکم ممکنه سخت باشه ولی جواب میده.
اقا تو خیلی استاد کار با وجدان هستی چون با زبان ساده خیلی معلومات بزرگی رو تونستی انتقال بدی من استارا هستم مهندس مکانیک میباشم
آقا مهدی خیلی ممنون از لطفت و از این کامنت پر انرژی.
خیلی خوشحالم که واقعا این مطلب رو نوشتم. اولش اصلا فکر نمیکردم به درد کسی بخوره اما بعدا دیدم مثل این که خیلیا تونستن از مطلب استفاده کنن. به نظرم همین زبان ساده که شما هم بهش اشاره کردی باعث شده خواننده های این مطلب سردرگم نشن.
خلاصه این که یک مهندس مکانیک این مطلب رو خونده و راضی بوده دلگرم کنندس.
شما هم اگر وبلاگی دارید خیلی خوبه که اصطلاحات مهندسی مکانیک رو به زبان ساده برای علاقه مندان توضیح بدید و اگر چنین کاری کردید خوشحال میشم آدرسش رو بزارید و من هم بخونم و استفاده کنم.
سلام و تشکر از سایت عالی شما -یه سوال داشتم که مدت هاست ذهن منو مشغول کرده: من برای جوشکاری در جا هایی که برق نیست یه سیم سیار 20متری با سه راهی صنعتی خرید کرده ام -تو فروشگاه های اینترنتی که توضیحات سه راهی های صنعتی رو می خونم همشون حداکثر جریان16آمپر رو پشتیبانی می کنند ولی در جوشکاری حداقل از آمپر100استفاده می شود!میشه در این مورد توضیح بدید؟ و اینکه استفاده از سیم سیار بلند برای جوشکاری (با اینورتر200امپر آروا)اصلا کار صحیحی هست یا باید مستقیماً اینورتر رو به پریز وصل کنیم؟دم شما گرم
سلام آقا زمانی. ممنون از لطف شما.
این 16 آمپر که گفتین با اون 100 آمپر فرق میکنه. دقیقا خودم هم نمیدونم از لحاظ علمی که فرقشون چیه.
اما شما می تونید از همون سیم که خریدین استفاده کنین. فقط دو تا نکته رو دقت کنید.
اول این که این سیم 16 آمپر ( من دقیقا نمیدونم ضخامتش چقدره) نازک تر از خود سیم دستگاه نباشه. ضخامتش مثل همون سیم دستگاه باشه خوبه.
ودوم این که بعضی موقع ها که طول سیم زیاد میشه ممکنه احساس کنیم آمپر دستگاهمون در حین جوشکاری کم میشه. در این جور مواقع لوازم پرمصرف برقی دیگه رو از برق جدا کنیم درست میشه. البته مبنای علمی شو نمیدونم و همه رو بر حسب تجربه میگم.
و به طور کل ههمون از سیم سیار استفاده میکنیم و هیچ مشکلی نداره و نیازی نیست که دستگاهمون رو مستقیم به برق وصل کنیم.
16 آمپر برای 220 ولت هست که میشه 3520 وات ولی اینورتر اونو تبدیل میکنه به 20 ولت 100 آمپر که میبینی میشه 2000 وات که بازم تا 200 آمپر مناسب
سلام علی جان؛ مرسی دمت گرم که توضیح دادی و روشنمون کردی چیبه چیه. مخلصیم.
سلام .بنده یه راهنمایی میخوام از کسی که واقعا در مورد اینکه اروا ۱۸۰مدل ۲۱۱۴ برای در وپنجره سازی مناسب هست یا نه و اینکه میگن این اینورتر الکترود ۴ اب میکنه صحت داره یا نه اگه کسی راهنماییم کنه ممنون میشم
قریب از گلستان
سلام. راستش من خودم اطلاعات دقیقی ندارم. نمیدونم تو درو پنجره سازی چقدر و با چه آمپری میخواهید از دستگاه کار بکشید. اما الکترود 4 هم به نظرم جواب بده و طبیعیه که تو استفاده مدام از آمپر بالا و الکترود 4 دستگاه داغ کنه. اما به هر حال با این دستگاه کار نکردم و اطلاعات دقیقی ندارن.
یه لینک میزارم روش کلیک کن و نظر اونایی که این دستگاه رو خریدن و استفاده کردن رو بخون و بعد تصمیم بگیر. (اینجا کلیک کن و اطلاعات دستگاه آروا 2114 رو ببین)
سلام و خسته نباشید
من عمده مشکلم در جوش دادن دو قطعه اهن ساده اینه که اخاله سربار یا همون جوش گل زیاد میزنه
حالا اگر دو قطعه نازک باشه باید با خال جوش بهم وصل کنم و در اخر با همین خال جوش ها وسط خال جوش های اول رو پر کنم
یعنی اول سر و ته کار رو خال جوش میزنم بعد بینشون رو با خال جوش ها پر میکنم
وقتی کنار خال جوش قبلی خال جوش میزنم اون گل جوش میره زیر جوش جدید و بعدا موقع تمیز کردن تخلخل میشه
مگر اینکه هر خال جوش که میزنم بعدش گل جوش رو نمیز کنم بعد کنارش یک خال جوش دیگه بزنم
واقعا خسته کننده و طولانی شده
لطفا راهنمایی کنید که فضای خالی بین جوشم نیوفته
ممنون
خُب، با این روش جوشکاری هر کاری کنی بازم اون فضای خالی بین جوش میفته. خال خال زدن همین جوری میشه، مگر این که خال دومی یه مقداریش رو خال اولی بیفته که یه مقدار تر تمیز در بیاد.
چرا یه سره جوشکاری نمیکنی؟ دستتو برندار و الکترود رو بچسبون و تا آخر بر. اگه جوشت قلمبه میشه و یا همون طور که گفتی گل جوشش زیاد میشه احتمالا دستتو نمیکشی و یه جا نگه میداری. سعی کن انبر رو طوری دستت بگیری که وقتی اکترود آب میشه خود به خود کشیده بشه جلو. یعنی منظورم اینه دستتو عمود نگه ندار و انبرت رو با زاویه نگه دارم. مثلا زاویه 60 درجه. اگه با این زاویه دستتو نگه داری خود به خود الکترود بعد از ذوب شدن حرکت میکنه به سمت جلو. الکترودت رو هم خیلی بالا نگیر که پاشیده بشه به اطراف. قشنگ به قطعه بچسبون اما فشار نده تا فاصله استاندارد رعایت بشه. در کل واقعا خیلی سخته من بخام این طوری غیر حضوری راهنمایی کنم. در کل اگر گفتههام به دردت نخورد عذر خواهی من رو بپذیر که نتونستم به طور کامل راهنماییت کتم.
سلام استاد ممنون از راهنمايي هات ميخواستم درباره طريقه حركت جوش با زوايه اون و اينكه از پشت ماسك هم احتمال برق گرفتي چشم هست اگه به مركز جوش نگاه كنيم ؟ممنونم ازت
سلام آقا مجید. به نظرم برای کارهای خورده ریز نیازی نیست که به حرکت دست زیاد توجه کنیم. در کل میتونی یکمی نوک الکترود رو چپ و راست کنی هنگام جوشکاری اونم در حد یک الی دومیل.
در مورد زاویه جوشکاری هم تقریبا زاویه 60 درجه به نظرم بهتر باشه. البته بعضی جاها ممکنه کاملا دست رو عمود بگیریم و بعضی جاها هم لازمه که دستمون رو خیلی بخوابونیم مثلا زاویمون بشه 30 درجه. بستگی به قطعه و محل جوشکاری مون داره. در حالت کلی به نظرم همون 60 خوبه.
ماسک ها هم درجه بندی داره. یعنی بعضی ها شیشه روشن و بعضی ها تاریک دارن. البته قابل تعویض هست این شیشه ها. هر چه آمپرمون بیشتر باشه شیشه هم تاریک تر باید باشه.
فکر کنم شیشه ها از 9 الی 12 یا سیزده باشه شمارشون. و شیشه 10 یا 11 میتونه مناسب برا جوشکاری مد نظر ما باشه.
از پشت ماسک هم احتمال برق زدگی چشم میتونه وجود داشته باشه اگه شیشمون خیلی روشن باشه. و در کل اگر برا بار اول میخای جوشکاری کنی به نظرم احتمال این که چشمت رو برق بزنه وجود داره. اما با شدت کم. خلاصه هنگام جوشکاری دقت کن تا نور مستقیم به چشمت نخوره حتی برا یک لحظه. اون لحظه اول که نور به چشمت بخوره و چشمت سیاهی بره احتمال این که چشمت رو برق بزنه بیشتره. البته شب متوجه میشی، اگه برق زده باشه نصفه شب احساس میکنی تو چشمت شن ریختن
سلام استاد خیلی ممنون بابت مطالب مفید خدا قوت میگم دمت گرم خیلی آقایی
خیلی چیزها یاد گرفتم مخصوصا از کامنت ها
دارم یه دستگاه میخرم گفتم قبلش تحقیق کنم
فقط یک سوال دارم از الکترود 3 میتونم برای جوشکاری قوطی 4 در 8 یا بزرگتر استفاده کنم؟ قدرت و مدل دستگاه برای این جوشکاری ها 200 امپر باشه کافیه؟ یا دستگاه 160 هم جواب میده؟
ممنونم
سلام مخلصم داداش، خوشحالم که برات مفید بوده و بدردت خورده.
سلام آره. الکترود 3 مناسب هست. به طور کلی برای قطعاتی که ضخامتشون تا 10 میلی متر هست میتونی با خیال راحت الکترود 3 استفاده کنی. البته ضخامت های بالاتر رو هم میتونی از 3 استفاده کنی. به طور کلی هر چی آمپرمون میره بالا قطر الکترودمون رو بیشتر میکنیم.
مثال. وقتی میخایم با 200 آمپر یه قطعه رو جوش بدیم اگر الکترود 3 استفاده کنیم، چون که نازکه و آمپرمون بالاست جوشکاری مون هم سخت میشه و هم یه جوش بی کیفیت از آب در میاد. اما با همین آمپر الکترود 4 یا 5 استفاده کنیم جوش مقاوم و با کیفیتی بهمون میده. البته همواره دقت کن که این چیزایی که من میگم از رو تجربس و ممکنه یکی پیدا بشه بگه حرف من اشتباهه و از لحاظ علمی درست نیست.
یه نکته رو هم دقت کن که طول جوشکاری برای انتخاب الکنرود مهم نیست. برا انتخاب الکترود آمپر و ضخامت قطعه مهمه.
160 هم جواب میده. اما اگه 200 آمپر بگیری بهتره. پیشنهاد من 200 آمپره اگه این اختلاف قیمتی که دارن برات مهم نیست.
سلام وقت به خیر
بسیار از آموزشتون استفاده بردم، تشکر میکنم بابت اینکه اطلاعاتتون رو بسیار ساده و مفید در اختیار خواننده هاتون میگذارید. من در سالهای دانشجویی آموزش مختصری از جوشکاری در کارگاه ساختمانی دیدم اما الان ترس و عدم تکرارش باعث فراموشی شده!!! الان به آموزش مجدد نیاز دارم شاید برای یکی دو جلسه. این امکان برای شما یا همکارانتون در تهران هست که این لطف رو در حق بنده داشته باشید؟؟؟؟
سلام. راستش در حال حاضر تمام کارهای وب سایت رو آقای امیری انجام میدن. اگر براتون مقدوره با شماره موجود تماس بگیرید و اطلاعات بیشتر در خصوص آموزش رو از ایشون بپرسید.
یا این که میتونید در اطراف تهران در کارگاههای جوشکاری چند روز حضوری برید و تجربیات بهتری کسب کنید. شرکت های بزرگ و یا کارگاه های کوچیک زیادی هستن که میتونید چند روزی در اونجا آموزش ببنید بدون هیچ هزینهای.
سلام میخواستم بدونم آیا جوشکاری لوله گاز خانگی با جوشکاری ساده مثلا آهن آلات ( نبشی و خال جوش زدن و تیر آهن و در و پنجره و … ) تفاوت داره با هم؟ آموزش و نحوه انجام کارشون منظورم هست .
سلام. اصول کار همینه. یعنی همین دستگاه و همین لوازما رو احتیاج داریم. اما نحوهی جوشکاری کمی فرق داره.
مثلا وقتی دو تا قطعه آهن رو میخایم به هم جوش بدیم، دو تا قطعه رو یه جا ثابت میذاریم بمونه و شروع به جوشکاری میکنیم. یعنی قطعه ثابته و ما دستمون تکون میخوره و حرکت میکنه تا از ابتدای فلز جوشکاری کنیم و به انتهای فلز برسیم.
اما تو لوله گاز (البته من تجربه جوشکاری لوله گاز ندارم و فقط دیدم) دست رو ثابت نگه میدارن و لوله رو میچرخونن. و نکته دیگه این که در جوشکاری لوله گاز نباید هیچ عیبی حتی یه سوراخ خیلی کوچیک تو جوش باشه. به خاطر این که همون سوراخ خیلی ریز بعدها نشتی گاز میده و حوادثی که به دنبال میتونه داشته باشه. اما تو جوشکاری دو تا قطعه اهن و یا نپشی بودن سوراخ تو جوش آنچنان مهم نیست برای خورده کاری ها.
سلام استاد-اولا از مطالب فوق العاده کاربردی تون سپاس گزارم-یه سوال داشتم اون هم اینکه تو قبض برق خونه ما نوشته قدرت:25آمپر تک فاز-حال می خواستم بپرسم وقتی برق تک فاز حد اکثر 25 آمپر دارد چطور می شود با اون برق ،با اینورتر 200آمپر کار کرد؟این سوال همیشه ذهن مرا مشغول کرده و از کسی هم جواب علمی و قانع کننده برای این سوال نتونستم بگیرم که سایت شما رو پیدا کردم-.ضمنا اگه صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام هم دارین بفرمایید تا آنها را دنبال کنیم-وقتتون بخیر باشه
سلام آقا ساسان
آقا راستش منم جواب این سوال رو بلد نبودم، از دوستانم که از برق سر در میارن پرسیدم و تقریبا چنین چیزی به من گفتن.
کنتور برق که گفتین 25 آمپر هست اما 220 ولت هستش.
اما دستگاه های جوشکاری مبدل هستن، یعنی برق رو میگیرن تبدیل میکنن. دستگاه جوشکاری برق 220 ولت رو میگیره و تبدیل به آمپر میکنه. یعنی شما اگه یه دستتون رو به قطب مثبت و یه دستتون رو به قطب منفی دستگاه جوشکاری بگیرید برق شما رو نمیگیره. چرا؟ چون دستگاه جوشکاری برق 220 ولت رو از کنتور برق میگیره و تبدیل میکنه به آمپر و در نهایت 10 یا 12 ولت برق براش میمونه. ولتاژ برق میاد پایین و برق نمیگیره.
از طرف دیگه یه برچسبی رو دستگاه ها ی جوشکاری هست که اگر اونو نگاه کنید روش نوشته که جریان برق ورودی باید حداقل چقدر باشه. یعنی اگر نگاه کنید 16 یا 25 آمپر برق ورودی رو روشون نوشته.
البته یه نکته رو هم بگم که، اینورتر و ترانس و موتورجوش و رکتیفایر اینا همشون یه کار انجام میدن. یعنی همشون دستگاه جوشکاری هستن، اما با این تفاوت که هر کدوم ساختار متفاوتی دارند و هر کدوم به شکلی برق ورودی میگیرن تبدیل میکنن. یعنی طرز کارشون متفاوته. یعنی بعضی هاشون ac هستن و بعضی هاشون Dc. البته اینا آخریا که گفتم زیاد مهم نیست دونستنشون، فقط خواستم بگم که هر کدوم از دستگاه ها به شکل خاصی مبدل برق هستن.
سلام اقا وحید بسیار متشکرم از اطلاعاتی که در اختیار دیگران گذاشتید
سلام امیر مسعود
داداش ممنون از لطفت، خیلی خوشحالم که از این که وقت گذاشتید و خوندید راضی بودید.
سلام
خیلی صبوری خوش بحالت و دمت گرم.
سلام
مخلصیم داداش، تنها کاریه که از دستم بر میاد. این که هر چند کوچیک بتونم کمک حال دوستان باشم.
سلام خسته نباشید منون از سایت و پاسخگویی عالیتون
من یک دستگاه جوش mma300s ادون دارم که روش نوشته 300 آمپر ولی تا 230 بیشتر نمیره باهاش با آمپر 50 سیم 2/5 رو به راحتی و بدون چسبندگی آب میکنم ولی سیم 3 رو با آمپر مناسبش یک مقدار کمی چسبندگی داره و سیم 4 چسبندگی بیشتر میشه میخواستم بدونم باید چیکار کنم که مشکلم برطرف بشه
دستگاه خواصیت آنتی استیک و هات استارت هم داره ولی نمیدونم چرا هرچی قطر سیم بیشتر میشه چسبندگیش بالاتر میره؟؟
سوال بعدی این که با سیم 3در6 اگه هر 3 رشتش رو به هم وصل کنیم میتومه به عنوان کابل جوش ازش استکاده کرد؟؟
سلام علی جان،
داداش بعضی دستگاه ها رو مثلا به اسم 200 آمپر میفروشن اما در عمل 160 آمپر میده.ممکنه دستگاه شما هم اینجوری باشه. یا ممکنه کالیبراسیونش بهم ریخته باشه. مثلا ما خودمون تو جوشکاری آرگون وقتی دستگاهمون کالیبراسیونش به هم میریزه، مثلا آمپرمون 200 هستش اما در عمل به ما 220 آمپر میده. حالا از کجا میفهمیم که 220 آمپر به ما داده؟ جواب، اهم سنج یا اهم متر. دقیقا خودمم نمیدونم بهش چی میگن.
حالا مهم نیست که دستگاهت بهت 230 آمپر میده. 230 آمپر خیلیه، اصلا فکر نمیکنم به این آمپر نیاز داشته باشی.
گفتی با سیم سه و آمپر مناسبش کمی چسبندگی داره. آمپر مناسبش یعنی چند؟ اگر چسبندگی داره آمپرت رو ببر بالا. ده تا یا پانزده تا بزار رو آمپرت ببین چی میشه.
وقتی الکترود ضخیم تر میشه تقریبا طبیعیه که چسبندگی هم بیشتر بشه، تو شروع کار وقتی میخای الکترودت رو به قطعه بزنی، همین که الکترودت خورد به قطعه میتونی سریع دستتو بکشی تا قوس جوشکاری بر قرار بشه. یا هنگامی که میخای جوشکاری رو شروع کنی اول خیلی سریع نوک الکترودت رو به قطعه بکوب تا اتصال برقرار بشه و نچسبه.
قدیما که من یه جا کار میکردم و تازه تازه داشتم جوشکاری میکردم و قتی الکترود میچسبید اوستا کارم میگفت نوک الکترودت رو گرم کن تا نچسبه. حالا باید چه جوری نوک الکترود رو گرم کنیم؟
وقتی قوس برقرار بشه نوک الکترود گرم میشه. برای این کار الکترود رو سریع دو سه بار رو یه قطعه به درد نخور میگشدیم تا قوس برقرار بشه که باعث میشد نوک الکترود گرم بشه و نچسبه.
اما الان همهی دستگاههای جدید هات استارت دارن.
مثلا میخای با الکترود 4 جوشکاری کنی و مثلا آمپرت رو 100 هستش اما هنگام شروع نوک الکترود میچسبه. هات استارت این جا به کار میاد.
شما آمپرت رو 100 هستش و الکترودت میچسبه، باید هات استارت رو رو آمپر بالاتر تنظیم کنی، مثلا 130
این کار باعث میشه که با آمپر بالا (130) کار شروع بشه و الکترود نچسبه. یعنی فقط همون لحظه اول 130 آمپر بهت میده و بعد از برقراری قوس آمپر 100 که تنظیم کرده بودی رو در ادامه کار بهت میده.
سوال در مورد سیم رو نمیدونم و تا به حال بهش برخورد نکردم. اما به نظرم شدنی نباشه این کار.
خلاصه توضیح دادن بعضی حرف ها در کامنت خیلی سخته. نمیدونم تونستم کمکی بهت کنم یا نه. موفق باشی
سلام استاد بزرگوار ، از اینکه با صرف این همه وقت اطلاعاتتون رو به اشتراک گذاشتین و با صبر و حوصله به سوالات پاسخ دادین خیلی خیلی ممنونم وگاهی هم با کمال تواضع از چیزایی که اطلاعاتی هم نداشتین میگفتین . خیلی سپاسگزارم.
سلام آقا مجتبی، ممنون از لطفت. از این که میتونستی بعد از خوندن مطلب صفحه رو ببندی و بری اما موندی و نظرت رو نوشتی خیلی خوشحالم. همان طور که متوجه شدی قالب سایت مشکل داره و با موبایل نمیشه تو قسمت نام و ایمیل چیری نوشت، دمت گرم که خیلی هوشمندانه عمل کردی و اسمت رو تو کامنت نوشتی?
سلام
بسیار عالی، بی انصافیه اگر بگیم مطلب خوب نبود. بالاخره دوست عزیزی وقت زیادی صرف کرده و دانشش رو در اختیار دیگران گذاشته. در عین روانی و سادگی بسیار خوب مطلب رو بیان کردید. به ویژه برای تازه کارها. ممنون از زحمات شما. پاینده باشید و شادمان.
سلام آقا ابراهیمیان، ممنون از لطفت. خوشحالم که این نوشته مورد پسند شما بو.ده.
سلام خیلی خوب و قابل فهم توضیح داده اید اگر چه خودتان فرمودید در ادامه ناقص مانده ولی خدایی برای بنده توصیحاتتان کامل و کاربردی بود خداوند اجرتان بدهد.
سلام مسعود جان، منمون از این که نظرت رو برامون نوشتی.
آره حق با توعه. آموزشش تقریبا کامله اما یه سری سوالات بود که میخاستم بهشون جواب بدم و نداده بودم. البته بیشتر از اون چیزایی که تو ذهنم بود رو تو کامنتها توضیح دادم و تقریبا اکثر سوالا جوابش رو میشه تو کامنت پیدا کرد.
سلام ممنون از مطالب آموزندتون یه سوال دارم
من دستگاه جوش ادون 200 آمپر خریدم ولی سیم جوش 3 رو رو آمپر 200 هم که میزارم ذوب نمیکنه همش میچسبه سیم جوش 2.5 رو هم روی 130 آمپر باید بزارم تا ذوب بشه به نظرتون آمپر دستگاه غیر واقعیه؟
سلام 200 آمپر خیلی زیاده و باید ذوب کنه. من دقیقا از این دستگاها سر در نمیارم اما به نظرم آمپرش غیر واقعی باشه. بازم تنظیماتشو چک کن
سلام نمادی هستم از صداقتتان در جوابگویی که ندانستهارو بسراحت اعلام میکنید بسیار ممنونم وقابل احترامید
درموارد سوالات الکترونیک وتعمیراتی اگه قابل و صلاح بدونید جوابگوی دوستان میتونم باشم ولی فقط ساعات 18الا 22
09126339334 التماس دعا داود نمادی
99/5/7
سلام آقا داوود. ممنون از لطفت. من کامنت شما رو منتشر کردم و همچنین انتهای مقاله هم کامنت شما رو میزارم که اگه دوستان کسی سوالات تعمیراتی و الکترونیکی داشتن با شما تماس بگیرن. ممنون از لطفت.
وقت بخیر
بنده یک دستگاه جوش شرکت صبا الکتریک خریدم
می خواستم بدونم با این دستگاه 200 امپر
چه متریالهای قابل جوشکاری است؟
من با الکترود 6013 لوله گالوانیزه و اهن را به راحتی جوش می زنم
با این دستگا می تونم
استیل و المینیوم و چدن را هم جوش بزنم
اگر میشه الکترود مورد نیاز برای هر کدام باید چه نوعی باشه
و در اخر روی دستگاه ولوم تنظیم ارک نامی هست که بنده نحوه تنظیم صحیح را بلد نیستم ممنون میشم اگر راهنمایی کنید
سلام علی آقا
بله با این دستگاه میشه استیل و آلومینیوم و چدن هم جوش داد.
اما الکترودهاشون فرق میکنه و من اسم دقیقشو نمیدونم چیه. اما بری بگی الکترود چدن میخام یا استیل بهت میدن.
اما یه نکته رو باید بدونی که جوشکاری استیل و یا آلومینیوم با الکترود خیلی جالب در نمیاد. یعنی جوش زشت میشه. و قطعات نازک نمیشه باهاشون جوشکاری کرد.
مناسب ترین و تمیزترین جوش برا استیل و آلومینیوم و مس جوشکاری آرگون هستش.
ممنون از وقتی که گذاشتید
برای استفاده خانگی چند صندلی استیل داشتم که نیاز به جوشکاری داشت
و چدن هم بعضی از ابزار الات دسته شکسته مثل چکش نیاز به جوشکاری داشت
سلام، برای جوشکاری استیل باید با جوشکار آرگون تماس بگیرید. میتونید سایت دیوار جوشکاری آرگون رو جستجو کنید و با کسایی که خدمات جوشکاری آرگون انجام میدن تماس بگیرید. من لینکش رو براتون اینجا میزارم. جوشکاری آرگون در تهران
البته با جوشکاری الکترود هم میشه، اما خیلی زشت میشه.
ممنونم از اينكه علم و هنر خود را به ديگران مي آموزيد . سپاسگذارم
سلام، ممنون از شما
خیلی مخلصم
بنام خدا با سلام وادب ، مطالب شما را خواندم ، بسیار خوشحال شدم که شما چقدر صمیمانه جواب فنی همه ی نیازمندانها را داده اید ، برای شما آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم که دیگر هموطنان مثل شما به هم نوع خود صادقانه فرا گیری را یاد دهند ، و فرهنگ فتوت و انسانیت را اشاعه برای همه بکار بریم . ارادتمند محسن
سلام محسن جان. داداش منم پیام تو خوندم و از این پیام شما خیلی خوشحال شدم. آقا خیلی مخلصم. میتونستی بخونی و بری، اما همین که لطف کردی و نظرتو نوشتی خیلی خوشحال شدم. همین نظرات ارزشمند شما عزیزان هستش که انگیزه میده به من. خیلی مخلصم.
سلام برا ی یه آدم مبتدی دستگاه الکترودبا چه آمپری که معمول باشه میشه خرید برا کارای خانگی و روزمره
سلام. 160 آمپر هم اگر خیلی ازش کار نکشی جواب میده. حالا اگر اختلاف قیمتش مهم نبود 200 آمپر هم بگیری خوبه.
سلام. من تازه یه اینورتر NEC ۲۵۰ mma خریدم.برای کارهای خونگی. خوبه به نظرتون؟ و یه سوال هم اینکه خونده بودم که تغییر قطب ها در انبر و گیره باعث داغ تر شدن قطعه کار و یا الکترود میشه! میشه بگین چجوریه؟ و اینکه چه موقع انبر رو مثبت و چه موقع گیره رو روی مثبت بزاریم؟
خیلی خیلی عالی. با اینکه متنتون کامل نبود اما انصافا توی کامنت ها به همه چی اشاره کردین. خیلی توی نت گشتم اما بعید میدونم جایی به این کاملی و با حوصله توضیح داده باشن. دمت گرم???
سلام آقا سامان، مخلصم داداش
راستش تنوع دستگاهها زیاده و من صادقانه بگم که نودو پنج درصد این دستگاهها رو ندیدم و باهاشون کار نکردم. اما خیالت راحت که همه شون برای کار خونگی و یا کارگاههای کوچیک مناسب هستن، یعنی به نظر من اصلا نگران کیفیت دستگاه نباش و معمولا همهشون کیفیت مناسبی دارن. اما نکتهای که مهمه اینه که بعضی از این دستگاه ها احیانا اگر خراب بشن و یا مشکلی براشون پیش بیاد خدمات پس از فروش درست و حسابی ممکنه نداشته باشن. یعنی ممکنه قطعاتشون گیر نیاد و از این جور داستانها. درمورد این دستگاه شما هم من نمونش رو الان تو دیجی کالا دیدم، به نظرم نقطه ضعفش اینه که آمپر رو نشون نمیده، یعنی صفحه دیجیتالی نداره وقتی آمپر رو تنظیم می کنی مقدار آمپر رو بهت نشون بده.
در حالت عادی و معمولا همیشه کابل انبر به قطب مثبت و اتصال به قطب منفی وصل میشه. اما بر عکشون هم کنیم اتفاق آنچنان خاصی نمیفته.
در مورد تغییر قطبیت هم علمی و دقیق نمی دونم و تا حدی که شما اشاره کردی میدونم. به طور مثال در حالت عادی که قطب مثبت انبر و قطب منفی اتصال هست، 65 درصد حرارت رو الکترود و 35 درصد رو اتصال هستش. یعنی دو سوم حرارت رو الکترود و یک سوم حرارت رو اتصاله. حالا اگر برعکسشون کنیم با عث می شه یک سوم حرارت رو الکترود بیفته و دو سوم حرارت رو قطعه کار یا همون اتصال. که در این حالت باعث می شه الکترود سخت تر ذوب بشه. کاربردشم تقریبا اینه که وقتی یه قطعه خیلی نازک داریم و تو جوشکاری سوراخ می شه، وقتی قطبیت رو عوض کنیم باعث می شه حرارت کمتری رو الکترود بیفته و قطعهمونم سوراخ نشه. البته تازگیا مثل این که یه ولوم arc force تو دستگاه ها هست که باعث میشه قطعات سوراخ نشن.
البته بازم بگم که در این مورد اطلاعات من خیلی کمه، و ممکنه حرفم کاملا درست نباشه. راستش اینکه من از سال 90 به این ور جوشکاری الکترود انجام ندادم و این تجربیات برای سال ها پیشه و ممکنه خیلی درست نباشه. اما یه موقع اگه سوالی در مورد جوشکاری آرگون داشتی شاید بهتر بتونم راهنمایی کنم.
در مورد لطفی که در انتهای کامنت داشتی هم ممنونم ازت. در مورد کامنتها هم سعی کردم هرچی بلد هستم رو بگم تا شاید به درد کسی بخوره. مطمعنا اگر تو سایت های دیگه که در مورد آموزش جوشکاری نوشتن کامنت بزارید و سوال بپرسید نتونن به درستی راهنمایی کنن، به علت که خودشون تجربه جوشکاری ندارن و مطالب رو سفارش دادن و براشون نوشتن. و از طرفی نویسنده هم اطلاعاتی در مورد جوشکاری نداشته و معمولا گنگ و مبهم نوشتن که وقتی خود من هم میخونمشون متوجه نمی شم چه برسه به کسی که می خاد از اون نوشته چیزی یاد بگیره.
مخلصم ?
سلام ممنون بابت مطلب خوبتون
یه سوال داشتم و اون اینکه اگه کابل هارو جابجا کنیم تو کدوم یکی از این دستگاها هیچ تغییر یا مشکلی تو جوشکاری به وجود نمیاد؟
ترانسفورماتور – دینام – رکتیفایر
سلام علیرضا، داداش سوالت رو بلد نبودم مجبور شدم چند روز به تاخیر بندازم جواب دادن به شما رو.
به طور کلی اگر دستگاهمون AC باشه (جریان برق متناوب) فرقی نمیکنه کدوم کابل رو به کدوم قطب وصل کنیم. معمولا اکثر دستگاهها AC هستن. یعنی واسه کارهای کوچیک خال زدن و جوشکاری آهن و درو پنجره و … مهم نیست اصلا. معمولا انبر رو میگن مثبت باشه.
دستگلاها روشون برچسب دارن و جریان ورودی برق رو روشون زده و مشخص کرده.
اما اگر دستگاهمون DC باشه. اگر کابل انبر رو مثبت در نظر بگیریم جریان می شه DCEP و اگر کابل انبر رو منفی در نظر بگیریم جریان می شه DCEN.
حالا اگر قطعه ما خیلی حساس باشه و کار مهندسی باشه باید بریم سراغ WPS ببنیم جریان برق رو چی بهمون داده، نوع الکترود چیه و … تا بتونیم کار با کیفیت انجام بدیم.
یعنی میخوام بگم تو جریان AC فرقی به طور کلی جابجایی کابلها فرقی نمیکنه، اما تو جریان DC خیلی تاثیر می زاره و باید طبق دستور العمل جوشکاری که تو WPS توضیح می دن جلو بریم.
آها دمت گرم
سلام اینورتر اینتی پلاس 600 آمپر به نظر شما چطور است؟
سلام، از کیفیت دستگاهها موجود در بازار اطلاع آنچنانی ندارم. و اینورتر 600 آمپر هم تا حالا ندیدم.
یکی از تفاوت دستگاه ها برق ac یا dc خروجیشه
یا اینکه اینورتر عز کیت های الکترونیکی استفاده میکنه موتوررجوش از سیم پیچ مسی و روغن و …
اون لایه که روی سیم جوش هم هست با تولید گاز باعث محافظت قوس ایجاد شده از اکسیژن میشه تا دو قطعه پس از ذوب شدن با هم اتصال بخورن اگه گازی موجود نباشه دو تا قطعه پس از ذوب شدن با هم اتصالی پیدا نمیکنن
سلام هلی، مرسی که تفاوت اینورتر و موتور جوش رو گفتی. احتمالا برا خیلیا سوال بود که اینا چه فرقی با هم دارن.
در مورد روکش الکترود هم ممنون که توضیح دادی. اینم جزو علامت سوالایی بود که احتمالا خیلیا نمیدونن که اصلا الکترود برا چی روکش داره. ممنون که لطف کردی و به دوتا سوال خوب جواب دادی.?
سلام. زنگ زدم ولی پاسخگو نبودید
سلام دوست عزیز. این تلفن تماس توسط دوستم جواب داده میشه. اما چند روزیه که در دسترس نیستن و تماسها رو جواب نمیدن. سوالی داشتید می تونید همین جا بپرسید، تا جایی که بتونم و بلد باشم راهنمایی میکنم.
سلام درمورد کارایی اون روکش الکترود میخواستم بگم که اون برای حفاظت از حوضچه جوش هنگام جوشکاری است که جلوگیری میکنه از ورود نا خالصیها در هنگام جوشکاری به حوضچه جوش
سلام آقا امیر، ممنونم از توضیحاتی که در مورد روکش دادی. مطمعنا برای خیلیها سوال بود که روکش الکترود به چه دردی میخوره. خیلی خوبه که چیزایی که بلدیم رو با دیگران به اشتراک بزاریم. ممنونم که اطلاعاتت رو با خواندگان این مطلب به اشتراک گذاشتی.
در ادامه حرفهای تو منم به این اشاره کنم که در جوشکاری آرگون و یا جوشکاری co2 هم گازها نقش روکش الکترود رو ایفا میکنن و حفاظت از حوضچه مذاب رو بر عهده دارند.
سلام واحترام خاص به شما که بدون هزینه وبی ریا وباادب راهنمایی میکنید همه مطالبتان خوب وآموزنده است من از مشهد هستم فقط میتوانم برای این همه خلوص خدمت۰ مخصوصا یک زیارت پر وپیمون از طرف شما وهمکاران خوبتان در جوار بارگاه ملکوتی حصرت رضا (ع) انجام بدم وبرایتان از ایشان عاقبت بخیری دنیا واخرت. وسلامتی جهت خانواده هایتان آرزو کنم ۰ممنون حمیداز مشهد
سلام آقا حمید. ممنونم از لطف شما. راستش اون لحظهای که پیام شما رو خوندم چشام پر شد. پیام محبت آمیزت رو خیلی دوست داشتم. راستش من تا به حال زیارت مشهد نرفتم. نمیدونم چرا تا به این سن رسیدم به رفتن به مشهد فکر نکردم. دو هفته پیش بی هوا به سرم زده بودم یه سفر مشهد برم. راستش دلم خیلی گرفته بود و احساس میکردم فقط یه سفر مشهد می تونه حالم رو خوب کنه. با خودم قرار گذاشتم که چهارشنبه هفته گذشته هر طور شده یک سفر یک روزه به مشهد بیام و پنج شنبه شب برگردم، اما نشد. اما امروز با خوندن پیام شما خیلی خوشحال شدم که به واسطه این نوشته دوست خوبی مثل شما انگار از حال دل من خبر داره و نایبالزیاره ماست.
گاهی گمان نمیکنی ، ولی خوب میشود گاهی نمیشود، که نمیشود، که نمیشود
گاهی هزار دوره دعا بی اجابت است گاهی نگفته قرعه به نام تو میشود
خلاصه خیلی مخلصم، برات آرزوی سلامتی و دل شاد و لب خندان در تمام مراحل زندگی دارم. ارادتمند شما وحید.
وحید جون سلام . سپاسی ویژه از رحمت و توضیحات عالی و در عین حال ساده و زود فهم شما در اینجا که واقعا کارایی داشت برای مک نوعی که ۲ _ ۳ سال است موتور جوشی به هر دلیلی ووی خانه داریم اما اصصلا بلد نبودم چکدر کنم یک خال جوش بزنم . خیلی عالی راهنمایی عملی کردی از خیلی ها از جمله باجنافم پرسیدم چندبار همش طاقچه بالا میذاشت برامون . از منت اینها راحتمان کردی دست مریزاد مرد باشرف .
میخواستم با جوش آهنی یک قاب فلزی برای نصب ایرانیت روی اون برای سایبان درب ورودی از داخل حیاط یه ساختمان ویلایی درست کنم بلد نبودم اصلاً . الان دست بکار شدم فردا تمامه انشاالله با دعاهایی خیر زیاد برای شما تا همیشه . جواب یک سری نظریات برخی آدم نماهای حسود زالو صفت را هم اصلا نده و به دل نگیر و به این اخلاق فوق العاده خوبت که بی چشمداشت اطلاعات و داشته هایت را در اختیار میذاری ادانه بده البته من خودم تخصصم حقوق است و در کانال خودم در تلگرام پاسخگوی تمام سئوالات و پروندا های اعضای کانالم هستم بصورت رایگان از اول تا آخر کار کنار اعضای کانال و فالوئرهای صفحه اینستاگرامن برای مشاوره و راهنمایی حقوقی هستم رایگان و هیچ چشمداشت و منتی هم ندارد انجام وظیفه است اگر کسی طالب بود یا سئوال و مشکل و پرونده حقوقی و کیفری داره و نیاز به مشاوره رایگان و یا سئوال و ابهاناتی در ذهنش وجود دارد بنده در کانال حاضر به پاسخگویی هستم . عصو کانال ما به آدرس زیر شوید و سئوال خود یا زمینه نیازمندی مشاوره تان را برای بنده در پی وی بفرستید تا آخر کار همراه شما هستیم رایگان .
کانال تلگرامی ما بنام حقوق در زندگی به آدرس
rightsGy_tel_gr@
و اینستاگرام ما
Simple.rights
پایدار و مانا باشید
سلام. چقدر با انرژی گفتید وحید جون :)) لبخندی بر لبانمان نشست. انگار رفیق چند سالهایم. دمت گرم که خیلی راحت و صمیمانه خطاب کردی.
راستی چرا هیشکی از باجناق دل خوشی نداره:))
آقا دم شما گرم که تونستی با توضیحات دست و پا شکسته ما با دستگاه جوش کار کنی و نیازمند کسی نباشی. خلاصه تنها کاریه که از دستم بر میاد نوشتن و راهنمایی کردن هستش و خدا رو شکر که تونستم تا حدودی چیزایی که بلدم رو به دیگران هم یاد بدم.
از محبت شما هم ممنوم عضو کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هم میشم. و خدا خیرت بده که شما هم در این زمینه به کمک دیگران میایید. مسائل حقوقی چیزیه که خلیهامون ازش سر در نمیاریم و همیشه نیازمندیم تا یکی در این زمینه به کمکمون بیاد.
خیلی مخلصم.
درود بر استاد عزیز , واقعا ممنون از توضیحات عالی که به زبان ساده نوشتید , من همیشه با خروجی مثبت و منفی اینورتر مشکل داشتم و نمیدونستم که انبر و گیره به کدوم خروجی وصل میشه , با خوندن سوالها و جوابهای کامل شما هرچه بلد نبودم یادگرفتم – خدا نگهدار شما باشد.
سلام آقا محسن خیلی مخلصم داداش. هر وقت سوالی داشتی اگه کمکی از دستم بربیاد در خدمتم. :))
مرسی از مطالب خوب ومفیده
فقط همین میتونم بگم دمتتتتتتتتتتت گررررررررررررررررم
سلام، مخلصم داداش
دم شمام گرم که انگیزه میدی. مرسی از لطفت.
سلام من کارم جوشکاری
و خواهش می کنم دوستانی ک اول میخوتن جوش کاری کنن حتما اول عینک دودی بزنن بعد ازماسک استفاده کننن چون افتاب خیلی چشم رو اذیت می کنه بعد جوش کاری ولی اگه عینکواشته باشیییم هیچ اتفاقی نمی افته
سلام، آقا ممنون.
واقعا به نکتهی خوبی اشاره کردی.
خاطرم هست تابستان 89 توی آفتاب چند ساعت جوشکاری کردم و ساعت 11 دست از کار کشیدم و رفتم خونه. اما بعد چند دقیقه دیگه هیجا رو ندیدم و چشممو نتونستم باز کنم. حالا خود شما بهتر میدونی برق زدگی چقدر درد داره. از طرفی نور آفتاب میخورد تو چشمم و از طرف دیگه انگار تو چشمام پر شن شده بود.
سه روز نتونستم برم سر کار. هم چشمام درد میکرد و هم، همه جا رو دود میدیدم.
سلام خسته نباشید
اگه میشه در مورد خط های جوشکاری هم توضیح بدین همون زیگزاگی و دایره ای و…
سلام علی اصغر جان
داداش راستش اینکه واقعا توضیحش خیلی سخته و فکر نمیکنم بتونم به خوبی توضیح بدم. و اینکه خودمم به خوبی بلد نیستم جوش زیگزاگی و دایرهای رو. اگر تونستم ویدیوای از این مدل جوش پیدا کنم حتما اینجا لینکش رو برات میزارم. مخلصم.
استاد من دستگا جوش میلر 250 امپر دارم
تا چه الکترودی میتونم باهاش اب کنم ؟
و موقع جوشکاری برای هر 10 دقیقه چقدر باید استراحت کنه؟
سلام
با 250 آمپر میشه الکترود 5 هم آب کرد. اما توجه کنید که چون دستگاه شما 250 آمپر هست و اگه بخواین حداکثر آمپر رو ازش بگیرین ممکنه زود داغ کنه و آسیب ببینه.
دستگاهها معمولا روشون یه برچسب دارن که توضیحات زمان استراحت رو روشون مشخص کرده. شما اگر نیم ساعت یکسره ازش کار کشیدین میتونین برا هر نیم ساعت ده الی پانزده دقیقه بهش استراحت بدید که زیاد داغ نکنه و آسیب نبینه.
سلام حداقل ضخامت قطعه برای جوشکاری با اینورتر چقدر است
سلام. حداقلی وجود نداره به نظرم. بستگی به مهارت جوشکار داره که تا چه ضخامتی رو بتونه جوشکاری کنه.
اما به طور کلی ضخامت یک میلیمتر جوشکاریش سخته. اما ضخامت یکونیم رو میشه راحت جوشکاری کرد.
بسیار عالی از مطالبتان
استفاده کردیم
امیدواریم مطالب کامل و کاملتر شود .
سلام آقای حسینی ممنون از شما.
یه مقدار بیحوصلگی باعث شده مظلب رو نصفه رها کنم. اما تو کامنتها سوالای خوبی پرسیده شده که تا جایی که بلد بودم جواب دادم. سوال جوابهای تو کامنتها از متن اصلی پر بار تر هستش.
[…] آموزش جوشکاری خانگی خیلی ساده (چگونه جوشکاری کنیم؟) […]
سلام.ممنون بابت مطالب مفیدتون. سوالی که از خدمتتون دارم اینه که برای جوشکاری قطعات کوچیک مثلا دوتا مهره ی ۸ به هم، الکترود تا چه سایزی تو بازار موجود هست. منظورم الکترود کوچیکه. من تهران هستم. تشکر
سلام. مخلصم.
اون چیزی که من دیدم الکترود2.5 هستش.
البته شاید کمتر از این هم باشه، اما چون تا به حال ازش استفاده نکردم و بهش نیاز نداشتم اطلاعاتی در موردش ندارم که کمتر از 2.5 هم هست یا نه.
به طور کلی تا برای جوشکاری مهره از جوش co2 استفاده میکنن. اگر صندلیها رو نگاه کنی مهرههاش رو با جوش co2 جوش دادن. یعنی کلا صندلی رو با جوش co2 جوش میدن. به خاطر این که هم محکم تره، هم روند پیشرفت کار سریعتره و هم سیم جوشش از تا جایی که میدونم از هشت دهم میلیمتر شروع میشه که میشه باهاش کارای ظریفتر رو هم جوش داد.
دمت گرم داداش
سلام. هانی جان مخلصیم?
عالی بود. امیدوارم هر روز پیشرفت کنی و شاد و سرحال باشی.
قاسم جان ممنونم ازت داداش، خیلی مخلصیم.
سلام وقت بخیر
قربان میشه راهنمایی بفرمایید
دستگاه جوش معمولی مینی دارم
اما برای وصل کردن به برق منزل فیوز میپرونه
البته بخاطر آمپر کم فیوز ها هست
راهکاری هست که بشه با همین فیوزهای خانگی جوشکار کرد
همه دستگاه های برقی رو هم از مدار خارج میکنم
ممنونم
سلام دوست عزیز.
فیوزهای داخل خونه معمولا آمپر پایین هستن و طبیعی که بپره.
یا باید از دوشاخه برقی استفاده کنی که مستقیم به فیوز کنتر برق وصله، یعنی از جایی برق بگیری که قبلش به جز فیوز کنتر فیوز دیگهای نباشه.
راه دوم اینه که اون فیوزی که میپره رو پیدا کنی و برقش رو یکسره کنی. یعنی سیمهایی که بهش وصل شده رو جدا کنی تا برق مستقیم به دو شاخه بیاد بدون اینکه فیوز در مسیرش باشه. البته باید از برق کشی هم کمی اطلاعات داشته باشی و بدونی باید کدوم سیم رو به کدوم بزنی.
اگر فیوز کنتر اصلی میپره باید اونم یکسره کنی تا تو مسیر برق فیوز نباشه.
اگر هم بلد نبودی برق رو یکسره کنی، با یه جستجو توگوگل میتونی به جواب برسی.
سلام ممنون از راهنمایی و اطلاعات خوب تون .من بشخصه از تجربیات تان استفاده کردم . در مورد پاسخ به این دوستمون ، معمولاً فیوزهای داخلی آمپر کمتری از فیوز اصلی ورودی واحد ساختمانی را تحمل کنند مگر فیوزی که برای پریز کولر گازی هست که معمولاً آمپر بالا نصب می کنند . اگر دستگاه جوشکاری را به این پریز وصل کنند و این فیوز یا فیوز اصلی ورودی قطع کند احتمالاً دستگاه جوشکاری جریان برق بسیار زیادی می کشد و شاید معیوب باشد . در چنین حالتی اگر فیوزی در مدار نباشد سیمهای داخل مسیر به شدت گرم شده و بسیار خطرناک است و احتمال آتشسوزی وجود دارد ، لذا توصیه می شود به هیچ وجه فیوز را از مسیر حذف نکنید بلکه از دستگاه جوش تست آمپر بگیرید تا خدای ناکرده فاجعه ای رخ ندهد.
ارادتمند شما ، پیام هستم از گیلان
سلام پیام جان
مرسی رفیق که توضیحات لازم رو در این مورد مورد دادی. ممنونم از لطفت که نظرت رو برامون نوشتی و راهنماییهای لازم رو گفای. دمت گرم.
سلام خسته نباشید یه دستگاه جوش 250 امپر گرفتم تست کردم خروجی واقعیش 200 امپر بود روی دستگاه یه انبر جوش بود که جنسش خوبه ولی مسی نیست و اهنه تست کردم اهن ربا میچسبه بهش حالا سوالم اینه که اگه انبر مسی یا برنجی نباشه در دراز مدت روی دستگاه جوش اثری داره یا نه .نیازی هست که انبر مسی یا برنجی جایگزین کنم؟ در ضمن کابلش المینیومی بود که با مسی استاندارد تعویضش کردم.
سلام علی جان.
بعضی دستگاهها واقعا خروجیشون کمتر از چیزی که روش نوشتن و آمپر کمتری میدن. 200 آمپر هم خوبه و خیلی کارا میشه باهاش کرد.
در مورد انبر هم به نظر من نیازی نیست که تعویضش کنی و تا وقتی که اذیعتت نکرده میتونی به خوبی ازش استفاده کنی.
راستش در مورد کابل هم تا به حال من دقت نکرده بودم که ممکنه آلومینیومی باشه، اما اگر عوض کردی کار خوبی کردی و مس بهترین گزینه برا کابل و سیم برق هستش که رسانایی خوبی بهمون میده.
ممنون از پاسخگویی شما
مخلصیم داداش، منم از شما ممنونم که سوالاتتون رو میپرسین، ممکنه این سوال شما، سوال خیلیها باشه. ارادتمندم.
عالی بود حیف که فقط ناقصه وگرنه تو مقالات ونوشته های نتی خیلی عالی بود حتی به جزئیات هم اشاره شده بود
سلام جواد جان. ممنون از لطفت. آره یکم ناقصه اما توکامنتها به بیشترشون اشاره شده و تا جایی که میتونستم جواب دادم.
سلام وقت به خیر, برای خرید یه اینورتر با خروجی 200 امپر شما کدوم رو پیشنهاد میدین , ماسفت سه برد، igbt سه برد , igbt تک برد ،100 درصد تعمیرکاره ماسفت سه برد رو پیشنهاد میدن چرا؟
سلام علی آقا مخلصم. آقا راستش من هیچ اطلاعاتی در این زمینه ندارم و ماسفت و igbt رو تا حالا نشنیدم و معنا و کاربرد دقیق این کلمات رو نمیدونم. از دوستام میپرسم و اگر به جوابی رسیدم میام در ادامه همین کامنت مینویسم. مخلصیم.
دست شما درد نکنه
مهمترین کار روکش الکترود، محافظت از جوش هست.
بله، کاملا درسته.
اگر هم بخواهیم دقیقتر بگیم میشه گفت کار روکش الکترود حفاظت از حوضچه مذاب هست.
سلام داداش.دمت گرم با این سایت و مطالب مفید و جالبت راجع به جوشکاری.ضمنا از همه اون عزیزان که با نظراتشون کمک شایانی به افراد مبتدی مثل من میکنن و انتقال تجربیات انجام میدن.از خدا میخوام اجر و پاداش این لطف شماها رو به بهترین نحو بهتون بده و دلتون رو شاد کنه.من سالها برای خیلی از کارهام مشکل جوشکاری داشتم و همش میباس به دیگران رو بزنم و هزینه کنم تا برام جوشکاری کنن.بالاخره چند روز پیش یه دستگاه جوش اینورتر200توربو شرکت آروا رو خریدم ولی حتی بلد نبودم کابلهاشو چطور وصل کنم و ناراحت بودم که چطور راهش بندازم.بهترین راه رو جستجو گوگل دونستم و خوشبختانه با سایت شما بر خوردم و خیلی برام مفید بود و دلگرم شدم خصوصا بعد از خوندن نظرات دوستان انگار چند ماهه که جوشکاری انجام میدم و خیلی چیزهارو تجربه کردم.هرچند تازه کار هستم و باید بصورت عملی و فشرده خیلی تمرین کنم تا دستم راه بیفته.سوال اول اینکه برای جوش دادن قوطی 2*2 یا 3*3 یا ورق 2میل برای درست کردن 4پایه یا منقل سیم جوش یا همون الکترود نمره 3 خوبه؟ سوال دوم اینکه برای جوش دادن موارد ذکر شده در سوال اول، آمپر دستگاه روی 70 تنظیم کنم خوبه؟سوال سوم اینکه این دستگاهی که من خریدم از لحاظ کارائی و کیفیت چطور هست؟ چون مغازه برادرم بود و خیلی ها میومدن ازش این دستگاه رو میخریدن منم به نظرم کیفیتشو خوب دونستم و خریدمش.بازم نظر شما و دوستان برام مهم و مفیده خیلی. ممنون میشم جوابمو بدید .
سلام آقا فرشاد، آقا چقدر خوب که این مطلب به کارت اومد و ممنون که نظرت رونوشتی و حس خوبی به ما هم منتقل کردی.
برا سوال اول بگم که آره الکترود سه برا ضخامت 2 میلیمتر مناسب هست.
البته الکترود 2.5 هم میتونی استفاده کنی.
برا قوطی هم میتونی از همین الکترودها استفاده کنی. اما به ضخامت قوطیها رو توجه کن. چون بعضی از قوطیها سبک هستن و ضخامتشون یک میلیمتر هست و بعضیها سنگین هستن و ضخامتشون فکر کنم دو میلیمتر هست.
آمپر 70 برا ضخامت 2 میلیمتر با الکترود 3 مناسبه. اما رو آمپره 50 یا 60 هم امتحان کن ببین کدومش راحتتری. یعنی قانون خاصی نداره برا آمپر تنظیم کردن. هر آمپری که احساس میکنی راحتتر میتونی جوشکاری کنی و کیفیت کارت تمیزتر میشه همون آمپر رو استفاده کن.
برا ضخامت مثل یک میلیمتر هم الکترودت 2.5 باشه خوبه. آمپرتم کم کن. اما در نظر داشته باش که یک میلیمتر حین جوشکاری ممکنه سوراخ بشه. اگر سوراخ شد دلسرد نشو چون که خود ما هم جوشکاری میکنیم ضخامت کم رو سوراخ میکنیم و عادیه.
در مورد کیفیت دستگاه هم من خودم با آروا تا حالا کار نکردم اما به طور کلی میتونم بگم که همه دستگاهها موجود در بازار کیفیت خوبی دارن. یعنی همشون برا خوردهکاریها مناسب هستن. زمانی میتونیم بگیم که کیفیت دستگاه پایینه که روزی پنج شش ساعت از دستگاه بخواهیم کار بکشیم و جواب نده.
پس خیالت راحت باشه از بابت دستگاه.
در پایان خیلی مخلصیم. اگر باز سوالی داشتی بپرس، بلد بودم جواب میدم.
سلام قربان.خسته نباشید.من میخام دستگاه جوش بخرم،وای توگوگل گشتم دیدم دستگاه های کوچکی،هواگاز هست داخل کیف،حالابه نظرشمااینورتربخرم یاهواگازرو؟کدوم برام بهتره؟بیشترم برای کارخونه وخورده کاری میخام کدومش کاربردی تره؟ممنون ازسایت خوبتون وجوابای عالیتون استادعزیر
سلام داود جان.
ببین الان بهترین گزینه اینورتره به نظر من. یعنی کسی که الان دستگاه جوش میخره اینورتر میخره. یعنی دستگاههای قدیمی تو بازار کمتر دیده میشه و هر فروشگاهی بری اینورتر دارن.
اما در مورد هواگاز من متوجه نشدم منظورتون کدوم دستگاهها هست. دستگاه جوشی که با هواگاز کار کنه من تا حالا ندیدم. اگر تو اینترنت دیدی لینکش رو برام بزار تا ببینم منظورت کدوماست تا بتونم بهتر راهنمایی کنم.
مخلصیم.
سلام و خسته نباشید ممنون میشم یه راهنمایی کنید میخوام یک اینورتر قیمت مناسب و با کیفیت برای کارهای سبک و نیمه صنعتی بخرم چه دستگاهی را پیشنهاد میکنید در ضمن برای فراگیری جوشکاری به اموزشگاه آزاد مراجعه کردم جوشکاری درجه ۲،بهتره و بازار کارش بیشتره یاco2 البته من جوشکار مبتدی هستم و در حد اما اموزشگاه گفت با یک هفته کار کردن و جوشکاری معمولی میتوانیم co2 را آموزش دهیم و مستقیم مدرک co2را بگیرید به نظر شما برای یک فرد مبتدی همان یک هفته آموزش جوشکاری و بعد از آن فراگیری co2 کفایت میکند البته در این مرحله فقط هزینه co2 را پرداخت کنم یا بهتره اول درجه ۲ کامل آموزش ببیند و بعد از آن مرحله بعد یعنی co2 را البته هر کدام شهریه و مدرک جداگانه دارد درجه ۲ ۲.۵۰۰ میلیون و co2 3.300 میباشد ممنون میشم اگر راهنمایی کنید جهت ورود به بازار کار ممنون
سلام دوست عزیز.
در مورد اینورتر بگم که معمولا همشون خوبن. اما من خودم فقط با گام الکتریک (جوشا) کار کردم و کیفیت خوبی داره و هم این که گر مشکلی براش پیش بیاد شرکت تعمیرش میکنه. یعنی خدمات پس از فروش خوبی داره. اما در مورد برندهای دیگه اطلاعی ندارم که خدمات دهیشون خوبه یا نه.
جوشکاری درجه 2 یا co2 کدومش بهتره؟
من الان دقیقا نمیدونم جوشکاری درجه 2 منظورتون همون جوشکاری با الکترود هست یا نه. البته فرض رو بر این میگیرم که منظورتون همون جوشکاری الکترود هست و سوالتون رو این جوری میفهمم. شما پرسیدین که جوشکاری الکترود (همون جوشکاری برق) بهتره یا جوشکاری co2؟
خب، من میتونم در جواب شما بگم که به نظرم جوشکاری آرگون از همهی اینا بهتره. یعنی اگر میخوای جوشکاری یاد بگیری چرا نباید جوشکاری آرگون یاد بگیری؟ هم کار ترتمیز تری هستش و هم بازار کارش به نظرم بیشتره و هم این که یه جوشکار حرفهای آرگون درآمد خوبی هم میتونه داشته باشه.
اما اینو بگم که در مورد بازار کار جوشکاری الکترود اطلاعات آنچنانی ندارم. من 12 سال پیش که جوشکاری رو از نزدیک دیدم، اون موقع هم استفاده آنچنانی از جوشکاری برق نمیشد. تو شرکتی که من کار میکردم اسکلت فلزیهای سنگسن میساختن و از جوش برق برای خال زدن و مونتاژ قطعات استفاده میکردیم. البته هنوز هم همونه. یعنی تو شرکتهای بزرگ که کارهای اسکلت سازی انجام میدن جوشکاری برق زیاد کاربرد نداره و فقط در حد خال زدن ازش استفاده میشه. اما کاربرد اصلی جوشکاری برق تو اسکلت سازی سر ساختمون و نصب اسکلت هستش. یعنی وقتی این اسکلتها نصب میشن سر ساختمون تمام جوشکاریهاش رو با جوش برق یا همون جوش الکترود انجام میدن. کار گردن تو چنین شرایطی هم سخته واقعا که بخوای بری رو ارتفاع چندین متری جوشکاری انجام بدی.
اما اگر یاد گرفتی میتونی مثلا به عنوان جوشکاری سیار هم فعالیت کنی.
در مورد co2 هم بگم که کار کردن باهاش خیلی کثیف کاری داره. یعنی تمام دود و گازش میره تو دهن و سر صورت آدم. و این که خیلی پاشش داره و دست و پا و سر کله آدم میسوزه. اما کاربردش تو صندلی سازیها هست. یعنی قطعات ظریف رو بهتر میشه با این نوع جوش انجام داد. تو اسکلت سازی ها هم خیلی کاربرد داره. مثلا برای جوشکاری زیرسریهای اسکلتها از co2 استفاده میکنن و باید چندین سال سابقه داشته باشی تا بتونی چنین جوش رو بدی تا از تست ut در بیاد و جوشت رو قبول کنن.
اما پیشنهاد من به شما اینه که الکی پول آموزش و مدرک نده. مدرک رو هیچ جا قبول ندارن. اول مهم اینه که کار بلد باشی. یعنی مدرک داشته باشی و کار رو به نحو احسن نتونی انجام بدی مدرک فایدهای نداره. پیشنهادم به شما اینه که به جای هزینه الکی و هدر دادن پول برید یه شرکت و یا کارگاهی پیدا کنید که کارشون مرتبط با جوشکاریه. یعنی به عنوان کارگر ساده چند ماهی کار کنید و در حین کار جوشکاری هم یاد بگیرید. من خودم سال 87 از نزدیک دستگاه جوش ندیده بودم اما سه ماه تابستون رو تو یه شرکت کار کردم و هم حقوق گرفتم و هم جوشکاری یاد گرفتم.
خلاصه این که به طور کلی پیشنهاد من به شما یادگیری جوشکاری آرگون هستش. از هر لحاظی نسبت به جوشکاریهای دیگه سر تر هستش.
من خودم 8 ساله جوشکاری آرگون کار میکنم. مدرک هم ندارم، چون به دردم نمیخوره فعلا. مدرک اصلا مهم نیست و مهم بلد بودن کاره. شما الان تو سایت دیوار جوشکاری آرگون رو جستجو کنی میبینی که هر روز آگهی استخدام هم داره توش. یعنی خیلی کارگاهها هستن که به دنبال جوشکار آرگون هستن. خلاصه این که اگر بتونی تو یکی از این کارگاهها مشغول به کار بشی علاوه بر این که میتونی جوشکاری یاد بگیری، ایده راه ندازی کار جدید هم به ذهنت میاد. مثلا ساختن میز عسلی استیل کار آنچنان سختی نیست. فقط باید جوشکاری آرگون بلد باشی و یکم ریزه کاریهاشو بدونی. اون موقع هست که میتونی حتی کسب و کار خودت رو راه بندازی.
خلاصه هر چی به ذهنم رسید گفتم بازم اگر کمکی از دستم بر میاد در خدمتت هستم. مخلصم.
سلام استاد بزرگ.خسته نباشی از جواب دادن این همه سوال.خیلی زحمت میکشی.من هم جوشکار گاز هستم.ئه کلاس اموزشی واسه کسایی که چیزای ابتدایی جوشکاری رو نمیدونن بزار که حد اقل به خودشون اسیب. نزنن.شاید بعضی ها ندونن شدت درد برق زدگی چقدره.نمیخام کسی رو زده بکنم از جوشکاری.خودم سالها قبل کشیدم
سلام عباس جان
نکتهی خوبی اشاره کردی بابت برق زدگی چشم که خیلیها شاید ندونن که درد برقزدگی چشم چقدره. البته میدونم اونایی هم که چشماشون برق زده شاید اون درد زیاد چشم رو ندیده باشن. اینکه سه چهار روز نتونی چشماتو باز کنی و همهجا رو تو یه حالت دود مانند ببینی خیلی سخته.
اما در مورد کلاس آموزشی که گفتی فکر خوبیه، اما متاسفانه من فعلا شرایطش رو ندارم و شاید اگر همه چی خوب باشه یه روز در آینده به کلاس آموزشی فکر کنم ?
سلام دوست عزیز.عباس هستم.جوشکار لوله گاز هستم.جوشکاری ارگون رو چند وقته میشه اموزش دید?علاقه مون زیاد شد بعد از شنیدن نکته های شما.
سلام عباس آقا. نمیشه زمان براش گفت. شما میتونی اصول ابتدایی جوشکاری آرگون رو یکی دوماهه یاد بگیری. اما اگر بخوای جوشکار ماهر آرگون بشی به طوری که در تستهای غیرمخرب رادیوگرافی، ایکسری، و آرتی نتایج قابل قبولی از جوشت بگیری به نظرم باید حداقل یک سال جوشکاری آرگون کرده باشی و به رفتار حوضچهمذاب مسلط باشی.
اما اگر به خوای در حد ساخت میز استیل یاد بگیری، یکی دوماهه یاد میگیری.
سلام خدمت شما. حیفم اومد بعد از این همه مطلب آموزنده که از شما و دیگران(از ابتدای مطلب تا آخرین کامنت) یاد گرفتم، مراتب سپاس و قدردانی خودمو ابراز نکنم. باید بگم جوشکاری یاد نگرفتم! ولی اعتماد به نفس انجامشو پیدا کردم. تازه دیروز، اینورتر جوشکاری خریدم و تصمیم دارم در اولین فرصت دست به کار بشم. تنها چیزی که نگرانم کرده، ماسک جوشکاریه. ابزارفروشه جلوی خودم، یه شیشه روشن و یا شیشه مات روش نصب کرد اما نمیدونم استاندارد هست یا نه. آیا برای شیشه ماسک جوشکاری، استانداردی و روش تستی مثل عینک آفتابی هست؟ باز هم از متانت، خوش خلقی و وقتی که گذاشتین، کمال تشکر دارم. سیدعلی میرجلیلی
سلام سید جان، خیلی مخلصیم. آقا خیلی لطف کردی که برامون نظرت رو نوشتی. و خوشحالم که مطلب و کامنتای دوستانمون که نوشتن رو همه رو خوندی و راضی بودی.
سوال شما هم خیلی سوال خوبیه. باعث میشه این مطلبمون کاملتر بشه و این خیلی خوبه. به طور کلی کسانی که این مطلب رو میخونن میتونن از کامنتها اطلاعات بیشتری نسبت به نوشتهی اصلی به دست بیارن به خاطر این که دغدغههاشون رو مطرح میکنن و سوال خیلیهاست. منم از شما تشکر میکنم که به کاملتر شدن این مطلب کمک کردید. بریم سوال رو جواب بدیم.
همونطور که گفتی دو تا شیشه رو ماسک براتون نصب کرده، یکی سفید و یکی تیره.
اون شیشه سفیده که براتون گذاشته شیشه معمولیه. از همین شیشههای سفید ساده که رو پنجرهها میشه دید. اما دلیلش چیه که اون شیشه رو گذاشته؟ الان کارایی اون شیشه رو میگم.
ببینید، وقتی جوشکاری میکنید، پاشش هم داره. یعنی زرات ریزی در حین جوشکاری به اطراف پاشیده میشه که دمای بالایی داره و داغ هستش. وقتی این زرات به اطراف پاشیده میشه بخواهیم نخواهیم به شیشهی ماسکمون هم میخوره و بهش میچسبه.
شیشه سفیده رو به این خاطر رو ماسک میزارن که اون پاشش جوشکاری به شیشه سفیده بچسبه و شیشه سیاه رو خراب نکنه. اگر شیشه سفیده نباشه اون زراتی که میپاشه به شیشه سیاه میچسبه و اونو خراب میکنه.
حالا شاید بپرسی به شیشه سفیده هم بخوره اونو هم خراب میکنه چاره چیه؟ خب، شیشه سفیده ارزونتره و میشه عوضش کرد. هر وقت خراب شد و نتونستیم از پشت ماسک نحوه جوشکاریمون رو ببینیم اونو عوض میکنیم. پس به دلیل شیشه سفید میزارن که هم جلوی آسیب دیدن شیشه سیاره رو بگیرن و هم چون ارزونه میشه راحتتتر خرید و عوضش کرد.
اما در مورد استاندارد شیشه سیاه. شیشه سیاه روش یه شماره داره معمولا. بالاش مینویسه شمارش رو. اگر اشتباه نکنم از 9 شروع میشه تا 13. که هر چه شمارش بیشتر باشه تیرهتر و تاریک تر میشه. مثلا برای آمپرهای پایین 9 خوبه و برای آمپرهای بالا مثلا 12 یا 13 خوبه. اما استاندار خاصی ندارن،اگرم داشته باشن من خبر ندارم و درموردش اطلاعاتی ندارم. اما نگران شیشه نباش. من تاحالا ندیدم بگن شیشه قلابی بود. از این بابت خیالت راحت باشه و میتونی ازش استفاده کنی.
مخلصیم.
ضمنا آقاوحید: دستگاهی که خریدم، ولوم تنظیم آرک فورس داره اما توی دفترچه راهنما(مارک دستگاه را نمیگم تا ضد تبلیغ نباشه!)، هیچ توضیحی و جدولی برای تنظیم اون نیاورده. حداکثر آمپر خروجی دستگاه 190 هستش(اسمی 200) و ولوم آرک فورس، از صفر تا صد مدرج شده. از وقتی که میگذارید باز هم سپاسگزارم
تا جایی که من شنیدم آرک فورس برا عمق نفوذ جوشکاریه. یعنی باعث میشه مذاب تشکیل شده کشیده بشه پایین. اگر اشتباه نکنم برا کارهای کوچیک و خونگی نیازی به آرک فورس نداریم. میتونی آرک فورس رو مثلا بزاری رو 10 یا 20 و جوشکاری نی. اگر بالا باشه باعث میشه نفوذ بیشتری بگیره و همین باعث سوراخ شدن قطعه میشه. پس آرک فورس رو پایین بزار تا قطعه سوراخ نشه. البته به نظرم بهتره به خود شرکت هم زنگ برنی و ازشون سوال کنی. معمولا کارشناس دارن و به خوبی جواب میدن که تنظیماتش چقدر باید باشه. من خودمم سوالی برام پیش بیاد و از ولوما سر در نیارم به شرکت زنگ میزنم و راهنماییم میکنن.
سلام
دمتون گرم خیلی استفاده کردم.
سلام، مخلصیم :))
سلام
آقا دمتون گرم واقعا خیلی لطف کردید با این آموزش خوبی که گذاشتید.
من والا تا چند روز پیش اصلا با دستگاه جوش کار نکرده بودم امروز ی آلاچیق زدم.
هر چند اگر کامل تر بود خیلی بهتر میشد.
اما باز هم عالی بود یک دنیا ممنونتونم.
فقط چند تا نکته رو میگم خدمت دوستانی که مثل خودم برای اولین بار میخوان جوشکاری کنن:
1. به هیچ عنوان نترسید اتفاق خاصی قرار نیست بیوفته اگر نکاتی که گفتند رو رعایت کنید.
2. از کار ساده شروع کنید و یک باره نرید سر شاخ غول 😀
3. صبر و حوصله به خرج بدید و یک کمی وقت بزارید اول چند خال جوش بدید چند ثانیه صبر کنید بگیره بعد ادامه بدید
4. اگر انبر اتصال زنگ زدگی داره حتما رفعش کنید چون اذیت میشید
امیدوارم موفق باشید
عید همگی مبارک
شاد ، سلامت و تندرست باشید
سلام آقا شایان، آقا ایولا چه خوب که تونستی آلاچیق بزنی
همونطور که گفتی ترس نداره، نباید تو فکرمون و پیش خودمون بازنده باشیم. کار خاصی نمیخواهیم انجام بدیم، واقعا کار سختی نیست و همه میتونن انجام بدن.
دمت گرم که نظرت رو نوشتی و از همه مهمتر نکاتی که فکر میکردی مهم هستن رو هم نوشتی و راهنمایی کردی.
آره قبول دارم متن ناقصه، اما تو کامنتها به خیلی از سوالها جواب دادم. و تقریبا میشه گفت جواب نود درصد سوالا رو میشه از تو کامنتها در آورد. تعطیلات عید حوصله کنم متن رو ویرایش میکنم و به همهی سوالای احتمالی جواب میدم .
آقا خیلی مخلصیم. سال پیش رو انشااله که سرشار از شادی و دلخوشی باشه برات.
سلام استاد بزرگوار
ممنون بابت اطلاعات فوق العاده ای که رایگان در اختیار همه قرار دادین. من تمام کامنتا رو خوندم و خیلی چیزا دستگیرم شد. فقط مشکلی که اکثر اوقات برام پیش میاد اینکه که وقتی میخوام دوتا قطعه رو بهم جوش بدم، الکترود رو روی یکی از قطعات قرار میدم و بعد از ایجاد قوس، میکشمش به سمت قطعه دوم و بعد از سرد شدن، بنظر میاد که جوش خوب و یکنواختی زدم، ولی بعد اینکه گل جوش رو برمیدارم، معلوم میشه که وسط دو قطعه جوش نشده، یعنی یه مقدار جوش روی قطعه اول و یه مقدار روی دومی هست و اتصال دوقطعه انجام نشده! مشکل کارم کجاست؟
سلام آقا یاسر
دوست عزیزم این نکته روحتما دقت کن. وقتی قوس برقرار شد و الکترود رو به سمت قطعهی دیگه کشیدی، خیلی آروم این کار رو انجام بده.
به نظرم شما خیلی سریع از قطعه اول به سمت قطعهی دوم خرکت کردی که درز دو تا قطعه باز مونده.
وقتی که قوس برقرار شد و خواستی به سمت قطعهی بعدی بری این کار رو کمی آروم تر انجام بده تا الکترود ذوب بشه و درز رو کاملا پوشش بده.
شما میتونی از قطعه اول به سمت قطعهی دوم بری و سپس به قطعه اول برگردی و همین کار رو ادامه بدی. اما دقت داشته باش که تو یه نقطه نمونی فقط. یعنی وقتی این حرکت رفت و برگشتی رو انجام میدی به سمت جلو حرکت کن. مثل زیگزاگ تا هم درز جوش رو پوشش بدی و هم درز بیشتری روجوش بدی.
خلاصه دقت کن که حتما رو درز بین دو تا قطعه کمی مکث داشته باشی. در حد یک ثانیه . بستگی به ضخامت قطعهات داره.
سلام به عزیزان دلم گرای چشمم .
یه مژده دارم به ساکنین استان البرز همون کرج خودمون . میخواستم بگم هرکی دوس داشت جوشکاری یاد بگیره من دربست نوکر خودشو خاندان پاک نبــوتشم 09371696663 بمن میگن حمزه عشقی♥?♥سلطان جوشکاری در کرج گوهردشت بلوار مؤذن شهرک جهازی ها
@@۰ِْٓٓٓعٍشٍٍّْٰٓٓقٍـــــــــــــــــــــــــی@@
با درود و تبریک عید نوروز باستانی
بابت آموزشتون بسیار سپاسگزارم
من در اولین تجربه وقتی ورق ۱/۵ را به درب جوش دادم یا ورق سوراخ میشد یا جوش کنده میشد فهمیدم جوشکاری مثل دوچرخه سواری یا مثل شنا و شایدم مثل راه افتادن بچه است باید تمرین و تجربه کنی .
قصد ساخت توربین بادی دارم البته ۸۰٪ انجام شده فقط نصب که مونتاژ و نصب باید در محل انجام شود .
بهرحال مشکل جوشکاری من اتصال فلزات با ضخامتهای مختلف است مثلا توپی چرخ پراید به پروفیل ۸۰×۴۰ و پایه قفسه های پیچ و مهره ای که ضخامتهای متفاوتی دارد و دیگر اینکه وقتی قوس ایجاد شد و حرکت رفت و برگشت بین دو قطعه مثل دوختن انجام میشود فشار الکترود به سمت نقطه جوشکاری را چگونه انجام دهم ؟ یعنی هرچه بیشتر به سمت محل جوش فشار وارد کنم الکترود بیشتر مصرف و جوش قطورتر شود بهتر است یا با فشار کمتر ؟
وقتی فلز ضعیف ذوب میشه چطور به آهن ضخیمتر جوش بدهم ؟ جوش میخوره ولی سست است .
ممنون میشم راهنمایی کنید .
ضمنا ساخت توربین بادی با موتور مغناطیس دائم DC دور پایین و یا حتی موتور تردمیل DC خیلی لذتبخش و جالبه بخصوص برای مکانهایی که برق نیست . البته با سیستم کنترل شارژ و بانک باتری و مبدل برق DC به ac بهترین و لذتبخش ترین تفریح من ساخت اولین توربین (البته با جوشکاری دیگران ) بود .
موفق و زنده و شاد باشید
سلام. در مورد فشار دادن الکترود بهتره این نکته رو رعایت کنی. نیازی نیست اصلا الکترود رو فشار بدی. الکترود خودش ذوب میشه و رو قطعه میشینه. اگر میخوای عریض تر باشه جوشت میتونی مکثت رو بیشتر کنی و سریع حرکت نکنی.
در مورد جوش دادن فلز ضخیم به ضعیف. اگر فلز ضعیف که گفتی یک میل یا دو میل ضخامت داشته باشه، برای این که سوراخش نکنی بتره که خال خال بزنی. اما اگر سه یا چهار میل ضخامت داشت میتونی یک سره جوش بدی. منتها سعی کن الکترود رو روی قطعه ضخیم ذوب کنی و به به. سمت قطعه نازک بکشی.
در مورد توربین بادی عکسش رو میذاشتی میدیدیم چی درست کردی. به نظر خیلی جالبه.
سلام خدا قوت ممنون از توضیحاتتون قسمت اتصال باید به قسمتی که میخواهیم جوش بدیم باید باشد درسته؟
سلام، مخلصیم 🙂
بله، اتصال همیشه به قطعهای که قراره روش جوشکاری انجام بدیم وصل میشه.
مثلا اگر شما میخوای یه جا قفلی رو به در جوش بدی، نیاز نیست که اتصال رو به جاقفلی بزنی. اتصال رو به در هم بزنی حله. البته نباید رنگ داشته باشه که اتصال نمیکنه.
سلام استاد گرامی
من وقتی دو تا آهن رو بهم جوش میدم با اینکه کلی سیم جوش روش ذوب میکنم و طول مسیر دو تا اهن رو جوش میدم ولی با چند تا ضربه به راحتی از هم جدا میشه.علتش چی میتونه باشه؟
متشکر از راهنماییتون
سلام امیر خان
ببین اگر جوشکاری که انجام دادی به راحتی با چند تا ضربه از م جدا میشه یعنی یه جای کار رو اشتباه رفتی. حالا من نمیدونم این ضربههایی که گفتی با چه شدتی بوده.
من جوش شما رو ندیدم اما به نظرم مشکل شما اینه که درز رو به خوبی جوش ندادی. یعنی جوش شما فقط رو به قطعه ریخته. میخوای مطمعن بشی که جوشت کامل دو تا قطعه رو گرفته یا نه، بعد از جوشکاری گل جوش رو با یه چیز نوک تیز بزن بریزه و ببین اون زیر چه خبره.
اون موقع کاملا میتونی متوجه بشی ایراد از کجاست. اگر تونستی هم یه عکس از جوشکاریت برام ایمیل کن تا ببینم و بعتر راهنماییت کنم. ایمیل من تو قسمت تماس با ما هست.
باسلام و خسته نباشی خدمت شما،من یه دستگاه جوش۲۰۰ امپر خریدم برای فقط کار خانه،حالا میخوام نبشی ۴ جوش بزنم، این دستگاه جوش نشانگرش دیجتالی هست و دوتا درجه داره،هر کدام رو چند ننظیم کنم بهتره،ممنون میشم کمک کنی.
سلام.
ببینید از اون دو تا درجهها یکیش آمپره. دستگاه شما 200 آمپره و اگر یکی از اون دوتا درجهها رو تا آخر بچرخونی 200 یا 210 آمپر بهت میده. زیر درجه هم احتمالا علامت A رو نوشتن.
شما فقط با آمپر سروکار داشته باش و به اون یکی درجه دست نزن. (حالا اون درجه چیه؟ منم نمیدونم. کاش بیشتر توضیح داده بودی)
برا جوشکاری نبشی هم آمپر رو بزار رو 50 یا 60 و جوشکاری کن. اگر آمپر پایین باشه الکترودت خوب ذوب نمیشه. اگر بالا باشه الکترود ذوب میشه و میپاشه. حالا بعد از جوشکاری خودت میتونی نتیجه بگیری که آمپرت کمه یا زیاده و اگر کم بود یکم زیادش کن و بلعکس.
به طور کلی برا تنظیم آمپر باید هر طور راحتی همون کارو انجام بدی. آمپر رابطه مستقیمی با سرعت دست داره. یعنی اگر سریعتر جوشکاری میکنی آمپر بالا هم راحت میتونی جوش بدی. اگر آروم جوشکاری میکنی آمپر بالا قطعه رو سوراخ و یا جوش رو بد شکل میکنه.
خلاصه از آمپر 50 شروع کن تا دستت بیاد چه امپری مناسبه.
میخام یک دستگاه جوش کوچک برای کار های خودم در خونه بخرم قیمت مناسب چه مارکی بخرم خوبه
سلام، راستش نمیدونم. برا کارهای کوچیک خونگی هر دستگاهی بگیری جوابه. خیلی متفرقه نباشه حله. تو این لینک کلی دستگاه جوشکاری هست ( اینجا) میتونی بررسی کنی و نظرات خریدارا رو بخونی و تصمیم بگیری که کدومش برا شما مناسب است.
ممنون از اموزش ساده و کاربردیتون
سلام عباس آقا
داداش مخلصیم. مرسی از شما که وقت گذاشتی و خوندی و نظرت رو گفتی :))
سلام
مفید بود خیلی لطف کردید .
لطفا درمورد جوشکاری با دستگاه خانگی روی پروفیل های سبک توضیح مختصری بفرمائید :
ممکنه هست یا نا ممنون.
سپاس
سلام پروفیلهای سبک نازک هستن و تقریبا یک میل ضخامت دارن. جوشکاری شون سخته اما ناممکن نیست. اگر با آمپر مناسب به صورت خال خال جوش بدی میتونی از پسش بر بیای. الکترود رو بچسبونی همین که یه خال خورد برش داری تا پروفیل سرخیش از بین بره. و تا این کار رو تا تموم شدن جوشکاری تکرار کنی.
سلام چطور میشه جوشکاری که انجام میدیم کهنه دیده یشه ممنونم میشم جواب بدید
مثلا یعنی جوش قدیمی نشان داده بشه
سلام، راستش نمیدونم. شاید روش آب بریزی بمونه کمی زنگ برنه قدیمی دیده بشه. اما دقیقاً نمیدونم چی کار باید کرد.
سلام دوست عزیز . ممنونم از راهنمایی ارزنده شما . در مورد کسانی که ناشیانه و بدون ماسک کار کردند و اصطلاحا چشمشون جوش افتاد ، برای رهایی از درد بسیار آزار دهنده اش میتونن یک عدد سیب زمینی رو از وسط نصف کنن و هر کدوم رو روی یک چشمشون بذارن . بعد از ده تا بیست دقیقه درد چشم به کلی از بین میره . پاینده باشید
سلام سعید خان.
آقا مرسی که تجربهتو در اختیار بقیه هم گذاشتی :))
سلام.
جناب استاد من کلا بین تمام متخصصان و کاربلدهایی که تو فضای به مردم مشاوره و راهنمایی میدن خیلی خیلی خیلی کم دیدم
انسانهایی رو که با این متانت طبع و صبوری
و بزرگواری و گذاشتن وقت با ارزششون به
پرسشهای مردم پاسخ بدن.خدا عوضتون بده
ایشالا.
گرامی من یه اینورتر جوشکاری دارم عکسش رو هم گذاشتم ایا میتونم با همین اینورتر جوشکاری
ارگون انجام بدم؟ایا چنین چیزی امکان داره؟
لطفا راهنماییم کنید واقعا به راهنماییتون نیاز شدید دارم.
منتظر راهنماییتون هستم.
خدا یار و یاورتان.
سلام، مخلصیم.
ممنون از لطف شما و از اینکه اینگونه نظر پر مهرومحبتتون رو برامون نوشتین از شما ممنونم.
ببینید، همه دستگاهها قابلیت تبدیل شدن به جوشکاری آرگون رو ندارن.
بعضیهاشون قابلیت رو دارن اما باید چند قطعه لوازم هم براشون تهیه کنید. مثل تورچ، کپسول آرگون و مانومتر یا همون فلومتر.
متاسفانه عکسی برا من نیومده، اگر هم میاومد راستش رو بگم اطلاعاتم اونقدر نیست که با دیدن عکس بتونم بگم که میشه باهاش آرگون کار کرد یا نه.
اما اگر بشه باهاش آرگون زد، دقت داشته باشید که فقط میشه باهاشون آرگون خراشی زد. دستگاهایی جدیدی به بازار اومدن که قابلیت تبدیل شدن به آرگون خراشی رو دارن، اگر دستگاهتون از این مدل جدیداست شاید بشه تبدیل به آرگونش کرد.
مثلا دستگاههای شرکت گام الکتریک یا همون جوشا رو میدونم که میشه به آرگون هم تبدیل کرد.
اما آرگون خراشی به چی میگن؟ و فرقش با دستگاه آرگون HF یا همون هایفرکانس چیه؟
آرگون خراشی رو باید مثل جوشکاری الکترود به قطعه بکشی تا شروع به جوشکاری کنه اما هایفرکانس نیازی به کشیدن روی قطعه نداره و از دو الی سه میلیمتری قطعهکار الکترونا رو پرتاب میکنه و جوشکاری شروع میشه.
دستگاهایی که جوشکاری برق انجام میدن اگر تبدیل به آرگون بشن، فقط و فقط به صورت خراشی میشه باهاشون کار کرد.
امیدوارم این توضیحات ناقص من به کار شما اومده باشه. مخلصم.
یادم رفت بگم. اگر دستگاهتون کارتن یا کتابچه راهنما داره توش حتما اگر قابلیت رو داشته باشه ذکر میکنن. یا اگر خواستین مدل دستگاهتون رو بنویسین برام شاید تونستم از دوستان بپرسم و بهتون بگم.
سلام ممنون از مطالب مفید و جالبتون در مورد جوشکاری برق ، دستگاه جوش قدیمی دارم و در حد مبتدی کار کردم برای آلاچیق میخواهم پروفیل 2 در 2 جوش بدم که در روی زمین نیست و دو منر از زمین ارتفاع داره نحوه کار و مقدار آمپر را توضیح بفرمایید ممنون از شما
سلام آقا مصطفی مخلصیم.
برا پروفیل 20 در 20 یا همون دو در دو آمپر 50 تا میتونه مناسب باشه. اگر دیدی سوراخ میشه خال خال بزن. به طوری که کل پروفیل رو جوش داده باشی. بعد از خال زدن روکش جوش یا همون گل جوش رو با یه ضربه بریز و از ادامه جوش شروع کن. حتما گل جوش رو بریز و ببین اون زیر چه خبره که فضای خالی سوراخ سوراخ تو قطعهت نمونه. اگر بمونه بعدن سریع میشکنه.
مخلصم.
سلام.برای دستگاه های اینورتر ۲۰۰ امپر کابل سه راهی و یا کابل سیار چند باید استفاده کنیم؟
سلام مخلصم. ۴ مناسبتره، البته نازکترش هم میتونی استفاده کنی مثل ۲.۵
من خودم ۴ استفاده میکنم.
سلام وقت بخیر خدا قوت
برای جوشکاری قوطی باید آمپر دستگاه روی چند قرار بگیره و کلیدی که ۱تا ۱۰ میباشد باید کجا قرار دهیم
سلام.
ببینید برای جوشکاری قوطسی مهمه که بدونیم ضخامت قوطی چقدره. به طور کلی میزان آمپر بستگی به ضخامت قطعه داره. هر چه ضخیمتر، آمپر بالاتر.
من نمیدونم ضخامت قوطی شما چقدره. شما میتونی از آمپر 50 شروع کنی و به آمپر مناسب برسی.
در مورد دکمه 1 تا 10 من هیچ اطلاعاتی ندارم که این دکمه برا چیه. و رو همه دستگاهها وجود نداره.
درود فراوان بر شما عزیز و بزرگوار،سپاس بیکران از توضیحات دقیق و کامل ،همچنین کامنت هایی که وقت گرانبهاتون گذاشتید و جواب دادین،خیلی عالی بود،مخصوصا برای سری دوستانی که مثل بنده دفعه اول قراره با دستگاه اینورتر کار کنن،من یک دستگاه اینورتر MMA 400 BOSS گرفتم،کارم فقط قراره جوش دادن دو عدد میلگرد 8 یا ضعیفتر در زاوایه های مختلف بهم باشه،میخواستم بپرسم بهترین حالت و نحوه اتصال چگونه باید باشه؟آمپر و قوس دستگاه تا چه اندازه باشه خوبه؟ همچنین الکترودی که میخوام استفاده کنم E6013 ،آیا برای اینکار مناسبه یا نه؟
سلام مهدی
الکترود 6013 مناسب کار هست و معمولا از همین الکترود استفاده میکنن.
برا میلگرد 8 آمپر 100 برا شروع میتونه مناسب باشه. اگر دیدی زیاده و میلگرد رو آب میکنه یه مقدار کمش کن. اگر دیدی کمه و خوب نمیشه جوشکاری کرد یه مقدار زیادش کن.
در مورد بهتربن حالت و نحوهی اتصال دقیقا نمیدونم منظورتون چه جوریه. ولی اگه جوشکاری تخت انجام بدی راحتتر میتونی جوشکاری کنی.
بازم اگر سوالی داشتی در خدمتم اگر بلد باشم.
سلامو درود
خسته نباشین، ممنون از بابت وقتی که در اختیار ما میزارین.
من میخام برا خونه یه دستگاه جوش بگیرم،اگ امکانش هست راهنمایی کنید چه دستگاه جوشی مناسبه.
ممنون میشم اگر راهنمایی کنید.
ممنون و موفق باشید.
سلام، واقعا نمیشه دستگاه خاصی رو نام برد. همهشون برای کارهای خانگی کیفیت مناسبی دارند از جمله: جوشا، ایران ترانس، میلران، آروا
سلام خیلی برام آموزنده بود
اینورتر خانگی رو چه مدلی پیشنهاد می دین ؟ ممنون
سلام. واقعا نمیشه مدل خاصی رو پیشنهاد داد. اما تا جایی که شنیدم دستگاههای شرکت جوشا، میلران، ایران ترانس، آروا و … کیفیت خوبی دارند. سعی کنید دستگاهی بخرید که اگه خراب شد نمایندگی برا تعمیر داشته باشه. البته به این زودیا خراب نمیشن.
باید اینورتر جوشکاری به برق زیر کنتور وصل بشه؟ یا همین جوری به یکی از پریز های تو خونه بزنیم؟ مشکلی پیش نمیاد؟ یعنی به خاطر جریانی که میکشه مثلاً سیم های تو دیوار خراب بشه و …
سلام. اینورتر رو میشه مستقیم به پریز زد و برای سیم کشی ساختمان هیچ مشکلی پیش نمیاد.
داداش دمت گرم
مخلصیم.
با سلام و خداقوت
اول تشکر کنم به خاطر مطالبتون خیلی عالی بودن و با حوصله جواب داده بودین
دوم اینکه من تازه دارم میرم تو کار نصب حفاظ های آکاردونی . خیلی سخت نیست ظاهرا ! ولی می خواستم بدونم برای جوش دادن قوطی دور حفاظ آکاردونی به چهار چوب فلزی درها دستگاه چند آمپر باید بگیرم ؟؟؟ و چه الکترودی استفاده کنم .
سلام مخلصم.
یه دستکاه 200 آمپر بگیرین جواب کار شما رو میده. الکترود هم الکترود 6013 بگیرین که همه جا دارن.
سلام دکتر جان حالتون خوب یک سوال ذهنمو مشغول کرده میخوام دستگاه جوش بگیرم کارمم نوسازی خونه های قدیمیه ینی خونه میخرم بازسازی میکنم دستگاه جوشم هرچیزی ک ب آهن مربوطه جوش میزنم درب وپنچره گاز شیروانی ستون هرچی اماالان جوش سلولزی اومده بنظرت جوش سلولزی جای این جوش ترانسی رو میگیره یا اصلا باجوش سلولز درب پنچره جوش میزنن.دستگاهمو ساده بگیرم یاسلولزی
سلام دوست عزیز مخلصم.
راستش در مورد دستگاه جوش سلولوزی اطلاعی من ندارم. اما یه سری الکترودها هستن که سلولوزیاند و کاربرد خاص خودشونم دارن که از قدیم هم بودند. اگر منظورت الکترودهای سلولوزیه که خیالت راحت با همین دستگاهها هم میشه جوشکاری کرد. به نظر من همون دستگاه سادهای که گفتی جواب کار شما رو میده. مخلصم. بازم بهتره از کسی که اطلاع دقیقی داره در این باره مشورت بگیری.
دمت گرم استاد نکته های مهمی بودن
سلام، مخلصم :))
سلام. مخلصم داداش
سلام موقع جوش می زنیم سوراخ سوراخ می شه چکار کنیم تا سوراخ نشه …خوب هم جوش نمی شه
سلام. یا آمپرتون بالاست یا قطعهتون نازکه. به طور کلی سوراخ شدن طبیعیه. شما هم که تازه واردید نباید نگران سوراخ شدنش باشید که سوراخ شدنش عادیه. به طور کلی باید تمرین زیاد کنید تا بتونید بدون سوراخ شدن قطعه جوشکاری کنید.
سلام ممنونازاینکه واقعا وقت میزارید و نکاتخیلی جالبی توضیح میدید منکهبهره میبرم از راهنماییهای مفید شما ممنون
سلام دوست عزیز، ممنون از لطف شما :))
سلام از اینکه هم وطن کسانی هستم که بی دریغ دانستنیها و تجربیاتشان را با دیگران به اشتراک می گذارند، بخود می بالم و احساس غرور می کنم. موفق و پایدار باشید.
در مورد تفاوت فاحش آمپر دستگاه اینورتر جوشکاری و کنتور های تک فاز خانگی، به قدرت یا پاور توجه کنید که حاصلضرب ولتاژ در آمپر است
P=V*I لذا در برق خانگی مثلاً با ۲۰ آمپر، پاوری برابر 220*20=4400 ولت آمپر یا وات در اختیار است و در اینورتر ۱۲ ولت با ۲۰۰ آمپر می شود 200*12=2400 که البته هنوز پایینتر از ظرفیت قدرت کنتور خانگی است.
امید وارم این توضیح مختصر پاسخی باشد به آنان که در این مورد سوال داشتند. رضا
سلام رضا
آقا خیلی ممنون که اطلاعات خودت رو با ما به اشتراک گذاشتی. دمت گرم.
طول سیم اتصال چند متر باشه مناسبه اقا شماچقدر بزرگواری
سلام آقا هادی، ممنون از لطفت. مخلصم.
سیم اتصال نیاز نیست که بلند باشه، هر چقدر کوتاهتر بهتر.
تقریبا دو متر یا یکم کمتر هم باشه خوبه.
با سلام خدمت شما دوستان محترم من یه سوالی داشتم و ممنون میشم راهنماییم کنید. ایا من میتونم دستگاه خوش برق را به دستگاه نقطه جوش تغییر دهم ؟؟ لطفا اگر امکانش هست راهکارش را هم توضیح دهید
سلام دوست عزیز مخلصم.
راستش در این زمینه هیچ اطلاعی ندارم.
سلام ببخشین دوتا ولوم رو دستگاههای اینورتر هست یکیش امپردستگاه رو کم وزیاد میکنه ولی اون یکیش چیه باید رو چه درجه ای باشه یه توضیحی میدین
سلام. راستش دستگاهها با هم کمی تفاوت دارن. تو جوشکاری اغلب فقط با آمپر کار داریم و اون رو کم و زیاد میکنیم. اما اون ولوم دومی روش نوشته که چیه، اگه بگید چی نوشته و اطلاع داشته باشم بیشتر میتونم درموردش توضیح بدم.
سلام آبگرمکن از بالا سوراخ شده بود جوشکاری کردم ولی اشتباه کردم گل جوش ها رو جدا نکرده از روش دوباره جوشکاری کردم و بعد از اتمام نم داد حالا هر چقدر جوشکاری میکنم بازم نم میده به نظر شما راهکار چیه چکار بکنم که نم قطع بشه؟
سلام امین جان مخلصم.
گل جوش رو میتونی با یه فرچه سیمی تمیز کنی. احتمالا یا گل جوش مونده یا جوشت ترک خورده. البته این وسط ممکنه بستگی به جنس بدنه آبگرمکن هم داشته باشه. یعنی ممکنه جنسش آهن نباشه و تو فرایند جوشکاری ترک بخوره. راه حلی به ذهنم نمیرسه غیر از اینکه دوباره تمیزش کنی و با دقت جوشش بدی.
تشکر از اینکه وقت گذاشتید و راهنمایی کردید.
سلام. ممنون از توضیحات مخصوصا پاسخ به سوالات شما. سوالی داشتم در مورد جوش الکترود استیل. دوستی میگفتند که اگر جای کابلها در مثبت و منفی عوض شود با بعضی دستگاهها میشود سیم استیل که همون اکترود لخت استیل بدون روکش رو برای جوش استفاده کرد . البته گفتند که تمیز نمی شود ولی این کار انجام می شود . ایا این کار شدنی و با دستگاه چند امپر می شود انجام داد؟. در کل ایا بدون گاز ارگون و به صورت معمولی می شود جوش استیل انجام داد ؟
سلام محمد، مخلصم.
آقا استیل رو با جوش آرگون جوشکاری میکنن. یعنی بهترین روش جوشکاری استیل جوش آرگون هستش.
اما آیا با الکترود نمیشه استیل رو جوش داد؟ چرا با الکترود هم میشه جوش استیل رو انجام داد. چطوری؟
کافیه به جای الکترود آهن، الکترود استیل بگیری و جوشکاری کنی. یعنی با دستگاه جوش معمولی هم میشه استیل رو جوش داد و باید حتما الکترود استیل براش تهیه کنیم.
اما این نکته رو در نظر داشته باش که با الکترود لخت و بدون روکش اصلا نمیشه جوشکاری انجام داد، نه آهن و نه استیل. الکترود جوشکاری حتما باید روکش داشته باشه تا در هنگام جوشکاری از حوضچه جوش مواظبت کنه.
سلام خدا قوت
خوندن اینهمه سوال هم کلی وقت گرفت چه برسه به جواب دادن و تایپ کردن.ممنون از وقتی که گذاشتی و اطلاعات خوبی که نوشتی.خدا خیرت بده
سلاااام. خیلی مخلصم. آقا ارادت.
ممنون که مطلب رو خوندی و برامون کامنت دلگرم کننده گذاشتی :)))
سلام و خسته نباشید.لطفا در صورت امکان راهنمایی بفرمایید.توی یوتیوب دیدم دوتا مهره ی آهنی با سیم جوش و تورچ خونگی به هم متصل میکردند.وسایل رو تهیه کردم ولی نه سیم جوش اهن آب شد و نه سیم برنج. ایمیل زدم به طرف . برام نوشت سیم جوش کریستال سرامیک که توی تعمیرگاه یخچال فریزر پیدا میشه.آیا سیم جوشی به این اسم هست که دمای ذوب پایینی داشته باشه ( که تورچ خونگی آبش کنه ) و دو تا اهن رو به هم متصل کنه? پیشاپیش ممنون از راهنمایی.
سلام مخلصم.
ببینید تورچ خونگی من نمیدونم منظورتون کدوماست.
اما برای جوشکاری با این تورچهایی که گفتید دو تا چیز نیازه.
اول این که فقط روشن روشدن این تورچها جواب کار نیست. و باهاش نمیشه جوشکاری کرد.
یعنی علاوه بر روشن شدنش نیاز به گاز اکسی استیلن هم هست. اگر صافکاریها مسیتتون افتاده باشه دیدید که از این گازها هم دارن.
حالا اگر از اینا دارید باید بتونید سیمهایی مثل برنج رو ذوب کنید.
این که سیم جوشی به این اسم هست رو دقیقا نمیدونم و اطلاعی ندارم. اما بدونید که فقط با روشن شدن گاز خونگی این فلزها ذوب و جوشکاری نمیشن و نیاز به کاز اکسیاستیلن هم دارن.
اما یه سری از این کپسولهای کوچیک بیست سی سانتی هست که تعمیرکارای کولرگازی برای جوش دادن لولههای مسی استفاده میکنن و احتمالا تعمیرکارای یخچال هم دارن از اینا. اگر ازشون بپرسید راهنماییتون میکنن و یا اگر مسیرتون به بازار افتاد محدودهی حسن آباد اونجا بپرسید میتونید پیدا کنید و بخرید.
مخلصم.
سلام
میخواستم بدونم آیا با این اینورتر ها میشود جوش استیل انجام داد؟
سلام علی.
بله میشه و باید الکترود استیل تهیه کنی مطابق با آلیاژ استیلی که میخوای جوشکاری کنی. اما به طور کلی مناسبترین جوش برای استیل، جوش آرگون هستش.
سلام عرض ادب اقا یه سوال ترانس جوش مسی 200از این چرخ دار ها هستش میشه من با اون سیم جوش آما چدن جوش بدم مرسی از راهنمایی تون عزیزم
سلام. فرقی نمیکنه دستگاه چی باشه. شما میتونی با هر دستگاه جوشی چدن رو جوش بدی، اما یه سری شرایط داره جوشکاری چدن مثل پیش گرم کردن و تنش زدایی که باید در این زمینه هم تجربهش رو داشته باشی.
دمشما خیلی گرم
امرور برا اولین بار میخوام جوشکاری کنم و صفر صفر بودم حتی مثبت و منفی دستگاه رو هم نمیدونستم چیه
با خوندن مطلب شما کلی چیز یاد گرفتم
امیدوارم همیشه شاد و سلامت باشی دوست عزیزم
سلام امیر خان
آقا مخلصیم، خوشحالم که به کارت اومد این مطلب.در حین جوشکاری ایمنی رو رعایت کن و مواظب چشمهات باش.
باعرض سلام و خسته نباشید.حدودا ۳ ساعت طول کشید ک متن و کامنتا رو خوندم.واقعا عالی بود من تازه کارم و واسه راهنمایی سایتهای زیادی زیرو رو کردم ولی واقعا اینجا عالی بود و تقریبا ب جواب همه سوالام رسیدم .واقعا دمت گرم استادخداخیرت بده.خودم فنی هستم و خیلی کارابلدم ولی جوشکاری نقطه تاریک زندگیم بود واسه همین تازگیا دستگاه جوش حرفه ای هیوندا ۲۰۰ آمپر گرفتم ک تقریبا قابلیت انواع جوشکاری داره ولی خودم تازه کارم و سوالای زیادی داشتم وتقریبا ب همشون رسیدم.دیشب واسه اولین بار ی قوطی بریدم و جوش دادم البته با کلی اشکال و گیرو گور و البته با خوندین این مطلب و کامنتا تقریبا دلیل همه اشکالات فهمیدم.حتی تازه فهمیدم ک نوک الکترود نباید کامل ب صفحه جوش بچسبه و چن میل فاصله نیازه.اما از اونجا ک خودم ی مقدار از برق هم سر درمیارم در مورد سوالی ک دوستمون پرسیده بود کابل ۱۶ آمپر خریدم ولی دستگاه جوش آمپر بالا میخواد وغیره اینو بگم ک اصلا نگرانی نداره چرا ک دستگاه جوش ورودی آمپرش خیلی بالا نیستش و خروجی اون با آمپر خیلی بالا هست ک عملیات جوش کاری انجام بده بنابراین نگرانی از بابت کابل برق نیست و شما از کابل نگرانی ندارید.اما کابل ورودی هم نباید خیلی ضعیف باشه چون باعث میشه جریان بکشه و کابل یا پریز برق جریان بکشه و ذوب بشه. بازم تکشر میکنم از استاد ک این وبلاگ خیلی خوب و باارزش خلق کردن
سلام رفیق خیلی مخلصم. مرسی که وقت گذاشتی و خوندی و نظرت رو برام نوشتی.
یه نکته در مورد فاصله نوک الکترود بگم. اون فاصلهای که گفتم هنگامی که قوس جوشکاریمون برقرار بشه خود به خود به وجود میاد. فقط دقت کن که به انبر فشار نیاری و به سمت پایین هلش بدی، این کارو انجام ندی خود فاصله با حالت طبیعی دست که انبر رو نگه داشتیم به وجود میاد.
د رمورد کابل و جریان برق هم دمت گرم که توضیح دادی، خود من اطلاعات چندانی در مورد برق ندارم و توضیح شما کار رو تکمیل کرد.
و در آخر بازم دمت گرم که برا رسیدن به جوابای سوالت وقت گذاشتی و کلی کامنت خوندی. :))))
بادرود وتشکر از مطالب آموزنده وروش ساده بیانتان استاد گرامی من دستگاه جوش خانگی برای کارهای خردکاری منزلم تازه خریداری کرده ام متاسفانه یه مقدار دستم لرزش دارد و اینکه ازپشت عینک برای دیدن محل جوشکاری مشگل دارم و نمی توانم مسیر جوشکاری کنترل نمایم ناچارا بدونه عینک وفقط باچشم بسته عمل جوشکاری راانجام میدهم همین دلیل اشتباه جوشکاری محل موردنظر جوش میشود
استاد عزیز روشی که بتوانم مشگل دید و لرزش را به مقدار اصلاح نمود را توضیح برای افراد مبتدی بدهید ومشگل دیگر تشخیص فاصله الکترود تا محل جوش را مشگل دارم چندین بار نوک سیم جوش به آهن میچسبد تا اتفاقی بلاخرهفاصله تنظیم و جوشکاری انجام میشود سپاسگزار خواهم بود روشی را توضیح بفرمایید تا بمورور مشکلم اصلاح شود صمیمانه سپاسگزارم ارادتمند علی
سلام دوست عزیز، مخلصم.
ببنید اصصلا با عینک جوشکاری نکنید، چرا؟ به این خاطر که اشعه جوشکاری باعث میشه پوست صورت و گردنتون بسوزه. اگر بسوزه هم چند روز سوزش داره و بعدن پوستپوست میشه.
از ماسکی که تو نوشته گفتم استفاده کنید.
انبر رو به قطعه کار نزدیک کنید در فاصلهی یکی دو سانتیمتری و بعد ماسک رو جلو صورتتون بگیرید و بعدش انبر رو به قطعه بچسبونید تا جوشکاری شروع بشه.
تنظیم فاصله دست: قوس برقرار بشه فاصله خود به خود تنظیم میشه تا حدودی فقط باید دقت کنی که انبر رو به سمت پایین فار ندی، یعنی همون سنگینی انبر تا حدودی فاصله رو تنظیم میکنه. اما دقت کن که از نقطهای که الکترود ذوب میشه تا قطعه بیشتر از یکی دو میل فاصله نباشهو این فاصله رو هم بنا به نیاز یا با کمی فشر دادن انبر و یا کمی شل گرفتن انبر میتونی تنظیم کنی.
لرزش دست. ببین اگر به انبر تسلط نداشته باشه دستت میلرزه. یعنی تمرین کن تا رو انبر مسلط باشی. اگر کابل سنگینی میکنه و باعث لرزش میششه میتونی کابل رو جمع کنی زیر دستت تا سنگینی کابل به دست فشار نیاره تا بلرزه.
در مورد چسبین که که امر کاملا عادیه. اگر میچسبه این کار رو انجام بده. اگر رو دستگاهت درجهای به اسم هات استارت داره اون درجه رو نیشتر از آمپرت بگیر. یعنی اگر با آمپر 50 کار میکنی هات استارت رو رو 80 تنظیم کن تا در لحظه برخورد الکترود به قطعه شدت جریان بیشتری به وجود بیاد که باعث میشه الکترود نچسبه. اگر هم نداره هنگام چسبیدن الکترودت رو چند بار رو یه قطعه بکش تا قوس برقرار بشه و تا به اصطلاح الکترود گرم بشه. این کار باعث میشه که الکترود نچسبه.
نمیدونم تونستم راهنمایی کنم یا نه. امیدوارم بتونی این مشکلات گفته ششده رو برطرف کنی. و ببخشید که خیلی دیر جواب دادم. مخلصم.
سلام.
اول اینکه وااااقعا دمت گرم، خیلی متشکرم. فرق تو بابقیه پیج وسایت ها در همین تعداد کامنت ها مشخصه ک چقدواس مردم مهمه
دوم اینکه منم سوال داشتم شاید جوابشو تو حرفاتون گفتین شایدمشگل ازمن باشه ک نتونستم پیداش کنم ولی یکم جزئی تربپرسم اینکه خواستم یه ورق روکش بخاری نفتی قدیمی(نه کوره.. صرفابخاطرجنس) به همدیگه جوش بدم. مشگلات: ۱نمیدونم جنس اش چیه 2.جوش میگیره ولی ورق بهم نمیچسبه البته جاهایی ام به زور میچسبه? 3.روش جوش 4.میشه با روش الکتروددستی ورق رنگدار و جوش داد(منظورازرنگ رنگ، فلزرنگی مثل مس نیست همون کثیفی)
سلام مخلصم دوست عزیز :))
1) روکش بخاری نفتی قدیمی، منم دقیق نمیدونم جنسش چیه، ولی اگه فلز رنگی مثل مس نباشه که بعید میدونم به احمال خیلی زیاد جنس همشون آهنه
2) جوش میگیره به هم نمیچسبه، خُب به احتمال زیاد خوب جوش ندادی. یعنی الکترودت رو قشنگ رو هر دوتاشون ذوب نکردی و رو یکی شون ذوب شده و یا اینکه قطعه نازکه و در حین جوشکاری سوراخ میشه که باید خالخال جوش بدی با آمپر پایین
3) روش جوش، روش خاصی نداره به نظرم. اگر سوراخ میشه خال خال جوش بده. یه خال بزن بزار سرخیش بره و یه خال دیکه کنارش بزن تا سوراخ نشه
4)ورق رنگ دار، خیر ورق رنگدار رو نمیشه جوش داد، یعنی میشه. باید یه کاری کنی. اگر میتونی خط جوشت رو رنکش رو بتراش. یعنی به عرض یک سانت. اما اگه نمیتونی بتراشی یه نقطع خیلی کوچیک رو رنگش رو بتراش تا وقتی الکترودت به قطعه برخورد میکنه قوس برقرار بشه، وقتی قوس برقرار بشه و جوشکاری اتفاق بیفته حرارت حاصل از اون باعث میشه رنگ بسوزه و ادامه جوشکاری میسر بشه. البته دود زیادی هم میکنه در این صورت. اما به طور کلی وجود رنگ در جوشکاری مورد تایید کارشناسان نیست. اما برا کارهای غیر مهندسی و خونگی مانعی نداره.
اما دقت کن که اتصالت هم نباید زیرش رنگ باشه، چون رنگ رسانا نیست و اتصال برقرار نمیشه.
مخلصم و ببخشید که خیلی دیر جواب دادم.
سلام
بسیار عالی.اجرتون با خدا ومعصومین.
سلام.
ممنونم از ابراز لطف و محبت شما دوست عزیز. مخلصم. :))
سلام .ممنون از مطالب مفیدتون.
من رشتم تاسیساته لطفا آموزش جوش لوله رو هم تو سایتتون بذارید
سلام امیر علی.
داداش مخلصم. متاسفانه تجربه جوشکاری لوله با الکترود رو ندارم و به نظرم بهترین گزینه اینه که تو یوتیوب جوشکاری لوله به انگلیسی رو جستجو کنی تا آموزشهای به روز دنیا رو اونجا بتونی ببینی. خیلی مخلصم.
سلام
پایه کفی تختم شکسته یه دستگاه جوش خانگی 200آمپر خریدم 2میلیون پایه رو هرچی جوش میدم زود ترک میخوره ول میشه نزدیک 15تا الکترود رو هم مصرف کردم باز محکم نمیچسبه لطفن راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام.
ببینید پایه کفی تخت به احتمال زیاد خیلی نازکه یعنی یه میل یا نهایت دومیله ضخامتش.
برای این کار نیازی به 15 تا الکترود هم نیست، نهایتش باید با یدونه الکترود سروتهش رو باید هم میاوردید.
اما اگر یه راهنمایی که کارساز باشه بتونم بگم اینه که خال خال باید جوش بدید، یعنی به محض این که قوس برقرار شد باید الکترود رو جدا کنید و اجازه بدید سرخی قطعه از بین بره و چند ثانیه بعد یه خال دیگه بزنید تا بشه.
اما به طور کلی شرایط هم خیلی مهمه. یعنی دوتا قطعه باید به هم قشنگ چسبیده باشن تا وقتی الکترود ذوب میشه به هم بچسبن و همدیگرو پوشش بدن.امیدوارم این راهنمایی نصفهونیمه به دردتون بخورده. البته ببخشید که با کلی تاخیر به این کامنت جواب دادم.
سلام. داداش. گلم
من گاهی جوشکاری در. منزل. انجام میدادم. و. کمی. بلد. بودم. اما. راهنمائی های شما.،، و. نظرات. دیگران که مطرح. کردند،، بسیار. عالی. و کمک کننده. بود. برای من. بسیار. بسیار. ممنون. هستم. خدا. را. شکر که چون. شما. هم وطن هایی. داریم سپاس و. درود……
سلام علیرضا
خیلی مخلصم سلطان.
از این که خوندی و نظرت رو نوشتی خیلی ممنونم. دمت گرم، فدای مهربونیات.
سلام . توضیحاتتون در مورد جوشکاری عالی بود . متنوع و جامع . ممنون .
سلام رفیق، ممنونم از لطفت. دمت گرم. ممنون که وقت گذاشتی و خوندی و نظرت رو برامون نوشتی.
سلام خسته نباشی
من تازگی یک اینورتر خریدم میخام یک جاقفلی آویز رو به یک درب که با آهن سبک ساخته شده جوش بدم ولی هرکاری میکنم جوش نمیخوره و کنده میشه، جا قفلی از آهن محکم و ذخیم هست ولی درب از آهن خیلی سبک ساخته شده
میشه راهنمایی کنید چطور جوش بدم؟
سلام.
ببینید چون دری که گفتین سبک و نازکه احتمال این که حین جوشکاری سوراخ بشه خیلی زیاده و جوشدادنش کمی سخته. با این حال به نکات زیر توجه کنی احتمالا بتونی جوش بدی.
جاقفلی رو بزار اون قسمتی که میخوای جوش بدی و با دست نگهش دار. بالای جاقفلی رو اول یه خال بزن تا بمونه و نیفته. منظورم اون سطح افقی جاقفلیه و نه قسمت عمودی. مثلا اگر ضخامت جاقفلیه شما 5 میلیمتره، رو اون قسمت 5 میلی متری رو خال بزن. بعد قسمت پایینش رو هم همینطوری یه خال بزن تا محکم سرجاش وایسه.
خب، بالا و پایینش رو خال زدی، حالا میرسی به قسمت عمودیش. منظورم طول اون جاقفلیه، احتمالا سه تا پنج سانتی متر باشه.
حالا باید از پایین به بالا شروع به جوشکاری و محکم کردنش کنی. دقت کن اکر از بالا به پایین بیای مقاومت نداره میشکنه.
از پایینترین قسمت یه خال بزن، بزار سرخی جوش از بین بره. دوباره درست روسر اون خال قبلی یه خال دیگه بزن و بزار سرخیش بره. همین کارو تا انتها تکرار کن تا اون طول جوشکاری تموم بشه. احتمالا ده پونزده تا خال بزنی تموم میشه.
ااکترودت هم 2.5 باشه. و آمپر هم ممکنه 50 تا 80 نیاز باشه، ببین با چه آمپری راحتتر جوش میدی همون رو تنظیم. کن.
چون مبتدی هستی نمیتونی یه سره از پایبن شروع کنی و تا بالا جوشکاری کتی، به خاطر همون باید خال خال بزنی. اگرم که میتونی یه سره از پایین به بالا رو جوشکاری کنی همون کارو کن. دقت کن که تو جوشکاری سربالایی باید آمپر خیلی کم باشه، به نظرم 50 کافیه. و حین جوشکاری سربالایی احتمال خیای زیاد در رو سوراخ میکتب، پس همون خال زدن رو اگر بتونی انحام بدی بهتر نتیجه میگیری.